Zirvedeki Türk

Güncelleme Tarihi:

Zirvedeki Türk
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2010 00:00

Werder Bremen’in 15 milyon Euro karşılığı İspanyol devine sattığı genç yıldız dün düzenlenen törenle dünyaya tanıtıldı. Yeni formasıyla başarılara koşacağını söyleyen Mesut, “Ben her Türk oyuncunun rüyasını gerçekleştirdim” dedi.

Haberin Devamı

MESUT'UN İMZA TÖRENİNDEN KARELER - Foto Galeri

REAL MADRİD'LE İLK ANTREMAN - Foto Galeri

ÖZİL REAL MADRID'İN YENİ ZİDANE'I

DEVREK'TE MESUT ÖZİL GURURU

REAL MADRİDLİLERE GÖRE ÖZİL "İSABETLİ TRANSFER"

DÜNYA Kupası’ndaki performansı sonrası transfer piyasasının en çok konuşulan ismi olan Mesut Özil muradına erdi. Real Madrid’e transfer olan ve Los Galacticos’ta forma giyecek ilk Türk futbolcu unvanını elde eden Mesut Özil dün Santiago Bernabeu’da düzenlenen tören ve basın toplantısıyla tanıtıldı.

“Ben her zaman futbola konsantre oldum. Onun dışındaki görüşmelerle  ilgilenmedim” diyen Mesut, transfer sezonu boyunca birçok takımdan gelen  teklifleri menajerinin değerlendirdiğini neticede Real Madrid’i seçtiğini  söyledi.

Teknik direktör Jose Mourinho ile telefonda konuştuğunu da kaydeden Mesut Özil, “Real Madrid’e gelmeye beni o ikna etti” dedi.

Gurur duyuyorum

“Real Madrid gibi dünyanın en büyük kulüplerinden birine gelen ilk Türk  futbolcusun. Senin gibi genç Türk futbolculara bir tavsiyen var mı” sorusuna Mesut, “Çalışın, inancınızı koruyun ve rüyalarınızı asla terk etmeyin. Ben her Türk oyuncunun rüyasını gerçekleştirdim” derken, İspanyol ekibinde oynayacak ilk Türk futbolcu olduğu için de gurur duyduğunu ifade etti.

Forma için savaşırım

Real Madrid’de Kaka ve Cristiano Ronaldo gibi dünya çapında, çok kaliteli  futbolcular olduğunu belirten 21 yaşındaki yıldız, “Buradaki tecrübeli oyunculardan çok şey öğrenebilirim. Kendimi geliştirmek istiyorum, gücümü biliyorum ve forma için savaşacağım. Real Madrid’de olmaktan çok mutluyum. Bu fırsatı yakalamaktan onur duyuyorum. En iyi takımda olmak istedim, ondan  buradayım” diye konuştu.

Haberin Devamı

Oruç tutuyor musun? Boş günüm olursa tutarım

- MESUT Özil kendisi için düzenlenen tanıtım töreninde ilginç sorularla da karşılaştı. Bir İspanyol gazetecinin, “Oruç tutuyor musun” sorusuna Mesut, “Sahada en iyi verimi verebilmem için kendime iyi bakmam gerekiyor. Ama boş günüm olursa oruç tutabilirim” yanıtını verdi.

Messi’den farklıyım

- Messi’ye benzetilmesiyle ilgili yapılan yorumlara katılmadığını da dile getiren Mesut, “Ben daha farklı bir futbolcu olduğumu düşünüyorum” dedi.

Marka düşkünü

Haberin Devamı

MESUT Özil dün yapılan tanıtım töreninde şıklığının yanısıra, yüzüğü, küpesi ve bilekliğiyle dikkatleri üzerine topladı. Marka düşkünü olarak bilinen yıldız oyuncunun tüm giyim eşyalarını Düsseldorf’tan aldığı özellikle de Boss, Gucci ve Esprit gibi markaları tercih ettiği Jade Schmuck adlı ünlü aksesuar dükkanının da en iyi müşterilerinden biri olduğu öğrenildi.

