Terim: Ders almam, ders veririm

Güncelleme Tarihi:

Terim: Ders almam, ders veririm
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2007 12:25

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Malta beraberliği sonrası yapılan eleştirilere sert yanıt verdi.

Haberin Devamı

Hürriyet yazarları, Fatih Terim'e seslendi

TFF uyardı: Olay çıkarsa cezamız artar

Fatih Terim, medyada (A) Milli Takım ve kendisi hakkında yapılan yoğun eleştirileri Riva'daki Milli Takımlar Turkcell Kamp Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısıyla yanıtladı.

Eleşitirilere sert tepki gösteren Fatih Terim, şöyle konuştu;
"Türkiye gibi bir takımın Malta'da puan kaybetmemesi gerekirdi ancak bu da futbol da olağan hadiselerdir. Hatasız emek olmaz. Emek sarf ettim. Siz bilirmisiniz başarısızlıkları tek başına sırtlamanın ne demek olduğunu? Ben o cesareti gösterdim. Kimseden yardım istemedim. Sığınacağım tek liman ailem oldu. Çok büyük zaferler de yaşadım. Yine karşınızdayım. Gazetecilik diye bir meslek var ama insafsızlık diye bir meslek yok. Hem de kimsenin tatmadığı zaferler tattım. Bunları tadarken çok büyük bir yüreğe sahip olmak gerekir. Oyuncularımın kılına dokundurmam. Sonucu ben tayin ederim, onlar değil. Artık biraz değişin. Biz değişelim, siz de değişin. Haksız eleştirilerin hiçbir değeri yoktur. Pozitif enerjimi buna verecek kadar değerli görmüyorum. Kısa zamanda ateşin içinde oyuncularımızı nasıl Maceristan maçına hazırlarız onu düşünüyoruz. Bir diğer önemli maça 3 gün kala da sağduyulu olanların dışındakilerin, artık 40 senedir değişmeyen bu pozisyonlarına enerjimizi harcayamayız. Daha doğrusu bu enerjiyi harcamayı hak etmiyorlar. Arkadaşlar ben bu saatten sonra ders almam, ders veririm. Kalemimiz yok ki her dakikada yazalım. Konuşmamız gerektiği zaman konuşmaya özen gösteriyoruz. Haksız, mesnetsiz eleştirilerin gözümde hiçbir değeri yok."

Terim, Malta maçından sonra yapılan hataların konuşulup konuşulmadığı sorusuna, "Özür dileyerek prensibimi sürdürmek istiyorum. Ama oyuncularım özeleştirilerini yaptılar. Biz bu beraberliği başka maçta da alabilirdik. Stada gelecek olan seyircilerimizi yanlış yönlendirmeyelim. Milli takımı özlemişlerdir. O çocukları bağırlarına basacaklardır. Biz hırslı ve kazanmaya yönelik, ama sakin oynayacağız. O yüzden, zaman zaman oyun içinde bazı durumlar olduğu zaman sığınacağımız tek varlık seyircimiz. Zaten 2 puan kaybetmiş, kredisinmi kaybetmiş bir oyuncu eleştirisini kendisi yapmıştır. Üzüntülerini hissediyorum. Tabi bunu maçtan sonra düşünmenin de bir faydası yok. Yanlışlarını hatalarını çok rahat konuştuk. Bunlar genç. Daha fevri, daha sinirli yaklaştığımız zamanlar da oldu. Onların gençliğine vermek lazım. Bunu kaldırmak kolay değil. Yaşayarak öğreniyorsunuz.  Eleştirmek başka, üzmek acıtmak başka birşey. Yaşayarak öğrenmeyenler bunu fazla bilmeyebilirler. Onlar da tecrübelenecektir" yanıtını verdi.

Şansa fazla inanmadığını belirten Terim, "Aşağı yukarı 2 golü biz atmış gözüküyoruz. Kaçırdığımız golleri, hakemi dile getirmedim. 1993 yılında da Milli takımda teknik direktördüm. Buralara 50 senedir yenemediklerimizi yenerek geldik. Bir asıra baktığımızda fazla bir şeyimiz yok. Olanlar da ortada. Bunlar da gerçeklerle sağlanıyor. Şanssızlığa faza inanmoyorum. Oynadığımız zaman yenemeyeceğimiz takım yok. Bu hep söylüyorum. Ben ve arkadaşlarım ve oyuncuklarım EURO 2008'e gitme inancımızı hiç kaybetmedik. Gitme inancını yüzde yüz taşıyan bir insan olarak karşınızdayım. Allah'ın izniyle gideceğiz. Herkese göre en kuvvetsiz zamanı diye bilinen zamanda kükredim. Şanssızlık diye diye bir asırımızı geçirdik. Terimle, emeğimle, yüreğimle tada tada buralara geldiğim için böyle konuşabiliyorum" dedi.

Haberin Devamı

"Macaristan maçı sonrasında bir puan kaybı olursa ne yaparsınız" sorusu üzerine Fatih Terim, "Uzun vadeli işler yapıp, uzun vadeli düşünüyoruz. Gereği neyse düşünülür, taşınılır, ama bunun kararını ben ve federasyon verir" diye konuştu.

"SAKATLIKLAR BELİMİZİ BÜKEN ETKEN"

Haberin Devamı

Macaristan maçı öncesi, yer vereceği ilk 11'i açıklayamayacağını ifade eden Terim, "Sakatlıklar belimizi büken en büyük etken" dedi.

