Telafi ettik:2-1

Güncelleme Tarihi:

Telafi ettik:2-1
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2001 00:00


(A) Millilerimiz 2002 Dünya Kupası Eleme Grubu maçında Makedonya’yı 2-1 yendi.
Haberin Devamı

Karşılaşmanın 21. dakikasında Micevski'nin attığı golle 1-0 yenik duruma düşen Ay-Yıldızlı ekibimiz, ikinci yarıda Mitrovski'nin kendi kalesine attığı golle beraberliği yakaladı. Beraberlik golünden iki dakika sonra Ümit Davala 3 puanı getiren golü attı.

Millilerimiz, Slovakya karşısında kaybettiği 2 puanı, Makedonya karşısında telafi ederek gruptaki puanını 11'e çıkardı.

Karşılaşmaya çok tutuk başlayan Millilerimiz, organize atak geliştirmekte ve orta alanda pas yapmakta zorlandı. Rakibine geniş boşluklar bırakan Millilerimiz kalesinde de tehlikeler yaşadı. Gelişen Makedonya ataklarında Fatih ve Alpay yerinde müdahelerle rakibe gol fırsatı vermedi. Rüştü, rakip forvetlerin çok müsait pozisyonlarda yaptıkları vuruşların gol olmasını önleyen isimdi.

İleri uçta yalnız kalan Hakan Şükür istediğ pasları alamadı. Özellikle sol kanattan Abdullah ile getirtiğimiz ataklar rakip defansta ve kalecide kaldı. Oyuna ağırlığını koyamayan Ay-Yıldızlı ekibimiz ilk yarıda bir türlü istediği oyunu sahaya yansıtamadı.

Ev sahibi ekip, maçın 21. dakikasında kazanılan serbest vuruştan attığı golle 1-0 öne geçti. Bu dakikadan sonra savunma güvenliğini ikinci plana bırakan takımımız rakip yarı sahada çoğalmaya başladı. Ancak her atak yine rakip dedefansta ve kalecide kaldı. İlk yarının son dakikalarında yakaladığımız bir pozisyonda top kornere çıktı.

İkinci yarıya daha atak başlayan A Millerimiz, rakip cezahası içinde çoğalmaya ve gol pozisyonları bulmaya başladı. Sağ kanattan gelişen atağımızda Fatih aut çizgisi üzerinden çok iyi çıkardı; topun gelişine vuran Ümit, topu auto gönderdi. Hemen sonrasında Hasan Şaş'ın ceza sahası dışından vuruşunda bir topu direkten döndü.

Maçın 69. dakikasında kazanılan köşe vuruşundan gelen topu, Mitrevski şık bir vuruşla kendi kalesine gönderdi:1-1

Bu dakikadan sonra galibiyet golünü arayan Millilerimiz, 2 dakika sonra Ümit'le aradığı gole kavuştu:2-1. Hakan Şükür, ceza sahasına gönderilen topla çok iyi buluştu. İki defans oyuncusundan sıyrıldı; pasına Ümit sert ve düzgün bir vuruş yaptı ve skoru 2-1'e taşıdı.

Ay yıldızlılar, üstün bir oyun sergileyemediği 2002 Dünya Kupası finallerine katılma yolundaki bu zor ve hayati önem taşıyan karşılaşmadan tecrübesiyle 3 puan çıkararak puanını 11 yükseltti. Bu akşam oynanan grubumuzdaki bir diğer maçta Azerbeycan'ı 3-1 yenen Slovakya da grubun 11 puanlı bir diğer ekibi oldu.

İLK YARI

21. dakikada kaptan Micevski’nin ayağından bulduğu golle skor üstünlüğünü yakalayan Makedonya, bu dakikadan sonra savunma güvenliğine ağırlık verirken, hızlı hücumlarla Türkiye karşısında etkili oldu.

3. dakikada Micevski, ceza alanı girişinden sonra sert vurdu. Rüştü, topu kornere çeldi.

21. dakikada Makedonya’nın kullandığı serbest atışta, kaptan Micevski, yerden bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.

