80'lik atletin şampiyonluk sırrı

Güncelleme Tarihi:

80lik atletin şampiyonluk sırrı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2007 13:13

Çankaya Belediyesi formasıyla katıldığı yarışlarda Türkiye şampiyonu olan 80 yaşındaki Milli veteran atlet Erdoğan Dulda, elde ettiği başarıları diyetisyen eşinin hazırladığı tatlılara borçlu olduğunu söyledi.

Dulda, orta öğretim yıllarından itibaren başladığı atletizmden ilerlemiş yaşına rağmen kopamadığını ve koşmayı çok sevdiğini söyledi.

Sayısını hatırlamadığı kupa ve madalya sahibi olduğunu bildiren Dulda, ilk yarışa 1943 yılında babasının görevi nedeniyle bulunduğu Kütahya'da katıldığını belirtti. Dulda, “Kütahya'da yarış sonrası elde ettiğim çini vazoyu ve o gün duyduğum heyecanı bugün gibi hissediyorum. O günlerde plaket, madalya ve kupa gibi şeyler yoktu. Bu tür yarışlarda yörenin işçiliğine ilişkin hatıralar kupa niyetine veriliyordu” dedi.

Romanya, Bulgaristan, Yunanistan, Yugoslavya, Arnavutluk ve Finlandiya'da atletizm şampiyonalarına katıldığını bildiren Dulda, ayrıca 20 yıl kadar voleybol branşında çalıştığını söyledi.

Türkiye'nin aktif olarak branşında spor yapan en yaşlı Milli atlet olduğunu ifade eden Dulda, en son İzmir'de düzenlenen Türkiye Masterler Atletizm Pist Şampiyonası'nda 5 bin metrede birincilik elde ettiğini kaydetti.

6-7 Ekim 2007 tarihinde Bulgaristan'da düzenlenecek Balkan Atletizm Şampiyonası'na hazırlandığını anlatan Dulda, haftada 4 gün atletizm sahasında çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi. Şampiyonada birinci olmayı hedeflediğini ifade eden Dulda, “Hiç olmazsa üçüncülükle Türkiye'ye dönmeyi istiyorum” dedi.

ÖZEL BESLENME

Yaptığı spor sayesinde sağlıklı yaşadığını, spordaki başarıda beslenmenin çok önemli olduğunu kaydeden Dulda, eşinin diyetisyen olmasının sağlıklı beslenmede kendisine rahatlık sağladığını ifade etti. Dulda, “Tatlıyı çok severim ve yerim. Bu da sporda başarılı olmama katkı sağlıyor. Bal, pekmez, tahin ve ayran içmek, bol meyve tüketmek, vazgeçilmez besin gruplarımın başında geliyor. Bu sayede koşuda herkesi geçiyorum. Sporda başarı için sigara içmemek ve 8 saat düzenli uyku ile disiplinli bir yaşam tarzı da önem taşıyor” dedi.

Kahvaltıda eşinin yaptığı çeşitli reçelleri sofrasından eksik etmediğini belirten Dulda, “Ancak herkesin tatlı yemesini önermiyorum. Yakabilecek vücut kapasitesine sahip olanlar yemelidir. Yoksa diğerlerinde bu durum, spor başarısı yerine kilo olarak geri döner” diye konuştu.

Erdoğan Dulda, sporun yaşı olmadığına inandığını ve herhangi bir sakatlık ve sağlık sorunu olmadığı sürece atletizmi bırakmayı düşünmediğini, Türkiye'yi atletizm branşında en iyi şekilde temsil etmek istediğini sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!