“Harem” bale gösterisi nefes kesecek!

Güncelleme Tarihi:

“Harem” bale gösterisi nefes kesecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2013 13:00

Osmanlı sarayını sahneye taşıyan gösteri, nisanda sanatseverlerle buluşacak.

Haberin Devamı

Koreografisini Merih Çimenciler’in yaptığı Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin muhteşem eseri Harem, uzun bir aradan sonra 14-15 Nisan’da Tim Show Center’de olacak.

Harem, 1998 yılında Merih Çimenciler tarafından Osmanlının 700. yılı nedeniyle klasik Türk müziği üzerine iki perdelik bale eseri olarak tasarlandı. Bu eser günümüze kadar yaptığı temsillerde yurt içinde ve yurt dışında seyirciden yoğun ilgi gördü. Ülkemizi başta Shanghai Expo, Dortmund Staatsoper olmak üzere pek çok ülkede ve prestijli turnede başarıyla temsil etti. Dortmund Staatsoper, Harem’i repertuarına alarak tarihinde ilk kez bir Türk bale eserine yer verdi. Ayrıca Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı ve Sait Halim Paşa Yalısı gibi tarihi mekanlarda sahnelenen ilk Türk balesi oldu ve Harem, günümüzde hala gösterilerini kapalı gişe oynayarak sürdürmektedir.

Konusu

Öykü, Osmanlı sarayındaki iktidar mücadelesi ve birbiriyle savaşan güçlerin eylemleriyle yazgıları belirlenen genç kadınların yaşadığı Harem’deki entrikaları anlatmaktadır. Bu öyküde mutlak ve her şeye kadir olması gereken bir Padişah vardır. Ancak zayıf bir kişidir ve yaşamını sürdürmesi de bilfiil annesi tarafından tehdit edilmektedir. Zira Valide Sultan onu kendi tutkularını gerçekleştirmede bir engel olarak görmekte, tüm gücü şahsına toplayabilmek için elinde kolaylıkla oynatacağı ve arkasına saklanacağı genç bir torunun tahta çıkmasını tercih etmektedir.

Yer: Maslak Tim Show Center

Tarih/Saat: 14-15 Nisan / 21:00

Adres: Büyükdere Caddesi Derbent Mevkii (Darüşşafaka Kampüsü Yanı)

Biletler Biletix’de!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!