Alanya'da tüpçüye, sucuya galoş zorunluluğu

Güncelleme Tarihi:

Alanyada tüpçüye, sucuya galoş zorunluluğu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2007 16:06

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde Belediye Meclisi'nin aldığı karar uyarınca ilçedeki tüpçü, sucu ve tamirci gibi servis elemanlarına galoş takma zorunluluğu getirildi. Kararda ayrıca çay ocaklarının tost ve hamburger gibi gıda ürünlerini satmaları da yasaklandı.

Sabıkalılara işyeri ruhsatı verilmemesi ve sokak çocuklarından alışveriş yapanlara cezai işlem uygulanması gibi aldığı ilginç kararlarla adından söz ettiren Alanya Belediyesi, bu kez de evlere servis yapan işletmelerin personeli ve çaycılara ilişkin kriterler getirdi. Alanya Belediyesi Bütçe Komisyonu'nun geçen mayıs ayındaki toplantısında konu ele alındı. Belediye Meclisi Bütçe Komisyonu Başkanı Hilmi Tokuş, DHA'ya yaptığı açıklamada, evlere servis yapan işletme personelinin ayaklarına galoş giyeceğini, çaycıların ise tost ve hamburger gibi gıdaları satamayacağını söyledi.

BARDAKLAR ELLE YIKANMAYACAK

Belediyenin belirlediği hijyen kurallarına uyulması gerektiğini ifade eden Hilmi Tokuş tüpçü, sucu ve eşya tamircilerinin evlere girerken ayaklarına galoş takma zorunluluğu getirildiğini, uygulamanın bu ay başlatıldığını vurguladı. Çay ocaklarına ilişkin de bir takım düzenlemeler yapıldığını anlatan Tokuş, bardakların elle yıkanmayacağını, bunun yerine çay ocaklarında bardak yıkama makinelerin bulundurulacağını belirtti.

Kurallara uymayan işletmelere 124 YTL para cezası verileceğini ve haklarında işlem yapılacağını kaydeden Tokuş, kontrolleri de zabıta ekiplerinin yapacağını söyledi. Tokuş, “Ekiplerimiz bu servis elemanlarını takip edecek. Kurallara uymayanlar hakkında tutanak tutulacak. Vatandaşlardan da evlerine galoşsuz gelen tüpçüleri, tamircileri, pizzacıları ve diğer servis elemanlarını ihbar etmelerini istiyoruz” dedi.

TEK TİP KIYAFET

Turizm kentinde hijyen kurallarına uyulması gerektiğini vurgulayan Tokuş şunları söyledi:

“İşyerlerinde gereksiz malzemeler bulundurulmamalı. Eşya tamircilerinin bir eve girerken ayağına galoş takması sağlık açısından çok önemli. Ayrıca, çalışan personel, belediyenin belirlediği kıyafetleri giyecek. Kimlik kartı takılacak. Dışarıya servis yapılan çaylar, kapalı pleksi içinde götürülecek. Çay ocağının ocak kısmının duvarı tavana kadar fayansla, yerler kolay yıkanabilir malzeme ile kaplanacak. Taban seramik, duvarlar plastik boya ile boyanmış olacak. Kullanılan raflar ve dolaplar paslanmaz çelik olacak.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!