Türkiye kış yarışlarına damga vurdu

Güncelleme Tarihi:

Türkiye kış yarışlarına damga vurdu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2010 14:18

Türkiye Kayak Federasyonu tarafından bu yıl 27.'si düzenlenen Uluslararası Çocuk Kupası, Uludağ'da yapıldı.

Haberin Devamı

Yunanistan, Bulgaristan, Ukrayna, Makedonya, Litvanya, Kosova, Bosna Hersek, Gürcistan, Romanya ve Türkiye olmak üzere 10 ülkeden 87 sporcunun katıldığı yarışlar, Slalom ve Büyük Slalom kategorilerinde gerçekleştirildi. 2 gün boyunca süren yarışlar sonrasında Türkiye, toplam 6 madalya ile en fazla madalya kazanan ülke oldu.

Fransa ile Türkiye’nin nüfus, yüzölçümü vb özellikleri nedeniyle Türkiye’yle çok benzeştiğini belirten Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Dr. Özer Ayık, sadece yüzde 17’si dağlık olan Fransa’nın geçen yılki turizm geliri olan 39 milyar Euro’nun yüzde 52’sini kış turizminden sağladığına dikkat çekerek, şunları söyledi: “Türkiye’nin ise yüzde 62’si dağlık olmasına rağmen bu yıla kadar kış turizminden kayda değer bir gelir elde edilemedi. Fransa’nın kış turizminde 15 milyon yatağı varken, Türkiye’nin kış turizmindeki yatak sayısı sadece 15 bin. Bunun 6.000’i Uludağ’da… Fransa’nın tek bir kayak merkezinde 500’den fazla mekanik tesisi, 200’den fazla kar pistini hazırlamaya yarayan snowtrack araçları var. Türkiye’nin ise tüm yurttaki mekanik tesis sayısı sadece 60 adet, snowtrack araç sayısı ise 40.”

Haberin Devamı

İŞTE ÖDÜLLER

Türkiye kış yarışlarına damga vurdu

Çocuk-1 Bayanlar Kategorisinde Ezgi Özçelikel, Slalom ve Büyük Slalom’da 2 altın madalya kazanırken, aynı kategoride Candan Canbulat ve Çocuk-1 Erkekler Slalom’da Deniz Serdar bronz madalya kazandılar. Çocuk-2 Bayanlar kategorisinde Dila Kavur Slalom’da, Erkekler kategorisinde ise Remzi Ateş Büyük Slalom’da bronz madalyanın sahibi oldular.

1997-1998 yılında doğanların Çocuk-1, 1995-1996 yılında doğanların Çocuk-2 kategorisinde yarıştığı Çocuk Kupası’nda, Ukrayna 3, Bulgaristan 5, Yunanistan 3, Bosna Hersek 2, Romanya 4, Litvanya 1 madalya ile ülkesine döndü.

 

DİĞER HABERLER

  

  

  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!