Yıldız getirmekle olmuyor

Güncelleme Tarihi:

Yıldız getirmekle olmuyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2010 00:00

Ercan Saatçi sordu Uğur Dündar ve Yılmaz Özdil yanıtladı.

Haberin Devamı

U.D.: Çok sayıda ünlü futbolcu ve teknik direktör getirmek, başarıyı getirmeye yetmiyormuş demek ki! Galatasaray’da un var, şeker var, yağ var ama helva yok! Ya da “Şef çok, Kızılderili yok!”
Y.Ö.: Efsane George Best, David Beckham için “Sol ayağıyla şut çekemiyor, kafa vuramıyor, top kapamıyor, fazla gol atamıyor, bunun dışında iyi oyuncu” demişti. Galatasaray bunların dışında iyi takım.

Bu seneki Galatasaray David Beckham gibi

-  Rijkaard, Elano, Keita, Kewell, Arda... Bu kadar önemli ve şöhretli isimlere rağmen G.Saray’ın şampiyonluk yarışına büyük ölçüde havlu atmasının sebepleri neler olabilir?
UĞUR DÜNDAR  Demek ki kulübün geleceğini ipotek altına alabilecek astronomik borçlanmalarla çok sayıda ünlü futbolcu ve ünlü bir teknik direktör getirmek, başarıyı getirmeye yetmiyormuş! Galatasaray’da un var, şeker var, yağ var ama helva yok! Ya da “Şef çok, Kızılderili yok!”
Bursaspor’da ise tam tersi!.. Ertuğrul Sağlam’ın elinde Türkiye’nin en iyi futbolcuları yok, ama sahada Süper Lig’in en iyi futbolu var!
YILMAZ ÖZDİL  Efsane George Best, David Beckham için “Sol ayağıyla şut çekemiyor, kafa vuramıyor, top kapamıyor, fazla gol atamıyor, bunun dışında iyi oyuncu” demişti. Galatasaray bunların dışında iyi takım.

Haberin Devamı

Aziz Yıldırım’ın hayat öpücüğü

-  “Bizim için bitti diyenlere, ölmediğimizi, hayatta olduğumuzu gösterdik” diyen Daum’u umut verici buluyor musunuz?
UĞUR DÜNDAR  Daum hayatta olmasına hayatta ama, kendi çabasıyla değil, Aziz Yıldırım’ın “hayat öpücüğü” sayesinde ayakta. Yatsın kalksın Yıldırım’ın ‘Samandıra Seansları’nda hem kendisine, hem de futbolculara verdiği hayat öpücüklerine şükretsin!…
YILMAZ ÖZDİL  Daum şampiyon olsa da gitti, olmasa da gitti. Nabız var ama, canlı cenazedir.

Dilerim Rıdvan’ın imajı sarsılmaz

-  Rıdvan Dilmen’in gözaltına alınması hakkında neler diyeceksiniz? Sanırım herkes gibi siz de çok şaşırdınız?
UĞUR DÜNDAR  Hani “şoke oldum” denir ya, haberi duyduğumda inanın kelimenin tam anlamıyla şoke oldum. Rıdvan Dilmen’in günün birinde, adi suç şüphesiyle gözaltına alınabileceği aklımın ucundan geçmezdi. Çünkü o gerek futbolcu, gerekse yorumcu olarak hepimizin sevgisini, saygısını kazanmış önemli bir isim. Rıdvan gibiler kolay yetişmiyor. Henüz operasyonun niçin yapıldığı konusunda net bir bilgiye sahip olmadığım için bir yorum yapmak da istemiyorum. Ne diyeyim? Dilerim hayallerimizdeki Rıdvan Dilmen imajını sarsacak bir gerçekle karşılaşmayız.
YILMAZ ÖZDİL Bahse girerim, Rıdvan Dilmen’in bahisle ilgisi yoktur. Gözaltına aldıran Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ama, burada çapkın olan bir başkası sanırım! Elalemin kulağını dinlerken, adamı kulağından yakalarlar bazen.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Acıbadem doğru bir modeldir

-  Voleybolda Avrupa Şampiyonlar Ligi finali oynayan Fenerbahçe Acıbadem’de takımın bütün maliyeti Daniel Güiza’nın bir yılda tek başına aldığı paraya eşit. Bunun böyle olduğu bilindiği halde kulüplerimizin futbola tonla para harcamaya devam etmesi nasıl açıklanabilir?
UĞUR DÜNDAR  Fenerbahçe Acıbadem’in başarısı, futboldan başka spor olmadığını düşünen ve düşündüren kerameti kendinden menkul kulüp yöneticileriyle medyacıların suratlarında patlayan bir smaçtır!
YILMAZ ÖZDİL Arkas voleybolda Avrupa şampiyonu olduğunda, “Yanlış yaptınız, anca tek sütun haber oldunuz, Göztepe veya Karşıyaka’ya sponsor olsaydınız, daha büyük haber olurdunuz” demiştim, kızmışlardı bana. Bakın Acıbadem’e.
Fenerbahçe sayesinde sayfa sayfa haber oldular, sayfa sayfa reklam. Bu model doğrudur. Ülker modeli, Acıbadem modeli doğrudur. Spor kulüplerinin futbol bütçelerine zarar vermemek için, bu tür sponsorluklara eğilmesi lazım.

