Fenerbahçe'de İsmail Kartal'dan kadro ve sakatlık açıklaması: 'Bizi şaşırttı'

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2023 17:35

Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal ve Brezilyalı oyuncu Rodrigo Becao, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde oynayacakları Nordsjaelland maçı öncesinde açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

UEFA Konferans Ligi'nde Nordsjaelland ile kozlarını paylaşacak olan Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal ve Brezilyalı oyuncu Rodrigo Becao, düzenlenen basın toplantısında konuştu.

İşte İsmail Kartal'ın sözleri;

“6 numarayı taktiksel olarak değerlendirmeyi düşünüyorum”
Takımda 6 numara pozisyonunda oynayan futbolcularla ilgili bilgi veren İsmail Kartal, bu bölgede lig ve Avrupa maçlarında değişiklik yapabileceğini söyleyerek, “6 numara pozisyonunda 4 tane oyuncumuz var; Crespo, Miha Zajc, İsmail Yüksek ve Bartuğ. Rakibe göre ve oyuncuların sağlık durumuna göre değerlendireceğiz. Son lig maçında İsmail’in cezası nedeniyle Miha’ya şans verdik. Lig maçlarında Türk sınırlaması olduğu için İsmail’e ihtiyacımız olacak. Dönüşümlü olarak Avrupa ve lig maçlarında oyuncularımı taktiksel olarak, kademeli olarak değerlendirmeyi düşünüyorum” diye konuştu.

“Kent’in performansından memnunum”
Antalyaspor mücadelesinde son dakikalarda oyuna girerek dikkat çeken Ryan Kent’in performansıyla ilgili, “Sonuçta biz bir takımız. Bütün oyuncularımız bizim için değerli. Her oyuncumuzun neler yapabileceğini biliyoruz. Kent’in iyi oynadığını düşünüyorum, performansından dolayı çok memnunuz. 28 kişilik kadromuz var; Türkiye’de kadro planlamak farklı bir şey, Avrupa’da planlamak farklı ve daha rahat oluyor. Değerlendirmeye çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

Sakatların son durumu
Son lig maçının ilk dakikalarında sakatlanarak oyundan çıkan Cengiz Ünder ve diğer sakat oyuncularla ilgili de bilgi vererek şunları söyledi:
“Cengiz’in sakatlığı bizi de şaşırttı. Hayatım boyunca görmediğim bir sakatlıktı. Doktorlarla görüşmemizde, Cengiz’in 3 haftalık bir sakatlığı olacak. Emre Mor’un da sakatlığı geçti gibi düz koşulara başladı. 2 haftaya kadar takıma döneceğine inanıyorum.”

“En iyi oynayabilecek oyuncularla sahaya çıkacağız”
Yarın oynanacak maçta rotasyon olacak mı? Sorusuna da yanıt veren İsmail Kartal, “Zayıf rakip diye bir şey yok. Nordsjaelland takımı 12 maçta 8 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Ligde 2 puan geride 3. sıradalar. Avrupa’da hiç gol yemeyen takım. Sistemi olan ve 9 yıldır aynı teknik direktör ile çalışan bir takım. Zor bir takıma karşı oynayacağız. Hem Türkiye ligi hem Avrupa’da 3-4 günde bir maç oynuyoruz. Bazı oyuncularımızı dinlendireceğiz. En iyi oynayabilecek oyuncularla sahaya çıkacağız” ifadelerini kullandı.

“Dışarının ne söylendiğini itibar etmiyorum”
Kendisine yapılan eleştirilere de yanıt veren Kartal, “İşin o tarafında değilim. 10’da 10 da yapsak, 30’da 30 da yapsak, şampiyon da olsak herkesin bildiği işi yapıyoruz. Ben ne yaptığımı biliyorum. Bundan sonra da ne yapabileceğimi biliyorum. Ben işime bakıyorum. Dışarının ne söylediğini itibar etmiyorum. Burada her gün yaşayan bizlerin. Her oyuncunun orta ve uzun vadede bize neler katacağını biliyoruz. İnşallah sezon sonuna kadar da elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız” dedi.

“Tadic, her maç oynayacak diye bir şey yok”
Sarı-lacivertlilerin teknik patronu, Dusan Tadic ile ilgili ise, “Biz maçların geneline bakıyoruz. Fiziksel performanslarına, taktik performansına bakıyoruz. Bunların hepsini değerlendirerek maçlara hazırlıyoruz. Tadic’in genel performansından memnunum. Tabii her maç oynayacak diye bir şey yok. Belki yarın başka oyuncuyu sahada görebiliriz” diyerek sözlerini noktaladı.

Haberin Devamı

Rodrigo Becao'nun sözleri:

Haberin Devamı

"Uyumdan en çok Fenerbahçe yararlanıyor"
Defans hattında Djiku veya Serdar Aziz ile oynamasını değerlendiren Brezilyalı futbolcu, "Takım arkadaşlarımın hepsi kaliteli. Alexander ve Serdar da iyi futbolcular. İkisi de kaliteli. Aramızdaki uyumdan en çok da Fenerbahçe yararlanıyor olması bizi mutlu ediyor. Daha yolumuz var amacımız takımımıza yardım etmek ve kazanabileceğimiz kadar maç kazanmak" ifadelerini kullandı.

"Nerede istenirse orada oynarım"
Kariyerinde daha önce oynadığı takımlarda sağ ve sol stoperde görev yaptığı hatırlatılan Becao, bu durumla ilgili şöyle konuştu:
"Udinese’de 5 yıl boyunca sağ tarafta oynamıştım. Brezilya’da sol tarafta oynadığım maçlar vardı. Hangi tarafta oynadığımı problem olarak görmüyorum. Ben bu takımın bir oyuncusuyum hocamız nerede isterse orada oynarım. Bana sorarsanız sağ tarafta oynamak isterim. Ama ben bireysel oyuncuyum hangi tarafta oynamam isteniyorsa orada görev yapabilirim."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!