"Yunus Akgül'ü istifaya davet ediyorum"

Güncelleme Tarihi:

Yunus Akgülü istifaya davet ediyorum
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2010 17:08

Motosiklet Federasyonu'nda yarın yapılacak olağanüstü seçimli genel kurulunda başkan adayı olan Ömer Faruk Berksan, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ile Spor Toto Teşkilatı Başkanı Bekir Yunus Uçar'ın genel kurulun yapılmaması için delegelere baskı uyguladığını öne sürdü.

Başkan adayı Berksan, Motosiklet Federasyonu Başkanvekili Hamit Abbasoğlu ile birlikte Türkiye Spor Yazarları Derneğinin Levent'teki genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, olağanüstü genel kurulda tek başkan adayı olduğunu belirterek, “Bekir Yunus Uçar da aday olur diye bekledim. O olmayınca ben tek başıma aday oldum. Ancak bu süreçte büyük sorunlar ortaya çıktı. Kimse neler yapabileceğimi sormuyor. Sadece seçilmemi engellemek için operasyonlar yapıyorlar. Genel kurula katılmamaları için kulüplere baskılar yapıyorlar. 'Aman gitmeyin, gidersiniz mahvolursunuz' diyorlar” dedi.

“AKGÜL, BAKANIN YETKİ ALANINA TECAVÜZ ETMEKTEDİR”

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ile son günlerde basında karşılıklı demeçlerinin yer aldığını hatırlatan Berksan, şunları kaydetti:
“Ben bizi tehdit ettiğini ifade ettim. Dün yayınlanan bir gazetede 'Eğer statüye uyulmasını istemek tehditse, evet tehdit ettim' diyor. Statünün ne olduğunu doğru anlamak lazım. GSGM'de iki türlü statü var. Bir tanesi yasalarla vazedilmiş statü. Bir de Sayın Genel Müdür'ün kullandığı padişah yetkileriyle gelen statü. 'Başkan Süleyman Memnun 3 ay hak mahrumiyeti cezası aldığı için bir daha seçilemez ve burasının seçime gitmesi lazım' diye bir kural vazediyor. Böyle bir kuralın nereden geldiğini sorduğumuzda cevap veremiyor. GSGM ve federasyon yönetmeliklerini inceledik, kongreye gidilmesi ya da yeniden seçim yapılması diye bir şey yok. Burada çok ciddi bir baskı uyguladılar bize. 'Eğer buna uymazsanız parayı biz veriyoruz, burayı kapatırız' dedi. Bu resmen tehdittir. Ancak Bakan'da böyle bir yetki var. Bakan'ın yetki alanına tecavüz etmektedir, kendini Bakan zannetmektedir herhalde.”

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Akgül'ün “özerk federasyonlardan sorumlu bir görevli” olduğunu ifade eden Berksan, “Motosikletçiler olarak biz kendisinin tebaası değiliz. Bizim amirimiz de memurumuz da değil. Ama devletin bu işlerden sorumlu memurudur. Bize böyle bir emir buyuramaz, burası padişahlık değil. Süleyman Memnun'un GSGM Tahkim Kurulu'na gönderilmesi Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmiş bir kural gereğidir. Özerk bir kurumun kendi iradesini kendi tayin etme yetkisi varken, GSGM'nin koyduğu kurallarla tahkime gönderilip, mecburi tahkim yaptırılması anayasanın dışında bir durumdur” değerlendirmesini yaptı.

-“ÖZERKLİĞİ YETERİNCE BENİMSEMEMİŞ”

Aynı zamanda mevcut yönetimde üye olan Berksan, motosiklet sporunun gelişmesi için çalıştıklarını vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:
“Genel Müdürün, özerkliği yeterince benimsemediği anlaşılmaktadır. Ancak emrini dinleyip, padişahımıza secde edersek, bize imkan verecektir. Yoksa imkan vermeyecektir. Biz kendi adımıza bir şey yapmıyoruz, motosikletçiler adına yapıyoruz. Siz de bu kuralları düzenliyorsunuz. Aynı fikirde olmak zorunda değiliz. Kendi fikirlerinde olmayanları anlamak diye bir gayretleri yok.”

“BAKAN'LA GÖRÜŞMEMİZİ ENGELLEDİLER”

Ömer Faruk Berksan, bütçelerinin 1 milyon liradan, 500 bin liraya indirildiğini ve şu an hemen hemen bütün federasyonlardan az olduğunu savunarak, “Son dönemde yaşanan gelişmelerle ilgili Bakan'la görüşmek istedik. Bekir Yunus Uçar ile Yunus Akgül bizi Bakan'la görüştürmedi. Bekir Yunus Uçar ile Yunus Akgül'ü istifaya davet ediyorum” dedi.

Spor Toto Teşkilatı Başkanı Uçar'ın, milli sporcu Kenan Sofuoğlu'na gerçek olmayan demeçler verdirttiğini ileri süren Berksan, “Kenan'ın 120 bin lira vermediğimiz için şampiyonalara katılmama riski olduğuna dair haberler var. Biz senede 300 bin liradan fazla verdik şimdiye kadar. Geçen sene 1 milyon lira sadece Spor Toto ve İddaa'dan alacağı oluşmuş. Bu çocuğa sırf seçim için Bekir Yunus Uçar böyle bir ifade verdirtiyor. Bu çocuk bunu bilmiyor, ama bunu ona yaptıranlar utansın” diye konuştu.

Ömer Faruk Berksan, Bekir Yunus Uçar'ın, sahibi olduğu Hezarfen Havaalanı'nda yapılan yarışlardan gayrimeşru yollardan para kazandığını iddia ettiğini belirterek, “Oradan gayrimeşru yollarla 200 bin lira para kazandığımı söylüyor. Ben iş adamıyım, cirolarım bunun çok üstünde. Ayrıca yarışların orada yapılmasına Bekir Yunus Uçar'ın başkan olduğu dönemde karar verildi. İmzasının bulunduğu belgelerde burada. Şimdi işine gelmediği için çirkin bir iftira atıyor” ifadelerini kullandı.

Berksan, son olarak, Spor Toto Teşkilatı'nın kaçak bir şekilde İzmir Ödemiş'te motosiklet drag yarışları yaptığını da ileri sürdü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!