Ümit Aktan maçları evinden mi anlattı?

Güncelleme Tarihi:

Ümit Aktan maçları evinden mi anlattı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2002 12:25

Bir internet sitesi çok ciddî bir iddia attı ortaya : M1 kanalı adına maçları izlemek üzere Kore ve Japonya’ya gönderilen Ümit Aktan’ın Japonya’ya gitmediği ve canlı bağlantıları aslında evinden yaptığı ortaya çıktı, şeklinde. İşte Ümit Aktan’ın cevabı...

Haberin Devamı

Önce Süper Poligon sitesi’nde yer alan haber :

“İşte son günlerin flaş gelişmelerinden biri...

İddiaya göre,

M1 kanalında Spordan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olan Ümit Aktan, Dünya Kupası'nı izlemek için yüklü miktarda harcirah aldıktan sonra, önce Kore'ye ardından da Japonya'ya gitmişti...

Aktan her akşam ana haber bültenine bağlanıyor, milli takım ve diğer maçlarla ilgi gördüklmerini(!) seyircileriyle paylaşıyordu.

Ama Ümit Aktan bir gün arandığında bulunamadı. Diğer gazetecilere, televizyonculara Ümit Aktan soruldu. Yanıtçok ilginçti...

"Biz Japonya'ya geldik geleli hiç Ümit Aktan'ı görmedik"

 Her akşam tüm kanallar bir çok spor yazarı canlı yayınlara alıyor, ama spor camiasında ün yapan Ümit Aktan ortalıkla görünmüyordu.

Haberin Devamı

Yönetim bu şüphenin üzerinden yola çıktı ve sonunda Ümit Aktan'ın Kore'ye gittiğini, ancak Kore'den Japonya'ya gitmediğini belirledi. Yani Japonya'da olduğu sanılan Ümit Aktan canlı bağlantıları evinden yapıyordu.

M1 Kanalı'nın Spor Spikeri dün akşam ekranda olaya açıklık getirdi ve şöyle dedi:

"Japonya'daki çeyrek final maçlarını izlediğini sandığımız Spordan Sorumlu Genel Müdür Yardımcımız Ümkit Aktan, Kore'den Türkiye'ye dönmüş ancak buna rağmen çalıştığı kanala bunu bildirmemiştir. Hatta her gün Japonya'daymış gibi evinden canlı yayına bağlanmış ve Milli Takım ile ilgili gelişmeleri aktarmıştır. Bu konuda sevgili seyircilerimizden özür diliyoruz. Ümit Aktan, mesleğine saygısızlık etmiştir."

Bu iddia gerçekten de çok vahim.

Süperpoligon olarak Aktan'dan bu olayla ilgili bir açıklama bekliyoruz.

Mesleğimiz ve tüm çalışanlar adına...” (www.superpoligon.com)

BEN ORAYA GİTTİM, GÖREVİMİ YAPTIM

Sonra da, İzmir’de bulup konuştuğumuz Ümit Aktan’ın cevabı:

“Pasaportumda giriş çıkış tarihlerim var. Ben görevimi yaptım. Yüklü miktar dedikleri ikibinbeşyüz dolar harcırahla gittim. Sekiz bin kilometre öteden M1 televizyonunun radyosuna, Türkiye maçlarını telefon bağlantısıyla anlatmaya. Sabah ve öğlen bültenlerine, akşam anahaberlerine ve spor programlarına yerinden bağlantılar yaptım. Ben orada 20 gün – yani Japonya maçı da dahil – çalıştım, bu görevi yerine getirdim. Oradayken telefonum kesildi, televizyonun verdiği bir telefondu. Burayı aradım, siz ne yapıyorsunuz, benim burada telefondan başka bağlantım yok, televizyona servis veremiyecek durumdayım, dedim. Böyle bir itiş kakış oldu. Ve ben çok zor durumda, maddî sıkıntılar yaşadığım için, Japonya maçından sonra kalkan bir uçağa atladım ve geri döndüm. Artık dayanma boyutlarını aşmıştı. Döndüm – saat farkını biliyorsunuz, eh 12 saat de uçtum – beni bu arada bulamıyorlar. Döndükten sonra bulamıyorlar. Ondan sonra, onlar beni ararlarken ben onları arıyorum, ‘Ben Türkiye’deyim, dayanma gücüm kalmadı, geldim’ diyorum. Meselenin ana başlığı, spotu budur. Ben oraya gittim, görevimi yaptım.”

İSPATI VAR

Haberin Devamı

Şöyle devam ediyor, Ümit Aktan :

"Senegal maçından önceki maçta, (Japonya – Türkiye maçı) televizyonun ana haber bültenine, cep telefonunu yanımda taşıyıp koşturarak, Yılmaz Vural’ı konuşturdum, Raşit Çetiner’i konuşturdum. Bu insanları ben Türkiye’den mi konuşturdum?” (...)“M1 kanalıyla biz ipleri kopardık. Zaten çok cüz’i bir rakamla devam ediyordum.” (...) “Biraz da bozuldukları için bana zarar vermek gibi bir kaygıyla hareket ediyorlar.”

İşte tarafların iddiası böyle. Birisi ispat edecek, diğeri mahcup olacak. Ama kim haklı olursa olsun, gazetecilik mesleği zarar görecek!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!