Yasin Sülün'den derbide tarihi hareket

Güncelleme Tarihi:

Yasin Sülünden derbide tarihi hareket
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2016 15:42

Futbol 21 Yaş Altı Ligi 13.haftasında Beşiktaş'ın Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup ettiği maçta çok anlamlı bir fair play hareketi yaşandı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Alpaslan Demir 73.dakikada sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. Karşılaşma 3-0 Beşiktaş'ın galibiyetiyle devam ederken Alpaslan'ın oyundan çıkması sonucu 3 oyuncu değişikliği hakkını kullanan Fenerbahçe sahada 10 kişi kaldı.

Bunun üzerine Beşiktaş antenörü Yasin Sülün, Fenerbahçe'nin son 15 dakikayı 10 kişi tamamlamak zorunda kaldığını görünce kendi takımından bir oyuncuyu da dışarıya alarak karşılaşmanın 10'a 10 tamamlanmasını sağladı.

Yasin Sülün'ün bu centilmen hareketi sosyal medyada maçın en çok konuşulan konusu oldu.

FENERBAHÇE ÖDÜL ALMIŞTI

Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) bir yan kuruluşu olan Dünya Fair Play Konseyi (CIFP),  daha önce Coca Cola Elit Akademi Ligi'nde mücadele eden Fenerbahçe 15 Yaş Altı Futbol Takımı'na ''Dünya Gençlik Fair Play Ödülü'' vermişti. Sarı-lacivertli takım bu centilmen davranışı 3 Kasım 2012'de Coca Cola Elit Akademi Ligi'nin 13. hafta mücadelesinde Eskişehir'de sergilemişti. Tüm oyuncu değişiklik hakkını kullanan Eskişehirspor'da maçın 65. dakikasında bir oyuncu sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalınca, Fenerbahçe cephesi Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yetkilisine ve maçın hakemine başvurarak, kendi takımlarından da bir oyuncuyu çıkartıp 10'a 10 maça devam etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!