Valilik kararına Amedspor'dan tepki

Güncelleme Tarihi:

Valilik kararına Amedspordan tepki
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2016 17:38

Ziraat Türkiye Kupası'nda yarın Ülker Arena'da oynanacak Fenerbahçe-Amedspor maçına konuk takım taraftarlarının alınmayacağını açıklandı. Diyarbakır kulübünün asbaşkanı Nurullah Edemen, "Akıl sınırlarını zorlayan bir karar" diye tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Ziraat Türkiye Kupası'nın sürpriz takımı Amedspor, çeyrek final rövanş maçında yarın Fenerbahçe'ye konuk olacak.

İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu, Ülker Arena'da saat 18.15'te oynanacak karşılaşma ile ilgili önemli bir karar alarak, konuk takım taraftarlarının stada alınmayacağını duyurdu.

Valilerin başkanlık yaptığı İl Spor Güvenlik Kurulu tarafından alınan bu karar Amedspor'dan tepki gördü. Diyarbakır kulübünün asbaşkanı Nurullah Edemen, bu kararı doğru bulmadıklarını ifade etti. 

EDEMEN: UYDURUK VE TARAFLI!
Edemen, İstanbul'daki maça taraftarlarının alınmaması kararının anlamsız ve taraflı olduğunu savunarak, "Diyarbakır'da yaptığımız ilk maç öncesinde anlamsız kararlar alınmıştı. TFF o zaman bizim maçın seyircisiz oynanmasına karar verdi. Uyduruk ve anlamsız kararlar ikinci karşılaşma için de alındı. İstanbul'da yapacağımız maça ev sahibi takımın isteği ile taraftarlarımız alınmayacak. Bu kararı doğru bulmuyor ve kınıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

"SEYİRCİLERİ FUTBOLDAN MAHRUM BIRAKIYORLAR"
Futbolun seyirci ile güzel olduğunu, ancak Fenerbahçe maçlarında bu zevkten taraftarlarının mahrum bırakıldığını belirten Edemen, şunları kaydetti:      
"Seyircileri futbol maçlarından mahrum bırakan bir anlayış var. Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçının ilk müsabakasında olduğu gibi yarın İstanbul'da yapacağımız ikinci karşılaşmayı da taraftarlarımız sahada izlemeyecek. Yani bu maça taraftarlarımız alınmayacak. Gerçekten akıl sınırlarını zorlayan bir karar. Hem şahsım hem de kulübümüz olarak bu kararları doğru bulmuyoruz."    

İSTANBUL'A İDDİALI GELDİLER
Bu arada, Amedspor kafilesi 3-3'lük maçın rövanşı için bugün İstanbul'a geldi. Diyarbakır'daki ilk karşılaşmada Fenerbahçe'ye gol atmayı başaran Yusuf Yağmur, Kadıköy'e galibiyet için çıkacaklarını belirterek, "Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Sonuç ne olursa olsun Türkiye Kupası'na renk kattığımızı düşünüyorum" dedi.
Teknik direktör Sertaç Küçükbayrak da, Amed olarak iyi futbol oynamaya çalışacaklarını belirterek, " Çok zor bir maç. İyi hazırlandık, motive olduk. İnşallah istediğimiz sonucu alırız" dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!