Teknoloji dünyasından

Güncelleme Tarihi:

Teknoloji dünyasından
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2002 15:30

Yeni, en hızlı dizüstü bilgisayarlar

Pentium 4 işlemcili yeni dizüstüler, evdeki bilgisayarınızı çöpe attıracak. Bu yıl piyasayı istila edecek olan bilgisayarların hızı 1.2 GHZ ile 2 GHz arasında değişecek. İşte bunlardan 5 örnek:

A) Compaq Presario 8200: İşlemcisi: 1.7GHz. En önemli özelliği: 2.5 saatlik ilave pili ve USB 2.0 desteği. Fiyatı 2.599 dolar.

B) Gateway 600 XL: İşlemcisi 1.7 GHz. En önemli özelliği: 15.7 inç SXGA ekranı ve WiFi network. Fiyatı 2.299 dolar.

C) Sony GRX90: İşlemcisi: 1.7 GHz. En önemli özelliği: 16.1 inç UXGA ekranı. Fiyatı 2.999 dolar.

D) Dell Inspiration 8200: İşlemcisi: 1.7GHz. En önemli özelliği: Nvidia GeForce 440 grafik kartı. Fiyatı 2.876 dolar.

E) Toshiba Satellite 5105: İşlemcisi: 1.7 GHz. En önemli özelliği dokunmatiğinin hesap makinesi ve imza yerine geçmesi. Fiyatı 2.499 dolar.

Dijital müziğin geleceği

A) Samsung YEPP YP30S, MP3 çalıcılarının hem en küçüğü, hem de en hafifi. Cihaz o kadar hafif ki kolye ucu olarak bile taşınabiliyor. Her güzelin bir kusuru olduğu gibi, YP30S de hafifliğinin bedelini taşınabilir bellek kartının olmamasıyla ödüyor. Bu nedenle müziği değiştirmek istediğinizde bilgisayarınızı da yanınızda taşımak zorundasınız. Fiyatı 170 dolar.

B) Philips Expanium EXP401 gömlek cebine sığabilecek boyutta bir MP3/CD çalıcısı. 3-inç'lik ucuz CD'ler üzerine 3 saatlik müzik kaydedebilen cihaz, boyutlarının küçüklüğü ve cazip tasarımıyla göz dolduruyor. Tek sakıncası diğer CD çalıcılar gibi hızlı yürüyüş sırasında atlama yapma olasılığı. Fiyatı 199 dolar.

C) Audiovox CMP-3, 113 gram ağırlığındaki gövdesinde hem cep telefonu hem de MP3 çalıcısı barındırıyor. Ön yüze bakan tuşlarıyla istediğiniz parçayı kolaylıkla seçebiliyorsunuz. Tek dezavantajı kartları değiştirmek için pillerini çıkartmak zorunda kalmanız. Ayrıca bilgisayarın da paralel portu olması gerekiyor.

Vidaları zor kullanmadan sıkmak

Elin hareketlerini engellecek kadar dar yerlerde vida sıkarken artık bileğinizi incitmeyeceksiniz. Midland Design'ın QuickTwist vida somunu anahtarı, çalışma alanı ne kadar dar olursa olsun vidayı küçük bir bilek hareketiyle sıkmanızı sağlıyor. Normal çevirme hareketinin yanısıra, aletin sapını motosikletlerin gaz kolu gibi bükerek vidayı yerine oturtabiliyorsunuz. Fiyatı 75 dolar.

Yürüyüşte 3 adım

Denge, esneklik, dayanıklılık gibi unsurlar yürüyüş ayakkabısı seçiminde belirleyicidir. Esnekliği ve yürüyüş temposuna ivme kazandırması açısından iddialı bir çıkış yapan Nike'ın Shox R4 yürüyüş ayakkabıları 370 gram ağırlığı ile hafiflik konusunda hayli iddialı. Ayrıca öndeki fermuarı ile çok şık bir tasarıma sahip. Fiyatı 140 dolar.

AvIa'ın 400 gram ağırlığındaki ECS-Cape ayakkabılarının tabanındaki en alt tabaka, yere basmakla oluşan darbenin şiddetini azaltıyor. Böylece koşucu yumuşak bir yastığın üzerinde yürüyormuş hissine kapılıyor. Fiyatı 90 dolar.

Adidas a3 de 400 gram ağırlığında. Yere değen kısım ile ayağa bakan taban arasında sandviç olmuş 5 kat üretan tabaka bulunuyor. Yere sağlam basmanızı garantileyen a3, hatalı adımları da düzelten bir tasarıma sahip. Fiyatı 130 dolar.

Su sporlarında yenilikler

A) Water Knitecs'in Light Cannon 100 adlı el feneri, gün ışığına benzer ışığı ile denizaltını benzerlerinden iki misli daha fazla aydınlatıyor. Bunun gizi gaz dolu ampülünde yatıyor. Bu ampül telden daha sıcak yandığı için sarı yerine beyaz-mavi ışık saçıyor. Fiyatı 199 dolar. Bilgi için: www.uwkinetics.com

B) Tasarımcı Karl Pope'un sayesinde sörf tahtaları artık otomobillerin tepesine takılan bagaja sığabiliyor. 285 santim uzunluğunda, 6.8 kilo ağırlığındaki Bisect Hollow Carbon Stealth sörf tahtası ikiye bölündüğü gibi birkaç dakika içinde yeniden birleştirilebiliyor. Ayrıca karbon lifinden yapıldığı için cam tahtalardan yüzde 25 daha hafif ve 10 misli daha sağlam. Fiyatı 1.795 dolar. Bilgi için: bisect.com

C) Connely'nin su kayağı yapanlar için tasarladığı Sticky Fingers eldivenlerinin üzeri binlerce minik yumru ile kaplı. Böylece sporcunun kavrama gücünü büyük ölçüde artırıyor. Bu malzeme hem ıslak, hem de kuru ortamlarda maksimum kavrama sağlıyor. Fiyatı 34 dolar. Bilgi için: www.connellyskis.com

D) WaveBox adı verilen taşınabilir havuzda, debisi yüksek sularda kürek çekme keyfini yaşayabilirsiniz. 9.6 metre boyunda 5.1 metre genişliğinde ve 1.5 metre derinliğindeki havuzda, iki adet dev hidrolik pompa dakikada 24 ton su pompalıyarak, 1.8 mitre genişliğinde bir çağlayan yaratıyor. Çağlayanın dibinde oluşan çukur heyecan arayanları büyük ölçüde tatmin edecek.

Sıradışı bir dairesel testere

Bosch'un 6.8 kilo ağırlığındaki üstten saplı, helezoni dişli dairesel testeresi, basit ev eşyalarını kendi olanaklarıyla üretmeye meraklı amatör marangozları düşünerek tasarlanmış. Yandan-sarmalı hafif bir dairesel testere görüntüsünde olmakla birlikte Bosch'un ''Top Handle Worm Drive Circular Testeresi'', helezoni dişlileri ile daha güçlü, daha düzgün ve daha dayanıklı bir kesim sunuyor. Üstten saplı olması kontrolu artıran önemli bir etmen. Fiyatı 175 dolar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!