7’den 70’e izlenen Shrek Müzikali Türkiye’de

Güncelleme Tarihi:

7’den 70’e izlenen Shrek Müzikali Türkiye’de
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2012 11:00

Akbank Çocuk Tiyatrosu'ndan sürpriz!

Haberin Devamı

Akbank Çocuk Tiyatrosu'nun, bu sene 40. yılını kutlaması sebebiyle, Oscar ödüllü animasyon filmi Shrek’in müzikalini ilk kez ve Türkçe olarak izleyici karşısına çıkarıyor.

Broadway başta olmak üzere Amerika’nın birçok şehrinde ve Londra West End Tiyatrosu’nda kapalı gişe oynayan, 7’den 70’e her yaş grubunun zevkle izlediği Shrek Müzikali, 02 Haziran ve 09 Haziran Cumartesi günleri İstanbul Beşiktaş Kültür Merkezi’nde (BKM) sahnelenecek. Akbank, İstanbul’un ardından Shrek Müzikali’ni Anadolu turnesine çıkarıyor. İlk olarak Van’da iki oyun ile başlayacak turne, Van’ın ardından Gaziantep, Adana, Kayseri, Ankara ve Bursa’daki çocuklarla buluşacak.

David Lindsay-Abaire’in yazdığı, Jeanine Tesori’nin bestelediği Shrek Müzikali, Ekin Tunçay Turan tarafından Türkçe’ye çevrildi. Ortak yapımcılığını Talimhane Tiyatrosu’nun üstlendiği müzikalin yönetmenliğini Mehmet Ergen, müzik direktörlüğünü Emin Ünal, dekor tasarımını Gamze Kuş, kostüm tasarımını Ufuk Ersan, ışık tasarımını ise Yakup Cartık üstleniyor.

Haberin Devamı

15 oyuncu ve 5 müzisyenden oluşan 20 kişilik bir ekibin rol aldığı iki bölümden oluşan eğlenceli müzikal, güzelliğin dışta değil içte olduğunu, kötülüğün cezasız kalmadığını, birlikten kuvvet doğduğunu, arkadaşlığın önemini ve sevginin gücünü şarkılar eşliğinde anlatıyor.

www.akbanksanat.com

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!