Ulusal alanda en büyük

Güncelleme Tarihi:

Ulusal alanda en büyük
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 1997 00:00

Engin KRATZER
Haberin Devamı

Bugünlerde Ankara Tenis Kulübü kortlarında ulusal alanda en büyük tenis etkinliği yer alıyor; Büyükler Türkiye Birinciliği. Her spor dalında olduğu gibi, bir sporcunun kazabileceği en prestijli unvan kuşkusuz ulusal şampiyonadır. Haftalık ATP gazetesinin haber bölümünde aynen şunlar yazıyor; İspanyol Carlo Moya (Avusturalya Open'in flaş ismi) Wimbledon'a katılmadı.

Fakat o tarihlerde de boş durmadı. İspanya Ulusal Şampiyonası'nda oynadı. Bu yıl İspanya birinciliğine rekor sayıda tenisçi katıldı. Finali ise dünya tenisinde söz sahibi olan Berasategui ile Costa oynadı.

Rekor sayıda tenisçi vardı... Demek istediğimiz şu; Türkiye Büyükler Birinciliği tenisimizin temel taşıdır. Bunda kimsenin kuşkusu olmasın.

FİKSTÜR ÇEKİMİ

Artık birçok tenisçimizin uluslararası puanları olduğu için ulusal fikstür çekimlerinde bu puanlar öncelikli olarak göz önüne alınıp seri başları tespit ediliyor.

Çağdaş ve olması gereken bir yöntem. Fakat dünyanın hiç bir yerinde 1 yıl önce alınmış uluslararası puanlara göre fikstür çekilmez.

ATP'nin ve WTA'nın bilgisayardan çıkardığı haftalık puanlama listeleri ne güne duruyor? Bu yöntemin hatalı olduğunu en son Ankara'da büyükler çift bayanlar fikstüründe gördük.

Bir sene önceki puanlar bulunamadığı için fikstür güncel Türkiye klasmanına göre yapıldı.

Sonuç: Türkiye'nin belki de en iki iyi çift takımı finalden önce karşılaşacaklar. Bazı turnuvalarda fikstürler 4 kez baştan çekilirken neden en önemli turnuvada fikstür hatalı bir şekilde ilan ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!