X-Fighters Motokros Şampiyonu Pastrana

Güncelleme Tarihi:

X-Fighters Motokros Şampiyonu Pastrana
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2007 13:27

Red Bull tarafından organize edilen Serbest Stil Motokros Dünya Şampiyonası'nın son etabı Madrid'de yapıldı.

Dünyaca ünlü boğa güreşi arenası olan Las Ventas'da gerçekleştirilen ve 10 pilotun mücadele ettiği yarışı, ABD'li pilot Travis Pastrana (Suzuki) kazandı.

Bu yıl Meksika ve İrlanda'da yapılan ilk iki yarışın ardından sıralamada 3. sırada olan Pastrana, Madrid'deki finalde genel klasmanda 2. sıradaki İsviçreli Mat Rebeaud'a karşı büyük üstünlük sağlayarak, arka arkaya ikincidünya şampiyonluğunu ilan etti.

Bu arada Las Ventas'da kurulan özel alanda rampalardan motosikletleri ile uçarak havada taklalar atan, akrobatik hareketler yapan pilotlar, arenayı dolduran binlerce seyirciden büyük alkış aldı.

Düzenlenmeye başlandığı 2001 yılından itibaren önce yılda bir kez, daha sonra ise yılda iki kez yapılan “Red Bull X-Fighters”, bu yıl ise Meskika, İrlanda ve İspanya'da olmak üzere 3 kez düzenlendi.

Las Ventas Arenası'ndaki son yarışı izlemek için Red Bull'un İstanbul'daki Türkiye Ofisi de Madrid'e gelirken, “Red Bull X-Fighters”ın şampiyona serisine gelecek yıl İstanbul'un da ilave edilmesi için çalışmalar başlatıldığı öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!