Zirveye Manchester damgası

Güncelleme Tarihi:

Zirveye Manchester damgası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2012 10:49

Premier Lig'in 19. haftasında lider Manchester City, deplasmanda Sunderland'a son dakika golüyle 1-0 yenildi.

Stadium of Light'ta oynanan ve 40 bin taraftarın izlediği maçın ilk yarısı golsüz beraberlikle tamamlandı. İkinci yarıda rakip kaleye yüklenen Manchester City, yıldız futbolcularıyla çok sayıda pozisyondan yararlanamadı. Manchester City baskısından bunalan ve karşılaşmanın bitimine saniyeler kala hücuma çıkan Sunderland, Güney Koreli futbolcusu Ji Dong-won'un golüyle sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Sunderland deplasmanında ligdeki ikinci yenilgisini alan Manchester ekibi, aynı puandaki Manchester United ile puan farkını açma şansını değerlendiremedi.
Ligin son şampiyonu Manchester United, kırmızı-beyazlı takımla çeyrek asrı geride bırakan ve Cumartesi günü 70. doğum gününü kutlayan Alex Ferguson yönetiminde Blackburn Rovers ile karşılaştı.

/images/100/0x0/55eb6257f018fbb8f8bda32a
Takımdan ayrılacağı yönünde haberler çıkan Bulgar futbolcu Berbatov'un iki gol attığı karşılaşmayı konuk ekip, Aiyegbeni (2) ve Hanley'in golleriyle 3-2 kazanmasını bildi.

Kırmızı Şeytanlar, 6-1'lik Manchester City mağlubiyetinin ardından bu sezon sahasındaki ikinci yenilgisini aldı.

Arsenal, formda yıldızı Hollandalı Robin van Persie'nin 60. dakikada attığı golle sahasında Queens Park Rangers'ı 1-0 yendi.

Geçen yıl Arsenal formasıyla ligde toplam 35 gol atan Robin van Persie, bir yılda 36 gol atan Alan Shearer'in rekorunu kırma hedefine ulaşamadı. Arsenal'ın eski yıldızı Thierry Henry de bir yılda 34 gol atma başarısını göstermişti.

Portekizli menajer Andre Villas-Boas yönetimindeki Chelsea, 2011 yılını puansız kapadı. Sahasında Drogba'nın attığı golle 1-0 öne geçen “Maviler”, Ireland, Petrov ve Bent'in gollerine engel olamayınca Aston Villa'ya 3-1 mağlup oldu.

Liverpool, sahasında Newcastle United'ı 3-1'lik skorla geçti. Kırmızılar'ın gollerini Bellamy (2) ve Gerrard atarken, konuk ekibin tek golünü Cabaye kaydetti.

Ligde bu hafta diğer maçlarda alınan sonuçlar şöyle:
West Bromwich Albion-Everton : 0-1
Bolton Wanderers-Wolverhampton Wanderers : 1-1
Norwich City-Fulham : 1-1
Stoke City-Wigan Athletic : 2-2
Swansea City-Tottenham Hotspur : 1-1

-Gol Krallığı-

Gol krallığı yarışında Arsenal'ın Hollandalı yıldızı Robin van Persie, 17 golle ilk sırada yer alıyor.

Bu futbolcuyu 14 golle Demba Ba (Newcastle United), 13 golle Sergio Agüero (Manchester City) ve Wayne Rooney (Manchester United), 12 golle Yakubu Aiyegbeni (Blackburn Rovers) ve 10 golle Edin Dzeko (Manchester City) izliyor.

-Gelecek Hafta-

Bugün: Aston Villa-Swansea City, Blackburn Rovers-Stoke City, Queens Park Rangers-Norwich City,Wolverhampton Wanderers-Chelsea, Fulham-Arsenal,
Yarın: Tottenham Hotspur-West Bromwich Albion, Wigan Athletic-Sunderland, Manchester City-Liverpool,
4 Ocak Çarşamba: Everton-Bolton Wanderers,Newcastle United-Manchester United.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!