Tugay efsanesi Ada'da bitmez

Güncelleme Tarihi:

Tugay efsanesi Adada bitmez
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2010 12:24

9 yıl formasını giydiği Blackburn Rovers'ın unutulmazları arasına giren Tugay Kerimoğlu daha uzun süre İngiltere'de konuşulacak. Eski futbolcunun adına hazırlanan tişörtlerin imza törenine 2 bin kişi geldi, taraftarlar imza almak için yarıştı.

Haberin Devamı

Bu arada Tugay, Blackburn'ün altyapısında Serhat isimli 8 yaşında bir Türk çocuktan bahsetti ve “Benden daha büyük futbolcu olacak” ifadesini kullandı.

Baros'tan büyük müjde / İşte oynayacağı maç

G.Saray'ın 18'lik yıldızından bir gol daha / Video

Spor dünyasından komik kareler / Galeri

Fanatik Gazetesi'nden Edip Adanır'ın haberine göre; Belki Türkiye'de kalsa, 39 yaşına kadar oynaması imkansızdı. Ancak Galatasaray kariyerine ara verip, Ada'nın yolunu tutması ve önce Glasgow Rangers ardından da Blackburn Rovers'a transfer olmasıyla, her şey bir anda değişti. Geçen sezon futbola Blackburn formasıyla veda eden Tugay Kerimoğlu'ndan bahsediyoruz.

/images/100/0x0/55eb1993f018fbb8f8ab0832

Haberin Devamı

İşte imza töreninin olduğu gün Ada'da bir efsaneye dönüşme yolundaki Tugay'ın yaşadıkları:

"Advocaat'ın da emeği var"

Mağazaya doğru giderken daha biz sormadan o anlatmaya başladı, Ada kariyerini özetledi: “Hayatımı değiştiren kişi, benim Ada'da oynamamı sağlayan Graeme Souness'tır. Fakat beni seyredip çok beğenen Rangers'ın hocası Dick Advocaat'ı da unutamam. Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra, Rangers'ın Miami'deki kampına katıldım. Ertesi gün Advocaat, 'Tugay idmana çıkıyoruz' dedi. Tamam hocam ama ben daha sözleşme imzalamadım ya sakatlanırsam dedim. Sabaha karşı kulüpte herkesi ayağa kaldırdı ve 1 saat sonra kontratım faksla geldi ve imzalayıp antrenmana çıktım” dedi.

Tugay'ın, Advocaat'la ilgili bir anısı daha vardı, dinliyoruz: “Belçika-Türkiye maçındayım. Onun takımın yeni hocası olduğunu bilmiyordum. Boynuma sarıldı ve bana 'sen büyük futbolcusun' diye konuştu. Ben de ona, 'onun için mi beni yedek bıraktın?' diye sorunca esprili bir şekilde 'bir gün hoca ol, anlarsın' yanıtını verdi.”

10 dakikada geri döndü

Blackburn'deki 9 yıllık kariyerinde taraftarların sevgilisi haline gelen efsane futbolcuya şimdi ne yaptığını sorduk ve “Mark Hughes'la Manchester City'nin yolları ayrılınca, benim orada kalmam doğru olmazdı. İki hafta önce ise Blackburn'ün sahibi John Williams aradı. Ne yaptığımı sordu. Ben de hocalık için gerekli olan Pro Lisans'ı almaya çalıştığımı, bunun için de altyapıda ve sonra da A takımla çalışmam gerektiğini söyledim” cevabını aldık.

Haberin Devamı

İşte bu anda Williams, hemen kulüp sekreterini aramış ve 10 dakika içinde kendisine, “Hemen gel kontratı imzala, öğlen idman var. Acele et” demiş. Yani tekrar yuvasına geri dönen Tugay, altyapıda hocalığa başlamış.

"Tribünde çok utanıyorum"

Mavi-Beyazlılar'ın sahası Ewood Park'taki tüm maçlarını izlediğini belirten Tugay Kerimoğlu, utandığı bir olayı da şöyle anlatıyor: “Her maça gittiğimde seyirci karşılaşmayı bırakıp, bana tezahürat yapmaya başlıyor. Ne yapacağımı şaşıyorum. Elim ayağıma dolaşıyor. Gerçekten çok utanıyorum.”

Blackburn'ün teknik direktörü Sam Allardyce, Tugay'a, “Sen kulübün çok önemli bir ismisin. Vaktin olduğunda, bizim oyuncularla çalışır mısın?” demiş. Kıramamış o da. Pazartesi ve Salı günleri, A takım futbolcularına ders veriyor! Hatta futbolculardan orta sahada oynayan Vincenzo Grella, “Nasıl bu kadar iyi pas atıyorsun. Senden sonra, burada oynamak çok zor” diye sitemde bile bulunmuş!

Haberin Devamı

3 saat bile bekleyen vardı

Sohbete tam bu sırada ara verdik. Çünkü kulübün Ewood Park'taki mağazasına gelmiştik. Ona gösterilen ilgi normal değildi. Yaklaşık 2 bin kişi kapının önünde kuyruk olmuş. 3 saattir bekleyen bile vardı. Arka kapıdan mağazaya girdik. 60 km.'den gelip, Tugay'dan imza almak isteyen var.

Hasılat rekoru kırılmış

Elinde Beşiktaş formasıyla bile gelen var. Mağazanın içindeki televizyonda Tugay'ın golleri, veda maçından eşi Etkin ve oğlu Berke ile olan görüntüleri yayınlanıyor.. Ve kapatma vakti geliyor. Depodaki Tugay tişörtleri bitiyor. Ancak Tugay kimseyi kırmıyor, herkesle tek tek ilgileniyor. Sonradan öğreniyoruz, açıldığı günden beri bu kadar iyi hasılat ilk kez olmuş. Elde edilen para, Blackburn forması giyen yardıma muhtaç eski futbolculara dağıtılacakmış.

Haberin Devamı

DİĞER HABERLER

  

  

  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!