Trabzonspor, Kevin Keegan'ın peşinde

Güncelleme Tarihi:

Trabzonspor, Kevin Keeganın peşinde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2000 00:00

Kevin Keegan'a Trabzonspor'dan teklif yapıldığı haberi İngiliz basınında manşetlere taşındı.
Haberin Devamı

İngiliz gazeteleri Trabzonpor'un İngiltere eski Milli Takım Teknik Direktörü Kevin Keegan'a yılda 2 milyon sterlin teklif yapması haberine geniş yer verdiler.

Yüksek tirajlı The Mirror , spor sayfasında "Türkler Keegan'ı ayartıyor" manşetli haberinde Keegan'ın Trabzonspor'un listesindeki ilk isim olduğuna dikkat çekti ve resmi teklifin bir iki gün içinde yapılacağını vurguladı.

The Express gazetesi ise "Trabzonspor yılda 2 milyon sterline Keegan'ı hedefliyor" başlıklı haberinde, Trabzonspor'un teklifi yaptığını ileri sürdü. Geçen ay Almanya'ya 1-0 yenildikleri maçtan sonra İngiltere Teknik Direktörlüğü'nden istifa eden Keven Keegan'ın İspanya eski teknik Direktörü Javier Clemente ile birlikte Trabzonspor'un listesinde yer aldığı bildirildi. Ünlü İngiliz hocanın Trabzonspor'da tekrar teknik direktörlüğe soyunmasının zayıf bir ihtimal olduğuna değinen The Mirror, Trabzonspor Teknik Direktörü Mehmet Ali Yılmaz'ın iki yılllık milli takım hocalığından acı bir şekilde istifa eden Keegan'ı ikna etmede zorlanacağını iddia etti.

Trabzonspor yönetim kurulunun adayları belirlediği ve Keegan'ı 16 yıl sonra kulüplerini tekrar lig şampiyonu yapacak teknik direktör olarak gördükleri yazıldı. Trabzonspor Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın Avrupa'nın en güçlü menajerlerinden birini görevlendirdiğini ve Keegan'ı almada paranın sorun olmadığını söylediği kaydedildi.

Mehmet Ali Yılmaz şöyle konuştu: "Kevin Keegan bir efsanedir. Mükemmel bir futbolcuydu ve büyük bir teknik direktördür. Her kulüpte olacağı gibi bizim için de onun teknik direktör olarak bizde çalışmasından şeref duyarız". Görevinden istifa ettikten sonra Euro 2000 sırasında milli takım kampında kumar partileri düzenlemekle suçlanan Kevin Keegan, iddiaları ortaya atan gazeteyi mahkemeye vermekle birlikte büyük sarsıntı geçirdi. The Mirror gazetesi, uzak bir ihtimal de olsa futboldan uzun süre uzak kalamayacak Keegan'ın, bu fırsatı değerlendirip Trabzonspor'un teklifine sıcak bakabileceğine ve Noel'i Türkiye'de geçirebileceğine dikkat çekti.

İngiliz gazeteleri, Trabzonspor Teknik Direktörü Giray Bulak'ın kötü sonuçlardan sonra ve kendi takımındakilerle tartışmalarından dolayı görevinden atılma noktasına geldiğini bildirdi. Bazı futbolculara özel muamele yapmasının takımda bölünmeler meydana getirdiğine de dikkat çekildi. Trabsonspor'daki en son İngiliz hocanın takımı bir yıl çalıştıran Gordon Milne olduğuna işaret edildi. Giray Bulak'ın istifa edeceği yolundaki haberleri yalanladığı, İngiliz basınında çıkan haberler arasında.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!