Perez işi baba Özil’le bitirdi

Real Madrid Başkanı Devrek’te tatilde olan Mesut Özil’in babasını İspanya’ya çağırdı. Villasındaki özel görüşme sonrası 3 hafta önce genç oyuncuyla anlaşma sağlandı.

MESUT Özil’in, Real Madrid’e transferinin yaklaşık üç hafta önce bittiği ortaya çıktı. Genç oyuncunun İspanyol devine gittiğini herkesten önce duyuran Hürriyet, bu transferin perde arkasını da araladı. M. United, Barcelona, Chelsea, Arsenal, İnter ve Milan gibi dünya devlerinin kadrosuna katmak için birbirleriyle yarıştığı genç oyuncu için Real Madrid’in ilk hamlesini Dünya Kupası sırasında yaptığı ortaya çıktı. Mesut Özil’in babası Mustafa Özil, “Dünya Kupası’nı izlemek için Güney Afrika’da bulunduğumuz dönemde kaldığımız otelde takımların yöneticileri, menajerleri, teknik sorumluları adeta cirit atıyordu. Her biri bir şekilde bizimle diyalog kurup, Mesut ile ilgili düşüncelerini anlatıyordu. Bunlar olurken Mesut, Real Madrid’te oynamaya karar vermişti.

Inter’i biz reddettik

Biz de bu doğrultuda çalışmalara başladık. Onların teklifini kabul ettik. Werder Bremen, Mesut’u tutamayacağını anlamıştı. Inter ile el sıkışıldı ama biz kabul etmedik.

Yaklaşık üç hafta önce tatil için Devrek’e gitmiştim. Ancak, Real Madrid Başkanı Florentino Perez’den davet aldık. Tatilimi yarıda kesip İspanya’nın yolunu tuttum. Perez ile villasında bir araya geldik. Son nokta orada koyuldu” diye konuştu.

Haberin Devamı

Almanya için büyük KAYIP

BUNDESLİGA ekiplerinden Hamburg’da bir dönem antrenör olarak görev yapan Erdinç Sözer, Werder Bremen ve Almanya için Mesut’un büyük kayıp olduğunu söyledi. Sözer, “Mesut’un Real Madrid’e transferi diğer Türk gençlerine de kapı açacak. Mesut büyük bir adım attı. Genç yaşta olmasına rağmen geleceği çok parlak. Büyük bir potansiyeli var. Artık Mesut uluslararası alanda oynayacak” diye konuştu.

ALMAN BASINI

- Bild: Adios Özil. Real ile anlaşma 30 milyon Euro getirdi. Yılda 5 milyon Euro kazanacak.
- Berliner Kurier: Mesut gibi 21 yaşındaki süper bir yetenek artık Real Madrid’de. Alışması zor olmayacak.
- B.Z: Real Madrid, Kaka’nın yerini dolduracak ismi buldu. O yüzden Mesut’a bu kadar çok para verildi.
- Die Welt: Mesut, kariyerinde yeni bir adım daha attı. Bu kez daha çok kazanacak.
- Frankfurter Allgemeine Zeitung: Real Madrid, Özil’i kaptı. Bremen büyük bir oyuncuyu kaybetti.

Haberin Devamı

İSPANYA BASINI

İSPANYOL basını Mesut Özil’in Real Madrid’e transferine ekran ve gazete sayfalarında geniş yer ayırdı. Marca gazetesi, Mourinho’nun “Mesut Özil’in kaçırılmasına izin veremezdim” sözlerine yer verirken, genç oyuncu için de “Alman Zidane” yorumunu yaptı. İspanyol basınında genel olarak Mesut ile ilgili yapılan  değerlendirmelerde de “Utangaç, Alman futbolunun genç incisi. ” şeklindeki yakıştırmalar dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!