77 yaşındaki anne kızına böbreğini verdi

Güncelleme Tarihi:

77 yaşındaki anne kızına böbreğini verdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2007 11:03

İSTANBUL'da yaşayan 77 yaşındaki Saadet Taçkın, 48 yaşındaki kızı Canan Taçkın'a böbreklerinden birini verdi. Anne Taçkın, ‘Türkiye'nin en yaşlı organ vericisi’ olarak kayıtlara geçti. Kızı Canan Taçkın ise, “Annem bana ikinci kez hayat verdi. Çok mutluyum” diyerek sevincini dile getirdi.

Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde, Saadet Taçkın'dan alınan böbrek, kızı Canan Taçkın'a başarıyla nakledildi. Merkez Müdürü Prof. Dr. Alper Demirbaş, Saadet Taçkın'ın Türkiye'nin en yaşlı organ vericisi olduğunu kaydetti. İstanbul'da oturan Canan Taçkın, iki yıldan beri aşırı böbrek rahatsızlığı yaşadığını ve bir yıldır da diyalize girdiğini söyledi. Annesinin böbreğiyle yaşama bağlanan Taçkın, “Annem bana ikinci kez hayat verdi” dedi.

Gazetede okuduğu nakil haber üzerine hemen harekete geçtiklerini kaydeden Türkiye'nin en yaşlı vericisi Saadet Taçkın, “Korkmasınlar gelsinler, yaşları ne olursa olsun kendilerini Türk doktorlarına emanet etsinler. Yakınlarının gözleri önünde mum gibi erimesine seyirci kalmasınlar” diye konuştu.

Operasyonu yapan Prof. Dr. Alper Demirbaş, yaşlı vericide kan uyumu problemi olmadığını, tüm fonksiyonlarının da normal seyrettiğini söyledi. Prof. Dr. Demirbaş, iki gün sonra her ikisinin de normal yaşama döneceğini selirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!