27. dakikada sol taraftan gelen ortada, Milosevski’nin hatasında topla buluşan Okan, meşin yuvarlağı kaleye gönderemedi.

29. dakikada sol taraftan Hasan Şaş’ın ortasına yükselen Hakan, topu geriye çıkarınca tehlikeyi savunma uzaklaştırdı.

(A) Milli Takım’da, 35. dakikada sakatlanan kaptan Ogün’ün yerine Ümit Özat oyuna girdi.

44. dakikada, Hasan Şaş Hakan ile verkaça girdi. Ceza alanında topla buluşan Hasan Şaş’ın yerden vuruşunda, Milosevski kaleye giden topu kornere gönderdi.

Karşılaşmanın ilk yarısı Makedonya’nın 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.

İKİNCİ YARI

49. dakikada orta alandan topu alan Serafimovski, ceza alanı girişinden yerden sert vurdu. Rüştü, topu yatarak kontrol etti.

53. dakikada sol taraftan Bekiri’nin ortasında Rüştü’yü geçen topu, Micevski arka direkte uygun pozisyonda boş kaleye gönderemedi.

56. dakikada sağ taraftan ceza alanına giren Fatih, topu son çizgiden kale önüne çıkardı. Ümit Davala, mutlak gol pozisyonunda topu üstten farklı bir biçimde auta gönderdi.

58. dakikada sol taraftan Lazarevski’nin ortasında, topa kafa uzatan Micevski vuramadı. Uygun durumdaki Hristov’un şutunda, tehlikeyi Rüştü önledi.

59. dakikada Türkiye’de, Ergün’ün yerine Hasan Özer (xx) oyuna dahil oldu.

60. dakikada Abdullah’ın ortasında ceza alanında topla buluşan Hasan Özer, dönerek vurdu. Top yandan auta gitti.

63. dakikada Makedonya’da Lazarevski, Türkiye’de ise Okan sarı kart gördüler.

68. dakikada Bekiri’nin ceza alanı girişinden şutunda, Rüştü, topu 2 hamlede önledi.

69. dakikada sağ taraftan Okan’ın ortasında, kaleci Milosevski boşa çıktı. Mitrovski kale alanındaki tehlikeyi uzaklaştırmak isterken, topu kendi ağlarına gönderdi: 1-1.

71. dakikada Hasan Şaş, ceza alanı dışından vurdu. Üst direkten dönen topla buluşan Hakan’ın pasında, Ümit Davala yerden bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-1.

73. dakikada Alpay’ın ceza alanına gönderdiği topla buluşan Hakan, meşin yuvarlağı kalecinin üstünden ağlara yollamak istedi. Kaleci Milosevski, son andaki müdahalesiyle topu kornere gönderdi.

75. dakikada Makedonya’da Micevski’nin yerine Krsteski (x), Serafimovski’nin yerine ise Georgioski (x) oyuna girdiler.

82. dakikada Türkiye’de Okan’ın yerine Tayfun (x), Makedonya’da ise Zdraveski’nin yerine Krstev (?) oyuna dahil oldu.

89. dakikada ceza alanında topla buluşan Krstev, Rüştü ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda kötü vurdu ve top üstten auta gitti.

90. dakikada Makedonya’dan Sedlovski sarı kart gördü.

Karşılaşma, Türkiye’nin 2-1’lik üstünlüğü ile sona erdi.

Stat: Gratzki

Hakemler: Claude Colombo, Fredrick Arnolt, Vincent Texier (Fransa)

Makedonya: Milosevski, Stavrevski, Zdravevski, Sedloski, Mitrevski, Lazarevski, Serafimoski, Micevski, Hristov, Sakiri, Bekiri

Türkiye: Rüştü, Tayfur, Ogün (Dk. 35 Ümit Özat), Fatih, Alpay, Abdullah, Okan, Ümit Davala, Hakan, Ergün, Hasan Şaş
(aa)

İLGİLİ HABER


Dünya Kupası Avrupa elemeleri toplu sonuçları
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!