2000 ruhu

DÖRT gün içerisinde iki büyük zafer kazandı G.Saray.

Haberin Devamı

Önce ezeli rakibi F.Bahçe’yi eze eze yenip liderlik koltuğuna oturdu, ardından Avni Aker’de Trabzonspor’a fark attı. Şu sıralar ligin en iyi futbol oynayan ve en formda ekibi olan G.Saray, kuşkusuz haftaya damgasını vuran ekip oldu.
Sezon başında “Toplama takım. Bunlardan hiçbir şey olmaz” deniliyordu. İmparator’un aslanları bu beklentileri boşa çıkardı. Bu sözleri söyleyenler, Fatih Terim faktörünü hesaba katmamış anlaşılan. G.Saray, 2000 ruhunu yeniden yakalamış.
Şampiyonlar Ligi ve yoğun lig maçlarının trafiğini kaldıramayan Trabzonspor ise kağıt helva gibi dağılıyor. Şenol Hoca, bu düşüşe sebep olarak yorgunluğu gösteriyor. Ancak ben bu görüşe katılmıyorum. Önce kalitesiz yabancılarına bak hocam. Brozek kardeşler nerede? Ankaragücü’nden aldığın Slovakları bir türlü göremedik. Sahasında Beşiktaş ve G.Saray’a yenilen Trabzonspor’un önünde zorlu bir F.Bahçe maçı var. Eğer o maçı da kaybederlerse, puan farkı açılır ve play-off şansı bile zora girer.

Haberin Devamı

Özer takıntısından kurtulursa...

Beşiktaş, belalısı İstanbul BŞB karşısında yine makus talihini yenemedi. Çok zevkli ve bol pozisyonlu bir maç oldu. İki takım da galibiyeti hak etti ama birbirlerini fazla üzmediler. Aykut Kocaman ise Galatasaray maçındaki hatalarından çabuk döndü. Bir de Özer takıntısından kurtulursa Fenerbahçe’yi izlemek daha güzel olacak.
Alt taraf hemen hemen şekillendi gibi. Ankaragücü, Samsun ve Karabük. Bu üçlünün pek yukarılara çıkmaya niyetleri ve çabaları yok. Sezon sonuna kadar bu üçlünün fazla yer değiştiriceğini düşünmüyorum ama Gaziantepspor da bu gidişiyle düşme korkusunu fazlasıyla hissedecek gibi gözüküyor. Orduspor iyi başlamıştı ama sonunu getiremedi. Erken de bir ayrılık yaşandı. Metin Hoca en azından ilk yarıyı bitirseydi daha şık olacaktı.

Yazarın Tüm Yazıları