“Benzemez kimse ona tavrına hayran olayım”

Güncelleme Tarihi:

“Benzemez kimse ona tavrına hayran olayım”
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2012 00:10

İsmail Hacıoğlu ile çok özel!

Haberin Devamı

Uzun süredir birçok sinema filmi ve dizide gördüğümüz İsmail Hacıoğlu ile şu sıralar çekimlerini yeni tamamladığı sinema filmi Meryem’i ve oyuncu Vildan Atasever ile olan evliliğini konuştuk.

Yönetmen Atalay Taşdiken’in yeni filmi Meryem’de rol alıyorsunuz. Bu projeden biraz bahseder misiniz?

Meryem filmi, Anadolu'nun herhangi bir köyünde yaşayan binlerce kızımızdan sadece bir tanesinin hikayesini anlatıyor. Saf ve temiz bir kızın, hayat tarafından nasıl sınandığının hikayesi… Bekleyenlerin hikayesi...

Filmde gerçek bir hayat hikayesi anlatılıyor diye duydum, doğru mudur?

Bu hikaye birebir yaşanmış bir hikaye olmasa da çok gerçekçi. İzlediğinizde yaşanmış ve yaşanabilecek olduğunu, inandırıcılığını göreceksiniz.

Siz nasıl dahil oldunuz bu projeye? Nasıl bir karakteri canlandırıyorsunuz, bu rolü kabul etmenizde ne etkili oldu?

Haberin Devamı

Biz Atalay Hoca’yla başka bir iş için görüşmek üzere buluşmuştuk ki toplantı sonunda Meryem'in senaryosuyla oradan ayrıldım. Murat diye kasabadan bir genci oynamaya çalıştım ben. Askerden yeni gelmiş ama bazı problemlerle gelmiş bir genç. Çevresindekileri “Ne olmuş bu çocuğa?” diye dertlendirecek kadar psikolojik sorunlarla dönmüş biri. Askerliği zor şartlar altında yapmış binlercesinden biri o da... Meryem’in konusunun beni çok etkilediği ve Murat’ın hikayeye olan katkısına inandığım için bu rolü kabul ettim.

Peki, siz daha önce Anadolu’da bulundunuz mu hiç, gözlem yapma fırsatı bulabildiniz mi? Anadolu’daki yaşamla ilgili neler düşünüyorsunuz?

“Anadolu insanı bir başkadır” lafıyla büyüdüm. Gerçekten de bambaşkaymış. Çekim yaptığımız yerlerden biri olan Akşehir, inanılmaz güzel bir yer. Her yer tarih, her yer bir sürü sırla örtülü. Kurtuluş Savaşımızın da orada başlamış olması ayrı bir heyecandı benim için. Kim bilir daha ne güzellikler var memleketimizde. Anadolu denilen koskoca diyar, tarihteki onca karışıklığına rağmen hala huzurlu, gidip görülesi, uzun uzun kalınası yerler. Tanrı misafiri bekleyen insanlar var hala orada.

Haberin Devamı

Filmde başka hangi oyuncular yer alıyor?

Zeynep Çamcı, Zerrin Sümer, Mustafa Uzunyılmaz, Gafur Uzuner ve tabii ki Celil’imiz var (Celil Özüak).

“FİLMİN MÜZİKLERİ HARRY POTTER’IN MÜZİKLERİNİ YAPAN YOUKİ YAMAMOTO’DAN”

Filmin vizyon tarihi belli mi, eklemek istediğiniz bir şeyler var mı?

Daha henüz belli olmadı vizyon tarihimiz. Filmimizin müziklerini Harry Potter dahil bir çok filmin müziklerini yapmış Youki Yamamoto yapacak, miksaja da Mat Howe girecek. Bu isimleri bilen bilir (gülüyor). Kendi dallarında önemli işlere imza atmış, bizi heyecanlandıran isimler.

İleride kamera arkasını da düşünüyor musunuz?

Bu mesleği yaparken her şeyle ilgilenmek durumunda kalıyorsunuz zaten. Biriktiriyoruz bir taraftan, bir gün neden olmasın!

Haberin Devamı

Yeni bir dizi projeniz var mı peki? Diziler artık tek tip bir hal aldı. Siz dizi sektörü ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Ben açıkçası sizi sinemaya daha yakın görüyorum.

Adını koyduğumuz bir proje henüz yok. Tek tip bir hal alması çok normal çünkü hepsi 90 dk’yı doldurabilmek adına türlü zırvalıklara ortak oluyorlar. Farklı dizilerin karakterlerini, aynı ortak mekanlarda görebiliyorsun seyirci olarak. Süreler kısalmadıkça, üreten yenilikçi düşüncelerin istemeseler de birçok kez tekrara düştüğüne şahit olacağız. Sinema bu anlamda bu mesleğe gönül veren herkesi tatmin ediyor.

“BİZ BİRLİKTE ÖZGÜR OLABİLİYORUZ”

Eşiniz Vildan Atasever de oyuncu, film ve dizi zevkleriniz benziyor mu?

Haberin Devamı

Benzemez kimse ona tavrına hayran olayım (gülüyor). Biz birbirimize çok benziyoruz zaten.

Birbirinizi izlerken eleştirdiğiniz noktalar oluyor mu?

Çok fazla oluyor. En çok biz eleştiririz birbirimizi.

Özgürlüğünüze çok düşkün olduğunuzu okudum bir röportajınızda. Evliliğinizde bunu nasıl dengeliyorsunuz?

Herkesin özgürlükten anladığı başkadır. Biz birlikte özgür olabiliyoruz (gülüyor).

Evliliğinizi göz önünde yaşamaktan hoşlanmıyorsunuzdur elbette ama magazincilerle bunun sınırını çizmeyi nasıl başarıyorsunuz?

Magazincilerin olduğunu tahmin ettiğimiz yerlerde yaşamayarak… Ama bazen oluyor tabii yapacak bir şey yok.

İsmail Hacıoğlu’na bu keyifli röportaj için çok teşekkür ediyoruz.

Haberin Devamı

Röportaj: Nilay Uzun 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!