Fatih Terim, milli takıma sakat gelen Hamit'in ciddi şekilde rahatsız olduğunu kaydederek, "Riskleri doktorlarımız aldı, oynama kararını karşılıklı verdik. Şu ana kadar antrenmana çıkmadı, bugün deneyeceğiz ve durumu belli değil. Emre Belözoğlu'nun belinde ağrısı var. Hakan Şükür'ün arka adalesinde sakatlığı var. Ufak tefekleri bize söylemiyorlar zaten ama fizik olarak ciddi problemleri olan arkadaşlarımız var. Son idmanı beklememiz lazım. Bu oyuncular, kritik yerlerde görev yapıyorlar. 3-4 kişilik bir grup var. Çıkıp bunları deneme imkanımız, zamanımız yok" dedi.

Haberin Devamı

"Sakatlık bizim belimizi büken en büyük etken" diyen Terim, "Ama yarın kim oynamazsa oynamasın, oynayan oyuncularımızın mükemmel bir şekilde sahada performans göstereceğine inanıyorum. Bazı oyuncuları dinlendirebiliriz. Bazı oyuncularımız, başka şansımız olmadığı için oynayacaklar ama saha içinde ekonomik oynayabilecekler. Sonuçta 3 puanı alıp, o güveni tazeleyip puan tabelasında yerimizi almamız gerek" şeklinde konuştu.

"EMRE AŞIK TECRÜBELİ"

Fatih Terim, sakatlıkların ardından kadroya aldığı Emre Aşık'ın tecrübeli bir futbolcu olduğunu ifade etti.

Emre'yi sürekli takip ettiklerini anlatan Terim, "Kendisi, sezon başını Galatasaray ile geçirdi, maçlarda oynadı. Hocasıyla konuştum, hazır olduğunu öğrendim. Tecrübeli oyunculara ihtiyacımız var. Bunun örnekleri var, Makalele Chelsea'de oynamıyor, Fransa Milli Takımı'nda oynuyor" dedi.

Haberin Devamı

Sakat oyuncuların fedakarca davrandığını dile getiren Terim, "Her oyuncumuz için çok üzülüyoruz. Puan kaybetmeyi istemeyiz ama insan sağlığı bizim için daha önemli. Sakat oyuncularımız, doktorlarla haber yollayarak kadrodan çıkmak istemediler. Size Türk Milli Takımı'nın içinden bir haber veriyorum. 'İyiyim, bir şeyim yok' diyen oyuncular, oynamak isteyen oyuncular var. O yüzden ben takımımdan ümitliyim" diye konuştu.

"NORVEÇ'İN KAYBETMESİ AVANTAJ OLUR"

Terim, "Yunanistan-Norveç maçındaki hangi sonuç işimize yarar" şeklindeki bir soruya, "Biz kazanırsak fark etmez" yanıtını verdi.

Maçı kazanmaları halinde Norveç'in önüne geçeceklerini belirten Terim, "Daha rahat etmek istiyorsanız, bütün maçları kazanmak gerek. Yunanistan'ın yenmesi de daha fazla avantaj olabilir" dedi.

Haberin Devamı

"MACARİSTAN FARKLI"

Terim, Macaristan'ın, Malta karşılaşmasından sonra teknik heyette değişik yaptığını ve bundan sonra gayet iyi sonuçlar aldığını anlattı.

Macaristan'ın, iyi sonuçlar alan ve iyi mücadele eden bir takım olduğunu kaydeden Terim, "Kesinlikle ciddiye alınması gereken bir takım. Yetenekli oyuncuları var. Gruptaki başlangıcıyla bugünkü durumu arasında çok büyük fark olan bir Macaristan olacak karşımızda. Bize karşı Macaristan veya başkası, moralli olduğumuzda fazla şans bulamayabilir. Oraları hallettiğimizde 3 puanla çıkacağımızdan şüphemiz yok" şeklinde konuştu.

"RÖPORTAJ YAPMAYACAĞIM"

Fatih Terim, toplantı sonunda ilginç bir açıklama yaparak, "Bu turnuva sonuna kadar kimseyle röportaj yapmayacağım" dedi.

Terim, şunları söyledi:
"Bu turnuva sonuna kadar benim ağzımdan yazı veya söz çıkarsa doğru değil. UEFA'nın mecbur kıldığı basın toplantıları hariç, hiçbir beyanat vermeyeceğim. Buna Futbol Federasyonu'nun Tam Saha dergisi de dahildir. Zaten her şey Kasım ayında belli oluyor, belki daha önce de bizim gitmemiz belli olur. Bu oyuncularla büyük zaferlere imza attım, bundan sonra da atacağız. Bu günleri gördük. Zafer hanesi, başarısızlık hanesinden çok fazladır. Bu süreyi bensiz tamamlamanızda fayda var."

KAMP SWİSSOTEL'E TAŞINDI

Terim, maçın oynanacağı BJK İnönü Stadı'na yakın olması nedeniyle bugünden itibaren Swissotel'de kampa devam edeceklerini açıkladı.

Diğer yandan, Terim, bir televizyon muhabirinin, “Biraz bekleyebilir misiniz, canlı yayına bağlanacağız” demesi üzerine “Bekleyemem. Siz de 3 gün bekleyemiyorsunuz” diye yanıt verdi.

Terim, basın toplantısının ardından, çalışanlarla tek tek tokalaşarak tesislerden ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!