Haberin Devamı

Konuşmayın aldığınız paranın hakkını verin

-  Frank Rijkaard, “Türkiye’de uzun vadeli plan yapamazsınız. Türklere ‘sabırlı ol’ denmez” dedi... A) Rijkaard haklı mı? B) Eğer haklı ise, onun gibi şöhretli bir teknik direktör neden Türkiye’ye gelir ve çalışmaya devam eder?
UĞUR DÜNDAR
“Yapma Frank, etme Frank, yeme bizi Frank!..” der ve şu gerçeği hatırlatırım. Rijkaard, Langaspor’a gelmedi, UEFA şampiyonu olmuş, Türkiye’nin en büyük kulüplerinden birine geldi... İtalya’da İnter’i çalıştırmış ve şampiyonluk yarışında gerilerde kalmış olsaydı eleştirilmeyecek miydi? Eleştirilince “Şu İtalyanlar da çok sabırsız!..” mı diyecekti? Niçin geldi diye sormaya gerek yok! Çünkü para için geldi! Onun görevi konuşmak değil, aldığı paranın hakkını vererek, çalıştırdığı takımı şampiyon yapmak.
YILMAZ ÖZDİL “Sabreden derviş, muradına erermiş” ama, G.Saray’la Galata Mevlevihanesi’ni birbirine karıştırıyor herhalde. Lig bitiyor kardeşim, daha neyin sabrını bekliyor? Evet, son gülen iyi güler ama, sona kalan dona kalır, haberi olsun!

Haberin Devamı

Sahada taraftar değil futbolcular oynar

-  Beşiktaşlılar, Bursaspor ile Ankaragücü taraftarları arasındaki dayanışmaya tepki gösteriyor. Bu dayanışmanın etik olmadığını ve ‘dürüst oyun’ felsefesine aykırı olduğunu söylüyorlar. Ne dersiniz haklılar mı?
UĞUR DÜNDAR  Taraftar dayanışmasından kime ne? Sahadaki futbolu taraftarlar değil, sporcular oynuyor. Futbolcular da kendi aralarındaki maçlarda takır takır oynuyor. Şimdi birileri kalkmış, deyim yerinde ise öküz altında buzağı arıyor!.. Bursaspor yıllardır özlediği başarıyı yakalamış, Ankaragücü taraftarı da bundan Anadolu takımları adına bir sevinç payı çıkarmış! Ne var bunda?.. Bırakalım da keyfini yaşasınlar.
YILMAZ ÖZDİL Şehit Asteğmen Abdülkerim Bayraktar’ın anlatıldığı “Şehidin Emaneti” isimli kitabı tavsiye ederim. Emanete hıyanet etmeyen Ankaragücü’nü kutlarım.

Haberin Devamı

Yabancı şart ama...

-  Voleybol Federasyonu, “Türk sporcu yetişmiyor, bu yüzden de Milli Takım zayıflıyor” diyerek, yabancı sayısını 2+1’e düşürme kararı aldı. Buna karşın kulüpler de “Yabancı sayısı azalırsa uluslararası alanda başarılı olamayız” diyor. Sizce ne yapmalı?
UĞUR DÜNDAR  Kaliteli yabancının olumsuz değil, aksine olumlu etki yapacağına inanıyorum. Naim Süleymanoğlu’nun gelişi Türk halterciliği için milattır. Çünkü onun gelişiyle birlikte, bu spora başlayan her genç, günün birinde Naim Süleymanoğlu gibi olmanın rüyasını görmeye başladı. Nitekim çok başarılı halterciler yetişti. Aynı durum diğer spor dalları için de geçerli. Çok sayıda sıradan yabancı sporcu getirmek yerine, Türk sporculara örnek olacak, az sayıda, ama dünya çapında voleybolcu transfer edilmeli.
YILMAZ ÖZDİL Yabancı şart ama, b.kunu çıkarmamalı. Bakın, Bergamo Fener’i yendi, yabancısı az, omurgası İtalyan. İthalata dayalı üretim yaptığımız sürece, Milli Takım’ın cari açığı kaçınılmaz. Sporumuzu IMF zihniyetinden kurtarmak lazım.

Şikayet etmeden önce Başkan’la konuşmalıydı

-  Aziz Yıldırım, “Yerli oyuncuya bu para çok” diyerek, Ömer Aşık ile yapılan 1 milyon dolarlık sözleşmeye itiraz etti ve parayı ödetmedi. Ömer de kulübü şikayet edince kadro dışı kaldı. Yıldırım’ın bu tavrını nasıl değerlendiriyorsunuz?
UĞUR DÜNDAR Eğer yerli basketbolcu aldığı paranın karşılığını veriyor, hatta bazı yabancılardan bile üstün bir performans sergiliyorsa, parasını daha da arttırmaktan yanayım.
Bu olayda bizim bilemediğimiz bazı gerçekler olabileceğini düşünüyorum. Ömer Aşık’tan kulübü şikayet etmeden önce, Başkan’la yüz yüze konuşmasını beklerdim. Zira yerli futbolculara dünyanın parasını veren Aziz Yıldırım, başarılı yerli basketbolcudan para esirgeyecek bir yönetim anlayışına sahip değildir.
YILMAZ ÖZDİL Basketbol sendikal faaliyet değildir. Başkan patrondur. Maaşı beğenmeyen defolur gider.

Metin Şentürk, umarım bakarkörlerin gözlerini açmıştır

-  Görme engelli Metin Şentürk, saatte 292.8 km hız yaparak dünya rekoru kırdı. Şentürk’ün bu azminden ve başarısından ders alması gereken birileri var mıdır?
UĞUR DÜNDAR  Kendisine “kör” diyerek haksızlık yapan Metin Şentürk’ün muhteşem başarısı, umarım bazı “bakarkörlerin” de gözlerini açmıştır.
YILMAZ ÖZDİL Metin direksiyonu iki santim kaydırsaydı, herkes görürdü rekoru mekoru. Sorunlarına dikkat çekmek için, engellilerin hayatını tehlikeye atmak zorunda kalması, Türkiye’nin utancıdır aslında.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!