İşte Kösem Sultan!

Güncelleme Tarihi:

İşte Kösem Sultan
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2014 15:10

2015 yılında ekrana gelecek olan dizide Kösem Sultan rolü Beren Saat'in oldu.

Haberin Devamı

Muhteşem Yüzyıl'dan sonra Tims Prodüksiyon’un yeni dizisi Kösem Sultan’ın başrolünde oynayacak isim belli oldu. 2015 yılının eylül ayında ekrana gelmesi planlanan dizide Kösem Sultan’a hayat verecek oyuncunun son olarak ‘İntikam’ dizisinde kamera karşısına geçen Beren Saat oldu.

Tims Prodüksiyon, ‘Muhteşem Yüzyıl’dan sonra ikinci kez Osmanlı dönemini konu aldığı yeni dizisi ‘Kösem Sultan’ için hazırlıklara devam ediyor. ‘Muhteşem Yüzyıl’ın final bölümünde tanıtım videosu yayınlanan ve hangi kadın oyuncunun ‘Kösem Sultan’ı canlandıracağı merak konusu olan dizinin başrolüyle ilgili isim kesinleşti. 2015 yılının eylül ayında ekrana gelmesi planlanan dizide Kösem Sultan’a hayat verecek oyuncunun son olarak ‘İntikam’ dizisinde kamera karşısına geçen Beren Saat oldu. Başrol için Meryem Uzerli ve Tuba Büyüküstün’ün de adı geçmişti.

Beren saat hangi dizi ve filmlerde oynadı?

Beren Saat, daha önce “Fatmagül’ün Suçu Ne?, Aşk-ı Memnu, Hatırla Sevgili, Aşka Sürgün, Aşkımızda Ölüm Var” dizilerinde, “Güz sancısı, Gecenin kanatları, Gergedan mevsimi, Benim dünyam” adlı filmlerde oynadı. Saat, dizilerindeki performansıyla iki kez Altın Kelebek Ödülü kazandı.

[fotogaleri=858]  

Kösem Sultan kimdir?

Osmanlı tarihinin en etkili kadınlarından biri olan ve asıl adının Anastasia olduğu bilinen ‘Kösem Sultan', 1590 yılında Yunanistan'da doğdu. Kösem Sultan, 15 yaşında İstanbul'a gönderildikten sonra Osmanlı padişahı I. Ahmed'in eşi oldu. Hayatı romanlara, tiyatro oyunlarına ve opera eserlerine konu olan ‘Kösem Sultan', oğulları 4. Murat ve İbrahim'le torunu 4. Mehmet döneminde uzun yıllar devlet yönetiminde etkili olmuş bir sultandır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!