Terim'in olduğu yerde zafer vardır

Güncelleme Tarihi:

Terimin olduğu yerde zafer vardır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2009 00:00

Milli Takımlar Teknik Sorumlusu, Kiev’de isteğimizi kırmadı ve eski talebesiyle sohbeti sırasında bize de İtalyanca tercümanlık yaptı. Shevchenko, “2010 Dünya Kupası’na gideceğinize inanıyorum” dedi ve Türkiye’den teklifler gündeme gelince İtalya’dan ayrılmayacağını söyledi.

Haberin Devamı

MİLLİ Takımımız’ın Ukrayna’yı Kiev’de 3-0 yendiği özel maç öncesi Valeri Labonovsk Stadı’nın soyunma odasının kapısında hararetli bir koşuşturma vardı. Milli Takımlar Teknik Sorumlusu Fatih Terim, karşılaşmanın oynanacağı stadın zeminini kontrol ediyor ve yağan yağmura seviniyordu.

Yanına yaklaştım ve “Mutlusunuz hocam” deyince “İsmail nasıl mutlu olmayayım. Bu stadın zemini berbat. Yetkililerden sahayı sulamalarını istedim yapmadılar, ama Allah büyük. Kalbim temiz. Bu kalbi söküp atacağım. Çünkü yağmur yağıyor. Çok mutluyum sahada da bereket olacak” karşılığını verdi.

Tam bu sırada yanımıza gelen Milli Takımlar Doktorları Cengiz Dinç ve Bülent Bayraktar, “Hocam (Fatih Terim), soyunma odasının koridorlarında sizi Shevchenko arıyor” diyerek haber verdiler.

Terim ile koridorda yürürken Andriy Shevchenko karşımıza çıktı. Shevchenko, Milan’dan tanıdığı Terim’e ailesini ve çocuklarının durumunu sordu. Terim ise hepsinin selamlarının olduğunu belirtti.

Kısmetin açılır
Tecrübeli teknik adam ile Shevchenko’nun İtalyanca konuşmaları etrafta merakla izlenirken, Terim beni Ukraynalı yıldıza gösterip “İsmail Er ile röportaj yaptığında kısmetin açılır. Hürriyet’te manşet olursun. Aman yanlış yapma” diyerek uyarıda bulundu.
Terim’in morali yerindeydi ve bu havayı her zaman yakalamak mümkün değildi. Hemen yanına sokulup “Hocam hep biz sizi haber yapıyoruz. Çok iyi İtalyancanızı medya için kullanıp Shevchenko ile kısa röportaj yapmamıza yardımcı olur musunuz?” teklifini yaptım. Hemen “Ne demek. Saygıyla ama kısa olsun” yanıtını verdi.

Terim, Ukraynalı futbolcuyu göstererek, “Bugüne kadar çalıştırdığım en çalışkan, karakter olarak en dürüst ve saygılı bir futbolculardan birisi. İşini profesyonelce yapıyor. Böyle oyunculara hayranım” dedi. Hemen ilk soruyu yönelttim.
·  Türkiye’de oynamak ister misiniz? Ya da Türkiye’den teklif aldınız mı, aldıysanız hangi kulüpten?
Terim soruyu hemen İtalyanca olarak Shevchenko’ya yöneltti.

Ukraynalı yıldız, “Herşey için teşekkür ederim. Türkiye’ye teşekkür ederim. Türkiye’de çok iyi dostlarım var. Başta Fatih Terim. Ama İtalya’yı terketmem. Ben ve ailem o ülkeyi çok seviyoruz” dedi.

Finallere gideceksiniz
Terim soyunma odasına gidecekti vakti, azdı. Mütevazı oluşu nedeniyle bizi kırmadı ve bir soru daha sorduk.
· Türk Milli Takımı bu kadrosu ile 2010 Dünya Kupası’na katılır mı?

Shevchenko hiç düşünmeden cevapladı: “Türk medyası da biliyor. Biz futbolun içinde olanlar daha çok biliyoruz. Eğer bir ekibin başında Terim varsa mutlaka başarı da vardır. Türkiye, İspanya’dan sonra grubunda en güçlü oyuncularına sahip takım. Bir de onları sahada oynatan Terim gibi güçlü bir unsur var. Bunu unutmayın. Kalan 4 maçınızı da zevkle izleyceğim, Güney Afrika’daki finallere gideceğinize inanıyorum.”

Terim eski talebesine teşekkür etti ve mutlu ve gururlu bir şekilde soyunma odasına yöneldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!