Umut Bulut Galatasaray'da

Güncelleme Tarihi:

Umut Bulut Galatasarayda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2012 15:48

Galatasaray Kulübü, Fransa'nın Toulouse takımında forma giyen milli futbolcu Umut Bulut'u 1 yıllığına kiralık olarak renklerine bağladı.

Haberin Devamı

Konu ile ilgili Galatasaray Kulübü, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) şu açıklamayı yaptı: "Toulouse FC profesyonel futbolcularından Umut Bulut'un 2012-2013 sezonunda geçici transferi için kulübü ile anlaşma sağlanmıştır. Buna göre, futbolcuya 2012-2013 futbol sezonunda 1.250.000 Euro sabit transfer ücreti ve 10.000 Euro maç başı ücreti ödenecektir.

UMUT BULUT, G.SARAY YÖNETİMİ İLE BİRARAYA GELDİ - Adem Kabayel'in objektifinden

FOTOĞRAFLARLA UMUT BULUT

UMUT BULUT KİMDİR?

Doğum tarihi: 15 Mart 1983 (29 yaşında)
Doğum yeri: Kayseri
Boyu: 1,84
Mevkii: Forvet
Oynadığı takımlar: Ankaragücü, İnegölspor, Trabzonspor, Toulouse
Fransa kariyeri: Sezon başında 3,8 milyon avroluk bonservis bedeli karşılığında Fransa’ya transfer olan 29 yaşındaki forvet, Temmuz 2011’de Girondins de Bordeaux ile oynanan hazırlık maçında futbol karakterinin en önemli parçası olan şok presinden ardından kaleciden kazandığı topu rakip filelere göndererek ilk golünü attı. Umut Bulut, ligdeki ilk maçında ise Ajaccio karşısına çıktı. Bir hafta sonra Dijon deplasmanında Ligue 1 kariyerindeki ilk gol sevincini yaşayan milli oyuncu, sekizinci haftada Nancy (1-0) ve 17. haftada Evian (2-1) maçında galibiyeti getiren golleri attı. Umut Bulut, ligdeki diğer iki golünü ise Lyon’a karşı buldu. Özellikle Stade de Gerland’daki olağanüstü golü, sezonun en unutulmaz anlarından biri olarak kayıtlara geçti. 2012-2013 sezonu öncesinde Türkiye A Milli Takımı ile hazırlık kampına katılan başarılı oyuncu, Lizbon’daki Portekiz karşılaşmasında rakip fileleri iki defa havalandırarak A Milli Takım kariyerinde ilk gollerine ulaşmayı başardı.

2. TRANSFER

Haberin Devamı

2011-2012 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan sarı-kırmızılı takım, Toulouse'de forma giyen Umut Bulut'un transferini gerçekleştirdi ve bu sezonki 2. imzasını attırdı. Galatasaray, ilk olarak Gaziantepspor'un defans oyuncusu Dany'i renklerine bağlamıştı. Aslan'ın ilk transferi Dany de 2009-2010 sezonun da Toulouse'da forma giymişti.

TERİM İLE BİRLİKTE 4 TRABZONSPORLU

Galatasaray'daki kötü gidişat sonrasında geçtiğimiz sezon başında takımın başına getirilen Fatih Terim, 4. Trabzonsporlu'yu sarı-kırmızılı takıma kazandırdı. Geçtiğimiz sezon başında Selçuk İnan, Ceyhun Gülselam ve Engin Baytar, Galatasaray kadrosuna dahil olmuştu. Umut'un da sarı-kırmızılı takıma gelmesiyle Trabzonsporlu patentli 4. oyuncu da Galatasaraylı olmuş olacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!