Yeni ürünler

Güncelleme Tarihi:

Yeni ürünler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2005 21:30

Duş kabinine otomatik temizlik sistemi

Intelligent Consumer Products firmasının ‘The Shower-Shower’ duş kabini temizleme sistemi doğrudan doğruya duvara monte ediliyor ve bildik banyo temizlik malzemeleriyle her türlü yüzeyi yıkayarak temizliyor.

Bilgi için: www.i-c-p.inc.com

Yerleri silen robot

Benzer bir modelini daha önce Roomba otomatik elektrik süpürgesi olarak tanımıştık. Roomba kendi kendine evin her köşesini süpürüyor. Yeni üretilen iRobot Scooba daha marifetli çünkü hem süpürüyor hem de su ve deterjanla siliyor. Scooba, parke, fayans, marley gibi tüm yüzeyler için uygun. Kasım ayında piyasaya çıkması beklenen becerikli süpürgenin fiyatı 399 Dolar olarak açıklandı.

Bilgi için: www.irobot.com

Modern Japon feneri

Japon tasarımcı Kouichi Okamoto’nun, Japonya’da Edo döneminden itibaren kullanılmaya başlanan Japon fenerinden esinlenerek tasarladığı balon lambası için mum yerine LED ve kağıt yerine de balon kullanmış. LED ışığı sıcaklık yaymadığı için balona zarar vermiyor, ayrıca balon LED ışığını daha iyi yansıtmakta. Balon lambası kolay taşınabilir olduğu için de hem iç mekanlar hem de bahçe veya kamp yerleri için de çok kullanışlı.

Bilgi için: www.biztee.com

Mama sandalyesinden bebek koltuğuna

Mozzee firmasının sunduğu kuş yuvası biçimindeki mama sandalyesi üç ayrı biçimde kullanılabiliyor. Nest markasıyla satılan mama sandalyesini çocuğunuz altı yaşına gelene dek kullanabilirsiniz.

Bilgi için: www.mozzee.co.uk

Hava akımıyla ayarlanan lamba

Airswitch lambasını ayarlamak için, elektrik düğmesine gerek yok. Elinizi lambanın üzerinde aşağı yukarı gezdirdiğinizde, ışığı aydınlanıyor veya kararıyor. A/C adaptörüyle birlikte satılan el yapımı cam lambanın iki modeli var, fiyatı: 85 Dolar.

Bilgi için: www.thikgeek.com

Seawatch UV ile sağlıklı bronzlaşma

UV sensorlu Seawatch saati, UV ışının seviyesini göstererek, güneş yanığı tehlikesi konusunda uyarıyor. Seawatch tabii ki normal saat işlevini de yerine getirmekte. Fiyatı: 50 Dolar civarında.

Bilgi için: www.engadget.com

Hareketleri algılayan ekran

İiyama firmasının ProLite X markasıyla tanıttığı 43 ve 48cm ekranlar ‘Ambient Light Sensor’ alıcılara sahip. Bu sayede içinde bulundukları mekanın ışığına göre otomatik olarak ayarlanıyorlar. İki modelin çözünürlüğü de 1.280x1.024 piksel. Üretici firmaya göre ekranların açılma süresi 8 milisaniye. Ekranlar ayrıca hareket sensorlarına da sahip oldukları için, enfrarujla ekranı açıp kapatıyor. Bu fonksiyon enerji tasarrufu için düşünülmüş. DVI-D ve D-Sub girişleri ve iki tane 2 vatlık hoparlöre sahip 43cm ekranın fiyatı 340 Avro. 48cm ekranın fiyatı henüz açıklanmadı. Bilgi için: www.iiyama.de

Bu hamak için tek ağaç yeterli

Bahçenizde bir tek ağaç var diye üzülmeyin. Satala hamağı tek ağaca bağlanarak kullanılabiliyor. Hamağın diğer ucu ayak şeklinde tasarlanmış çünkü. Tabii hamağınızı duvara da monte edebilir, iç mekanlarda da hamak keyfi yaşayabilirsiniz. Fiyatı: 4000 Dolar.

Bilgi için: http://funfurde.blogspot.com

Çamaşırları yakmayan ütü

Touch&Glide ütüsü daha rahat ve güvenli ütü yapma olanağı sunmakta. Ütünün sapını bıraktığınızda (veya çamaşırın üzerinde unuttuğunuzda) altındaki ayaklar otomatik açılıyor. Ütüyü tekrar elinizi aldığınızda ayakla otomatik olarak gizleniyor. Touch&Glide ütü üç yıllık bir araştırma sonucunda yüzlerce prototipten sonra üretildi.

Bilgi için: www.gizmomag.co.uk

Akıllı ampul

Fujitsi firması tarafından geliştirilen akıllı ampul, yandığını SMS ile İnternet’ten haber veriyor. Bunun için QR şifresine gerek yok, ampulün altı kısmında bir sinyal bulunuyor. Siz de cep telefonunuzda ‘Eve, dönerken yeni bir ampul al’ mesajını görebiliyorsunuz.

Bilgi için: www.textually.org
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!