Ufukta Efes-Cimbom finali görünüyor

Güncelleme Tarihi:

Ufukta Efes-Cimbom finali görünüyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2013 01:05

Normal sezonu ilk iki sırada bitiren Arroyo’lu G.Saray ile Farmar liderliğindeki Anadolu Efes finale kalmak adına rakiplerinden bir adım önde. F.Bahçe ve Beşiktaş’ın işi kolay değil...

Haberin Devamı

PINAR Karşıyaka’nın önceki gün erteleme maçında Erdemir’i 92-85 mağlup etmesiyle tamamlanan normal sezon sonrası Beko Basketbol Ligi’nde (BBL) play off heyecanı bugün Son Şampiyon Beşiktaş’ın Bandırma’da Banvit’e konuk olmasıyla start alıyor... Geçen yıl mutlu sona normal sezonu 5. bitiren kupa canavarı Kartal’ın ulaştığını düşünürsek bu yıl da şampiyon olacak ekibi önceden kestirmek zor.

Ama Anadolu Efes ve G.Saray Medical Park öne çıkıyor... Normal sezonu zirvede bitiren Cimbom’un yıldızı Arroyo geçen sene play off’larda siyah beyaz formayla şov yapmıştı. G.Saray’ın koç Ataman’la birlikte en büyük kozu olan Porto Rikolu, normal sezonda 17’si üst üste alınan 27 galibiyette Aslan payına sahip...

EFES’İN DERDİ SAKATLAR

ŞAMPİYON Olympiakos’a yenilerek Final Four’un kıyısından dönen Efes’e gelirsek... Türkiye Kupası’nı da kaldıramadıktan sonra elde kalan yegane hedef lig şampiyonluğuna uzanmak. 13 kez mutlu sona ulaşma başarısı göstererek ligimizin en başarılı takımı Efes de Farmar’ın skorer oyunuyla bu sene de şampiyonluğun büyük favorilerinden.

Haberin Devamı

Vujacic’in kadro dışı bırakıldığı lacivert beyazlılarda Kerem Tunçeri, Ermal, Lucas, Farmar ve Shipp’in devam eden sakatlıkları can sıkarken Barac’ın sezonu kapattığı açıklanmıştı. Yine de kadro derinliği ile bu açığı kapatacak Efes deneyimli koçu Oktay Mahmuti yönetiminde 14’üncü lig kupasını arıyor...

EZELİ RAKİPLER TOP 16’ZEDE

TOP 16’zedeler F.Bahçe ile BeÅŸiktaş’a gelirsek ezeli rakiplerin iÅŸi hiç de kolay deÄŸil... Sene başında koç Pianigiani’yle kendine Final Four hedefi çizen ama Avrupa’da en baÅŸarısız sezonlarından birine imza atan sarı lacivertliler Türkiye Kupası’yla teselli buldu. ErtuÄŸrul ErdoÄŸan yönetiminde yoluna devam eden Kanarya, normal sezonu 6 maÄŸlubiyetle tamamladı. Bogdanovic ve McCalebb gibi önemli silahlara sahip F.Bahçe ÅŸampiyonluk yolunda plase durumunda.Â
Geçen sezonun 4 kupalı takımı Beşiktaş, Euroleague nedeniyle lige kendini veremedi. Avrupa’da aldığı sıkıntılı sonuçlar nedeniyle yorgunluğun yanına moralsizliğin de eklendiği Kunter’in öğrencileri son maçlarda çıkışa geçse de geçen seneki başarının tekrarı zor.

Haberin Devamı

Açılışı Kartal yapıyor

BEKO Basketbol Ligi’nde play-off’lar bugün oynanacak iki maçla start alacak. Saat 18.00’de Banvit, Bandırma’da Beşiktaş’ı ağırlarken, 20.00’de de Anadolu Efes, TED Kolejliler’i konuk edecek. Serilerinde 2 maç kazanacak takımlar yarı finale yükselecek.

BANVÄ°T VE KAF KAF CAN YAKABÄ°LÄ°R

Normal sezonu 3. bitiren Banvit ile EuroChallenge’ı son saniye basketiyle kaybedip sezonu 5. bitiren Karşıyaka sürpriz kovalayacak. TED Kolejliler ile Tofaş’ın play off macerası uzun sürmeyecek gibi gözüküyor.

G.Saray-TofaÅŸ
%90          %10
Hawkins’in doping, Domercant’in sakatlık yüzünden takımdan ayrı kaldığı Ataman’ın Cimbom’u Arroyo, Ndong, Furkan ve Ender gibi silahlarıyla eşleşmede mutlak favori.

Haberin Devamı

A.Efes-TED
%90        %10
Takımın neredeyse yarısı sakat olsa da, lacivert beyazlılar benç zenginliği ve tecrübesiyle yarı finale çok çok yakın. Kolejliler için play off’a kalmak da başarı.

F.Bahçe-Karşıyaka
%50          %50
Ne olacağı en kestirilemez eşleşme. Fenerbahçe Ülker saha avantajına güvenirken, Avrupa’da final oynayan Ufuk Sarıca’nın talebeleri Dixon-Aminu ikilisiyle yarı final arayacak.

Banvit-BeÅŸiktaÅŸ
%55          %45
Son Şampiyon, ligin ilk 5 sırasındaki takımlara galibiyet alamadığı için sıkıntılı. Ligin flaş ekibi Banvit karşısında Kara Kartal ligin sonuna doğru yükselen formuyla dikkat çekse de saha dezavantajı var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!