5 bebeklerini SMA nedeniyle kaybettiler

Güncelleme Tarihi:

5 bebeklerini SMA nedeniyle kaybettiler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2007 11:33

Dünyaya gelen 5 yavrularını da Spinal Musküler Atrofi (SMA) rahatsızlığı nedeniyle kaybeden Hataylı Arslan çifti, “Tek Gen Hastalıklarında Preimplantasyon Genetik Tanı Yöntemi” sayesinde 9 yıl kavuştukları bebeklerinin 1. yaş gününü kutladı.

Süleyman-Selda Arslan çifti, 5 bebeklerini SMA nedeniyle kaybettikten sonra, “Tek Gen Hastalıklarında Preimplantasyon Genetik Tanı Yöntemi” ile kavuştukları bebeğin 1 yaşını tamamladığını söylediler.

Elif adını verdikleri kızlarının, ölen bebeklere oranla hareketli ve sağlıklı olduğunu, ayrıca 1 yaşını doldurduğu için ölüm endişesi yaşamadıklarını belirten 36 yaşındaki Süleyman Arslan, şöyle dedi:

“Eşimle dayı-hala çocuklarıyız. Annemle babam ve anneannemle dedem de dayı-hala çocuğu. Ancak, ailemizde bizdeki kadar hastalık hiç görülmemiş. 5 bebeğimiz oldu ve erken doğum nedeniyle 3 gün ile 9 ay arasında yaşayabildiler. Eşim Selda inat etti. 'Her 10 doğumdan 9'u ölür' dediler, yılmadı. Ankara'da özel bir klinikte gen tedavisi ve 'tüp bebek' yöntemiyle Elif'i dünyaya getirdi. Elif 1 yaşını tamamladı.

Doktorların söylediğine göre ölüm riski de kalmadı. Yine de üzerine titriyoruz. Eşimin direnci ve mücadelesi sayesinde 9 yıl sonra kazandığımız bebeğimizi sağlıklı bir şekilde büyütüyoruz.”

“ELİF'E KARDEŞ DÜŞÜNÜYORUZ”

Selda Arslan ise doktorların izin vermesi halinde bir çocuk daha dünyaya getinmek istediklerini ifade etti.

Benzer durumda olan çiftlere seslenen Selda Arslan, “Sakın pes etmesinler, Türk doktorlarına güvensinler. Tıp çok ilerledi. Sağlık Bakanlığı, genetik hastalığı olanlarda tüp bebek masrafını ödüyor. Eşler genetik hastalık yönünden taşıyıcı ise bir raporla bunu ibraz etsinler. Devlet, Preimplantasyon Genetik Tanı Yöntemi ile sağlıklı çocuk sahibi olsunlar diye tüp bebek ve ilaç masraflarını karşılıyor” diye konuştu.
Selda Arslan, akraba evliliği yapılmamasını da istedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!