'Volkan Demirel'e küfür etmedim, 'koçum benim' dedim'

Güncelleme Tarihi:

Volkan Demirele küfür etmedim, koçum benim dedim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2015 11:49

Türkiye-Kazakistan maçında kaleci Volkan Demirel'e tribünden küfür ettiği gerekçesiyle hakkında 2 yıl 8 aya kadar hapis istenen tutuksuz sanık Yusuf Şiringül mahkemede, "Küfür etmedim, 'koçum benim' dedim" diye savunma yaptı.

Haberin Devamı

Türkiye-Kazakistan maçında kaleci Volkan Demirel'e tribünden küfür ettiği gerekçesiyle hakkında 2 yıl 8 aya kadar hapis istenen tutuksuz sanık Yusuf Şiringül, hakim karşısına çıktı.

İstanbul Adalet Sarayı'ndaki İstanbul 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuksuz sanık Yusuf Şiringül hazır bulunurken, şikayetçi Volkan Demirel katılmadı. Demirel'in avukatı Mahir Işıkay, müvekkilinin antremanda olduğu için mahkemeye gelemediğini söyledi.

"VOLKAN'A KÜFÜR EDENİN ÜZERİNDE GALATASARAY POLARI VARDI"
Hakim Naci Aydın 2 sayfalık iddianameyi özetleyerek sanık Şiringül'e okudu. Savunmasına, "Küfür etmedim" diyerek başlayan Şiringül, şunları söyledi:

"Olay günü müştekinin bulunduğu taraftaki kalenin arkasındaki tribündeydim. Üzerimde şu anda giymiş olduğum kahverengi montum, kot pantolon ve başımda da ay yıldızlı bere vardı. Maçın başlamasına saatler vardı. Volkan ısınmaya çıktığında merdivenden çıkıp yukarı doğru gitmekte olan ve o esnada bulunduğumuz tribüne gelen bir kişi, Volkan'ı hedef alarak şu anda terbiyemin el vermediği sinkaflı küfürler etti. Hatta ben bundan çok rahatsız oldum. Yanımda olan kişi, bana müdahale etmeseydi küfür eden kişiyle kavga edecektim. Beni tuttular, yanımda Fenerbahçe taraftarı olan arkadaşım Serkan Erol vardı.

Haberin Devamı

"KÜFÜR EDEN ŞAHSI ÖNCE ALDILAR SONRA BIRAKTILAR"
Volkan'a küfür eden kişinin üzerinde Galatasaray poları vardı. Yüzü kapalıydı. Bu kişi küfür ettiğinde Volkan dönerek buna 'Sus' işareti yaptı. O anda çevrede bulunan güvenlikçiler bu kişiyi aldı. Ancak bu kişi maç başladıktan sonra Ultraslan grubunun içine gelerek maçı izlemeye devam etti. Maçın 60. dakikasında beni ve arkadaşımı aldılar. 3-4 saat nezarette kaldık. Ben kesinlikle küfür etmedim."

Volkan Demirele küfür etmedim, koçum benim dedim

Volkan Demirel, 16 Kasım 2014'te Türk Telekom Arena'da oynanan Türkiye-Kazakistan maçı öncesinde kendisine küfür ettikleri gerekcesiyle bazı taraftarlarla tartışmış ve daha sonra karşılaşmada oynamayı reddetmişti.

Haberin Devamı

VİDEO GÖRÜNTÜLERİ VE FOTOĞRAFLAR GÖSTERİLDİ
Hakim, söz konusu maça ilişkin görüntü çözümüne ait fotoğrafları ve görüntüleri sanık Şiringül'e gösterdi. Görüntüleri inceleyen Şiringül, "Bilişkişi raporundaki fotoğraflarda, benim tarif ettiğim kişi 7. sayfadaki ilk fotoğrafındaki sağ üst köşesindeki beyaz ayakkabılı kişidir. Görüntülerde de görüldüğü gibi hakarette bulunan kişi ben değilim. Görüntülerde benim Volkan'a 'Koçum benim' dediğim, dudak hareketlerimden anlaşılıyor" diye konuştu.

TFF DE DAVAYA KATILMAK İSTEDİ
Volkan Demirel'in avukatı Mahir Işıkay, "Müvekkilim yoğun antreman nedeniyle mahkemeye gelemedi" diyerek davaya katılma talebinde bulundu. Türkiye Futbol Federasyonu'nu (TFF) temsil eden avukat Eda Çolak da duruşmaya katılmak istediklerini belirtti. Bu sırada hakim, sanık Şiringül'e katılma taleplerine bir diyeceği olup olmadığını sordu. Sanık Şiringül de 'Ben de davaya katılmak istiyorum" dedi. Sanığın bu sözleri duruşmada gülüşmelere neden oldu.

Haberin Devamı

BİR DAHA GELMEZSE VOLKAN'A ZORLA GETİRİLME KARARI ÇIKACAK
Mahkeme, Volkan Demirel'in mazeretini son kez kabul ederek, bir sonraki duruşmaya katılmaması halinde hakkında zorla getirme kararı çıkarılacağı ihtarında bulundu. TFF'nin davaya katılma talebini redden mahkeme duruşmayı Şubat 2016'ya erteledi.

BİLİRKİŞİ RAPORU: SANIK, SİNKAFLI KÜFÜRLER ETTİ
İddianamede, Yusuf Şiringül'ün "hakaret" suçundan 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis, ayrıca 1 yıl süreyle seyirden men yasağı ile cezalandırılması istenmişti. İddianamede, güvenlik kamerası görüntülerinin çözümü amacıyla yaptırılan bilirkişi incelemesi sonucu düzenlenen rapora da yer verilmişti. Raporda, “Şüpheli Şiringül'ün, müşteki Volkan Demirel'e yönelik olarak sinkaflı sözlerle küfür ettiğinin, ağız ve dudak hareketlerinden net şekilde anlaşıldığı, şüphelinin küfürlü sözlerin akabinde bir şey söylememiş gibi etrafında bulunan diğer taraftarlara bakışlar yönelterek üzerindeki ilgiyi dağıtmaya yönelik yanıltıcı tavırlar sergilediği, etrafta bulunan kişiler arasında Volkan Demirel'e yönelik olarak bağıran, seslenen, tezahüratta bulunan başka bir 3. şahsın bulunmadığı tespit edilmiştir" denildi. Şüpheli Şiringül'ün, milli takımın maçı sırasında Volkan Demirel'e hakaret ederek, aynı zamanda müsabakanın düzenini bozmaya yönelik eylemde bulunduğu belirtilen iddianamede, Türkiye Futbol Federasyonu'nun da şikâyetçi olduğu vurgulanmıştı.

BAKMADAN GEÇME!