Uçuk transferler

Güncelleme Tarihi:

Uçuk transferler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 1998 00:00

Ziya ŞENGÜL
Haberin Devamı

Futbol sezonu bitti. Atı alan Üsküdar'a geçip şampiyon oldu. Şampiyon takımın ardından nal toplayan büyükler bir telaş içine düşüp futbolcu diyaloğuna girdiler.

Başta Fenerbahçe Kulübü, transfer kapısını araladı. Bursaspor'dan Baliç'i servet denecek ücretle Fenerbahçeli yaptı. Ve de transfer borsasını yüksek düzeye çıkarttı.

BALİÇ’LE BAŞLADI

Baliç'in ardından gelen futbolcular bu oyuncuya verilen trilyonları örnek göstererek rakam belirlediler. Bu piyasada verilen trilyonlar dudak uçurtacak düzeye geldi.

Futbol piyasası böyle olurken, basketboldan gelen bir haber bomba gibi ortalığa düştü. Arkadaşım Burhan'ın oğlu İbrahim Kutluay, Fener'in bahçesinden uçup Bursa yollarına düştü. Uçuş hızı sanki Concorde uçağı.

Belli ki Bursa'daki basket ihalesinin pastası olağanüstü büyük. Tamı tamına 5 milyon dolarcık!

Gidene de, alana da kızamayız. Çünkü borsa bu. Oyunu kuralına göre oynamak gerekiyor. Tofaş da gerekeni yaptı. Aynen Fener'in Baliç'i aldığı gibi. Şimdilik skor berabere. Fenerbahçe: 1-Bursa: 1.

SERGİO'YU İZLEDİM

Gelelim diğer Fenerbahçe'nin diğer bir transferine. Sergio'dan bahsedelim. Onu kasetten izleyenlerden biriyim. Hüsnü Çil kardeşimin hassasiyetine elbette katılıyorum. İnce eleyip, sık dokumasını da doğal karşılıyorum. Elbette sadece atılan golleri seyredilip futbolcu alınmaz. Bu şekilde fikir yürütmek de doğru değildir.

Bunların hepsinde Hüsnü ile aynı fikirdeyim. Yalnız şunu da belirtmeden geçemiyorum; Sergio'nin kasetinde yalnız goller yoktu. Tüm maç süresinin kasetini izledik. Diğer arkadaşlarımla birlikte. Bir değil, birkaç kez ben de izledim, en az dört-beş kez. Diğer arkadaşlarım ise benden çok daha fazla izleyen oldular. Herbirimizin görüşü Sergio için olumluydu. F.Bahçe yönetimi de bizim olumlu gördüğümüz Sergio'yu transfer etmeye karar verdi.

Riskli olan bu düşüncenin sahipleri elbette biziz. Bu riskin altına girmek de her Fenerbahçeli gibi bize de yakışır. Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki, uçuk transfer ücretlerinin yanında Sergio'nun tüm fiyatı KDV bile olamaz; sadece 2 milyon 400 bin dolar.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!