2017'nin renkleri neler olacak?

Güncelleme Tarihi:

2017nin renkleri neler olacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2017 10:10

Dekorasyondan tasarıma kadar 2017'de bu renklerle sıkça karşılaşacağız. İşte bu senenin öne çıkan 8 rengi...

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü renk uzmanları bu yıl da modadan dekorasyona ve tasarıma kadar hangi renkleri daha fazla kullanacağımız konusunda bazı öneriler sunuyorlar. Çeşitli konseptlerle belirlenen bu yeni renklerde temel noktalar dijital dünya, doğaya ve kendine dönüş, romantizm ve şehir hayatı olarak öne çıkıyor. Değişen toplum normları, doğal olanı arama ve organik bağlara önem verme gibi alanlarda belirlenen bu renklerle 2017 çok daha anlamlı ve ihtişamlı geçecek gibi görünüyor.

İşte 2017'de en çok kullanılacak olan renkler;

1.  Saf Beyaz

Kendine dönüş renkleri olarak adlandırılan ve pozitif kavramcılığını önemseyen renklerin başında soft halleri ile bilinen beyaz ve ekru gibi tonlar ön planda. Bu renklere bebe mavi ve gri de olabildiğince eşlik etmeye çalışıyor.

2. Fındık Bej

Haberin Devamı

Sihir ve romantizm kavramlarını ön plana çıkaran trendlerin yoğunluğu son dönemlerde göze çarpıyor. Renk otoritelerine göre bu yıl dikkat çeken renkler arasında fındık bej, kum rengi, hafif renkli toprak tonları gibi renkler yükselişte.

2017nin renkleri neler olacak

3. Mint Yeşili

Sanal gerçeklik teknolojileri ve dijital dünya her tarafımızı sarmış durumda. Renk uzmanları 2017'nin renklerini belirlerken bu kavramları da göz önünde bulunduruyor. Mint yeşil, toz pembe ve mavi ile soft sarı renkleri bu yıl tasarım dünyasında bolca kullanılacak.

4. Kale Yeşil

Doğaya dönüş ve mucizevi bitkilerin şifaları temalarında ortaya çıkan yoğun yeşil renkler bu sezon öne çıkan renk skalası arasında bulunuyor.

2017nin renkleri neler olacak

5. Canlı Pembe

Tropikal iklimi ve enerjiyi çağrıştıran kavramlarla örtüşen pembe 2017 yılında hayatımıza dinamizm ve renk katmak için en ideal tercihler arasında görünüyor.

6. Lapis Mavi

Sonsuzluğu ve doğallığı çağrıştıran lapis mavi huzur ve mutluluk gibi kavramları da beraberinde getiriyor. Sağlam ve kendine güvenli bir görünüm yakalamak isteyenler ve huzurlu bir atmosfer tercih edenler için mavi ve tonları en uygun renkler arasında.

Haberin Devamı

2017nin renkleri neler olacak

7. Çiçek Sarısı

Parlak yaz güneşi ve pozitif bir atmosfer çağrışımları ile öne çıkan çiçek sarısı rengi ihtişamlı görüntüsü ile 2017'de en dikkat çeken renkler arasına girmeyi başarıyor.

8. Alev Kırmızı

Dinamik ve canlı bir renk olan alev kırmızı veya turuncu bu senenin en iddialı rengi. Özellikle yaz aylarında bu rengi kıyafetlerde sıkça kullanabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!