14 yıllık hasreti bitirme planı

Güncelleme Tarihi:

14 yıllık hasreti bitirme planı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2013 00:51

Aslan, ezeleri rakibini derbide mağlup ederek şampiyonluğun keyfini katlamak istiyor

Haberin Devamı

Fatih Terim, şampiyon Galatasaray’ın Kadıköy’de tam 14 yıldır süren galibiyet hasretine son vermek için 5 maddelik bir ‘zafer reçetesi’ hazırladı.

KADIKAY’e şampiyon olarak gidecek olsa da Galatasaray’ın hedefleri bitmiş değil. Fatih Terim, sarı kırmızılı ekibin Kadıköy’deki 14 yıllık galibiyet hasretine de son vermek istiyor. İmparatorun reçetesi de hazır.
Aslan başındaki üçüncü döneminde Fenerbahçe’ye karşı oynadığı 6 maçta sadece 1 kez kaybederek üstünlük sağlayan Fatih Terim, Saracoğlu planını futbolcularına tek tek anlattı. İşte Terim’in Fenerbahçe derbisi öncesi oyuncularına yaptığı uyarılar ve dikkat çektiği noktalardan satırbaşları…

1-SOW’A DANY, WEBO’YA SEMİH KELEPÇESİ

Stoperdeki görev dağılımı işte bu şekilde olacak. Semih Kaya, daha güçlü ve Fenerbahçe’nin hücum hattında güçlü fiziği ile fark yaratan Webo’yu savunacak.
Daha hızlı süratli ve atik olması, sürekli gezgin bir oyuncu olarak sahada zaman zaman kendini kaybettiren Sow’u ise Dany savunacak. Çünkü Dany de hızlı ve hamleleri seri olan bir stoper olduğu için Sow’u onun tutmasına karar verildi.

2-ASLANLAR KANARYA’YI SAĞDAN VURACAK

G.Saray sağ kanat hattı ile Fenerbahçe’yi vuracak. Hücuma etkili çıkan bir sağ bek olan Eboue, maçın gizli ve kilit isimlerinden biri olarak belirlendi. Teknik heyet Eboue ile birlikte Hamit’in sağ kanattan yapacağı bindirmeler ve kanat atakları ile rakibini vurmayı hedefliyor. Fenerbahçe’nin de sol kanadının sıkıntılı, daha zayıf olmasını G.Saray teknik heyeti lehine çevirmek istiyor

3-GÖKHAN-KUYT KANADINA AMAN DİKKAT!

Terim, Fenerbahçe’nin en tehlikeli hattı olarak, takımından rakibinin sağ kanadına dikkat etmesini istedi. Gökhan Gönül-Kuyt ikilisi adına Terim, sol kanatta forma vereceği isimleri özel olarak uyardı. Sneijder’a derbide forma vermesi beklenen Terim, Hollandalıdan kendi kanadında Riera’ya yardım etmesini istedi. Melo’ya da Sneijder-Riera’dan oluşacak sol hatta defansif anlamda destek emri verildi. Terim’in alternatifleri arasında bulunan sol kanat adına B planında ise Sneijder’ın yedekte oturması halinde Yekta da Riera’ya bu bölgede destek verecek.

4- ORTADA KUYU VAR, HÜCÜM PRES!

G.Saray teknik heyeti, sağ kanadın yanı sıra Fenerbahçe’yi orta sahada da kilit altına alıp, rakibini merkezden vurmanın planlarını yaptı. Özellikle orta sahada sakatlıktan yeni çıkan Emre, kart cezalısı Cristian ve Meireles’ten yoksun olan Fenerbahçe, orta sahasına yapacağı hücum pres ile Drogba, Selçuk, Melo ve Burak dörtlüsünün oyunu Fenerbahçe sahasına yıkıp, bu bölgedeki etkili çıkışları ile sonuca gitmeyi planlıyor.

Haberin Devamı

5-FRİKİKLER TARTIŞMASIZ SELÇUK’UN

G.Saray’da özellikle son haftalarda Drogba ve Sneijder’ın transferi ile frikik vuruşları tam bir kaosa dönmüştü. Ancak Kadıköy’de frikikler kaleye çok uzak olmadığı sürece Selçuk İnan tarafından kullanılacak. Özellikle kaleci Volkan’ı son iki sezondur Fenerbahçe derbilerinde serbest vuruşlarda avlamayı başaran Selçuk’un Kadıköy’de duran topların başına geçmesi kararlaştırıldı.

Haberin Devamı

DERBİNİN GOLCÜSÜNE ‘İNAN’IN

G.saray’ın son 6 maçta rakibine attığı 11 golün 7’sinde Selçuk İnan imzası var

GALATASARAY’ın Fenerbahçe derbisindeki en büyük silahlarından biri yine Selçuk İnan olacak.
G.Saray formasıyla bu sezon yaptığı 6 gol ve 6 asistle takımın orta sahadaki kahramanlarından biri olan Selçuk İnan, deyim yerinde ise Fenerbahçe derbilerini boş geçmiyor. Son 6 derbide de Selçuk İnan sahaya damgasını vurdu.
Sarı kırmızılı forma ile çıktığı 6 Fenerbahçe derbisinde tam 540 dakika sahada kalmayı başaran Selçuk İnan, ezeli rakiplerine karşı 3 gol atıp 4 de asist yaparak tam bir derbi futbolcusu olduğunu ortaya koydu.
Kaleci Volkan’ı iki kez frikikten avlayan Selçuk, sadece geçen yıl Kadıköy’de 2-2 berabere biten lig maçında skor anlamında takımına katkı sağlayamadı.

Haberin Devamı

SELÇUK İNAN’IN DERBİ KARNESİ

2013 Süper Kupa Finali: 1 gol 2 asist
2012-13 Lig maçı: 1 gol, 1 asist
2011-12 Süper Final: 1 gol, 1 asist

Başkan hariç tam kadro

BAŞKAN Ünal Aysal dışında Galatasaray yönetimi Kadıköy’e tam kadro olarak gidecek. Hafta içinde derbiye gitmeyeceğini açıklayan Aysal’ın yerine kurmayları takımı yalnız bırakmama ve destek olma adına Saracoğlu’na çıkarma yapacak.

 

Sao Paulo, Melo ile ilgileniyor

Sao Paulo Kulübü Spotif Direktörü Marco Aurelio Cunha, Melo için girişimlerde bulunduklarını söyledi. Cunha, “Kesin olarak bir anlaşma yok. Çok kaliteli bir futbolcu, elbette ki ilgimiz olacak” dedi. G.Saray, Melo için 30 Nisan’da dolan satın alma opsiyonunu kullanmamıştı.

Haberin Devamı

Kampa Anneler Günü iptali

G.SARAY hocası Fatih Terim, bugün Anneler Günü olması nedeniyle Plaza Otel’deki kampı iptal etti. Terim, “Şampiyon olursanız kamplar kalkacak” sözünü de tutmuş oldu. Takım bugün Florya’da toplanıp, otele ve daha sonra da Kadıköy’e geçecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!