Turgay Şeren: İpin ucu kaçtı Baliç

Güncelleme Tarihi:

Turgay Şeren: İpin ucu kaçtı Baliç
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2001 00:00


Turgay ŞEREN
Haberin Devamı

Sütunlarımda Baliç'e karşı Mustafa'nın tutumunu hep eleştirdim. Baliç gibi maç kazandıracak futbolcuyu birinci dakikada sahaya çıkacakmış gibi hazırlamalısın Mustafa dedim. Ama o kendi kafasındaki yolu takip etti. Mustafa yanlış yolu seçti. Ve en sonunda da bugün Baliç'le Mustafa'nın ve Fenerbahçe'nin ipleri neredeyse kopmak üzere.

SAHAYI TERKETTİN

Ey Baliç... Gaziantep karşısında takımın 3-0 mağlup. Sen soyunma odasından çıkıp gidiyorsun. Nereye gidiyorsun arkadaş. Johnson, Ogün, Mustafa Doğan saha kenarında arkadaşlarına güç ve moral veriyorlar, ve o güç tribünleri dolduran seyirciye tempo tutturuyor. Sahadaki Fenerbahçeli futbolcular yürekleniyor ve savaşıyor. Sen otomobiline kurulmuşsun, Samandıra yolundasın.

Baliç, ben her zaman futbolcuların yanındayım. Ancaaaak. Bir kulübün futbolcusuna çok büyük maddi manevi destek vermesinin karşılığı senin yaptığın olmamalı. Antrenmana sakatım diyor çıkmıyor ve salonda çalışıyorsun. Magazin gazetelerine malzeme oluyorsun. Ve haliyle de maçlara kendini iyi hazırlamıyorsun. Sahaya da çıkıyorsun, hiç bir şey yapmıyorsun.

BENİ DİNLE

Benden sana tavsiye Baliç. Sabah akşam, Samandıra'dan dışarıya çıkma. Günde iki değil, on idman yap. Bir gün de sana Mustafa sarı lacivertli formayı verirse o şansını iyi kullan. Yoksa yıl sonunda Real Madrid'e postalanırsın.

Şaşırtan konuşma

Gerçeği gör Sakıp!...

Fenerbahçe- Gaziantepspor maçından sonra Sakıp Özberk'in TV konuşmalarını büyük bir hayretle izledim. Sakıp hakem Murat Ilgaz'dan şikayet etti. Verdi veriştirdi. Murat Ilgaz'ın peş peşe 2 Fenerbahçe maçına verildiğini söyledi. Maç öncesi bu bana da garip gelmedi değil. Ama Ilgaz çıktı, 4-4'lük düdük çaldı. Maç sonundaki yazımda da bunu belirttim. Nedense Sakıp Gaziantepspor'un yaptığı hataları görmedi ve hakeme saldırdı.

ILGAZ ÇOK İYİYDİ

Sakıp'a soruyorum. Hakem ne yaptı be Sakıp. Gol attın da vermedi mi? Üç golünün hangisine karşı çıktı? İkinci yarıda Fatih ve Mustafa, Rüştü'nün burnun dibine kadar geldi ve golleri kaçırdı. Hakem ofsayt mı kaldırdı.

Senin asıl görmen icap eden Revivo'ya gol pasını veren oyuncun. Ardından Rapaiç'in attığı golde ıskalayan futbolcun. Uche'nin attığı 3'üncü golde yanında iki Gaziantepsporlu defans oyuncusu var Sakıp. İkisi de seyretti. Milli kalecimiz Ömer kalesinde çakılı kaldı. Hele Rapaiç'in galibiyet golüne ne dersin. Santradan topu kaptı, adeta direkler arasından geçer gibi gitti ve Ömer'in üzerinden nefis bir vuruşla galibiyeti getirdi. Sakıp sen 40 bin seyircinin F.Bahçe’yi nasıl desteklediğini görmedin mi? Fenerli futbolcular o muhteşem atmosferde sessiz kalabilirler miydi?

Sen ve futbolcularınız hatalarınızla maçı hediye ettiniz.

ÜNİVERSİTELERE MÜJDE

Aklın yolu bir...

Geçen hafta Üniversitelerarası futbol maçlarının hakem paraları ödenemediğinden iptal edildiğini rektörlük bildirmişti. 3813 numaralı yasayla Türk futboluna yön vermesi gereken Futbol Federasyonu dahi ‘‘Ben para veremem’’ demiş. Geçen gün Gençlik ve Spor Genel Müdürü Kemal Mutlu ile bir TV programında karşılaştık. Mutlu, Futbol Federasyonunun Üniversitelerarası futbol maçlarında hakem paralarını ödeyeceğini söyledi mutlu oldum. Aklın yolu bir Haluk. Düzgün ve güzel şeyler yaparsan herkes senin yanında olur.

Üzüyorsun Jardel

RİZESPOR- Galatasaray maçını TV'den izledim. Jardel yedek kulübesindeydi ve defalarca ekrana geldi. Belli ki huzursuzdu. Sahte gülücükleriyle dikkat çekiyordu. Galatasaray'a büyük golcü, kurtarıcı olarak geldin, en önemli maçlarından biri olan Rize'de Lucescu seni ilk onbire almadı.

LUCESCU HAKLI

Burada ben Lucescu'ya hak veriyorum. Zira Jardel'in Galatasaray'a kazandırdığı maçların yanı sıra takımın disiplinsizliğe itilmesinde başrolü oynadığı aşikar. Sakatım dedi, karısı ile Brezilya'ya noel kutlamaya gitti. Pas alamıyorum dedi, maçtan çıkmak istedi. Antrenmanlarda istenilen gayreti göstermedi. Yozgat'a gitmem dedi evinden zorla aldılar. Daha neler ve neler.

Yazmakla bitmez. Ne yapsın Lucescu, baktı ki Serkan ile de bu işler oluyor. O da çıkıp sahaya gol noktalarında topla buluşor ve gol atıyor, Jardel efendiyi Rizespor'a karşı sahaya sürmedi.

Galatasaray da maçı 4-2 kazandı. Arif ile Serkan özellikle ilk 45 dakikada Rizespor defansını dağıttı.

SÜPER İKİNCİ GOL

Serkan'ın attığı ikinci golü şöyle bir düşünün. Arif ile öyle güzel verkaçlar yapıldı ki, bunun devamında ikinci gol geldi. Maç sonrası gazetelerde okudum. Jardel efendi soyunma odasının kapısını az daha kırıyormuş. Jardel geldiği günden beri kopmak için ne gerekiyorsa yapıyor. O zaman yapılacak birşey var. Onu çok iyi pazarlayıp, satıp kurtulmak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!