Vali Abdi Celil Öz: Konu adli boyutta açıklama yapmamız söz konusu değil

Güncelleme Tarihi:

Vali Abdi Celil Öz: Konu adli boyutta açıklama yapmamız söz konusu değil
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2015 14:36

Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırının ardından gözaltına alınan 2 zanlının soruşturması sürerken Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Vali Öz, gözaltındaki şahıslarla, ormanlık alanda bulunan av tüfeğindeki parmak izlerinin birbirleriyle uyuşmadığını iddia eden haberleri ise ne doğruladı ne de yalanladı: Konu adli boyutta, açıklama yapmamız söz konusu değil...

Haberin Devamı

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Sürmene ilçesinde 4 Nisan Cumartesi gecesi Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse düzenlenen silahlı saldırı olayı ile ilgili gözaltına alınan iki şahsın sorgusu Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nde sürerken konuyla ilgili açıklama yapmasının doğru olmayacağını söyledi.

Vali Abdi Celil Öz: Konu adli boyutta açıklama yapmamız söz konusu değil
TRABZON'DA HAREKETLİ SAATLER



Olaydan bir gün sonra olay yerine 100 metre mesafede dere içerisinde ele geçirilen ve olayda kullanıldığı tahmin edilen av tüfeğindeki parmak izinin gözaltına alınan şahısların parmak izleri ile uyuşmadığı ile ilgili basında çıkan haberle ilgili olarak konuşan Vali Öz, “Dün ilk yaptığım açıklamanın dışında artık olay adli boyuttadır. Adliyenin uhdesindedir. Bundan sonra konu adli boyuta taşınmıştır. Bizim bir açıklama yapmamız söz konusu değildir” dedi.

Haberin Devamı

Bugün bazı medya organlarında halen gözaltında bulunan ve soruşturmaları süren Nihat S. ile Emre A.'nın parmak izleri ile ormanlık alanda bulunan av tüfeğinin üzerinde bulunan parmak izlerinin birbirleriyle uyuşmadığını iddia eden haberler yer almıştı.

Öte yandan Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nde soruşturmaları süren 2 kişinin avukatı Turan Çelik de bir açıklama yaparak, “Tutuklanmalarını gerektirecek bir durum olduğuna inanmıyorum. Başka gözaltılar da olabilir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!