Teknoloji

Güncelleme Tarihi:

Teknoloji
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2002 17:43

Temiz, şık ve hızlı

Sessiz, dumansız ve suda yağ izi bırakmayan bir deniz taşıtı edinmek istiyorsanız Yamaha'nın WaveRunner FX140'ı tam size göre. 4 silindirli, 998 cc'lik motor saatte 57 deniz miline ulaşabiliyor.

Fiyatı 9.500 dolar.

Bilgi için:

www.yamaha-motor.com


Stilize kamyonet

Dodge Ram göz alıcı tasarımı ile her zaman farklı bir görünüm sergilemiştir. 2002 yılının Ram'i estetik açıdan çıtayı biraz daha yükseltiyor. Yeni pickup'ın şaşesi bir önceki modeline göre en az 4 misli daha sert ve dayanıklı. Bu da sürüşü daha kolay ve keyifli bir hale getiriyor. Ayrıca eskilerine oranla birkaç santim daha uzun olması, hem yük hem de yolcu için daha geniş bir kullanım alanı anlamına geliyor. Hepsinden öte frenler sanat eseri gibi büyük bir titizlikle işlenmiş.

Fiyatı 17.710 dolardan başlıyor.

Bilgi için: www.dodge.com

Mikropları öldüren kaplama malzemesi

Evleri mikroorganizmalardan temizlemenin yollarından biri de eşyaları mikrop barındırmayan malzemelerden yapmak. Son bilimsel çalışmaların sonucunda geliştirilen antimikrobiyal çelik işte böyle bir malzeme ile kaplı. Bu malzeme mantar ve küfleri öldürüyor. AK Steel adındaki üretici şirket, geliştirdiği malzemeyi Kaliforniya'da Simis Vadisi'ndeki bir evde deniyor. Bu malzeme kapı kulplarında, tırabzanlarda, su borularında, musluklarda ve tezgah üzerlerinde kullanılıyor. Gelecekte ise buzdolaplarının bu malzemeden yapılması planlanıyor.

Bilgi için: www.aksteel.com

Çağrı cihazlarında yeni bir sayfa

Bir çağrı cihazı ne zaman çağrı cihazı olma özelliğini yitirir? Cep telefonu olduğu zaman. Ve e-posta gönderebildiği zaman. Ve Internet cihazı gibi davrandığında. Motorola'nın yeni Accompli 009 ilk bakışta masum bir iki yönlü çağrı cihazına benziyor, ancak cihazın kısa mesaj alıp göndermenin yanısıra daha başka becerileri de var. 256 renkli ekranı ve pek çok kablosuz standartı destekleme özelliği ile Accompli, sürekli e-posta ve Internet bağlantısı sağlama yeteneği ile bir ilk'e imza atıyor. Telefon etmek isterseniz yapacağınız tek şey kulaklığı fişe takmak.

Fiyatı 600 dolar.

Bilgi için: www.motorola.com

Evinizdeki film stüdyosu

Son gezinizde çektiğiniz filmi göstermek için evinizde düzenlediğiniz seansta dostlarınızın uykuya dalmasını istemiyorsanız, filmi mümkün olduğunca kısa keseceksiniz. Apple işte bu konuda dual-işlemcili PowerMac G4 ile hizmetinizde. İçindeki DVD kaydedicisi ve iMovie yazılımı ile halihazırda en iyi ev tipi film editörü olan PowerMac G4, özel efektler ekleyerek kesip biçtiğiniz filmi DVD'ye kaydediyor. Cihaz, Spielberg olma yolunda en büyük yardımcınız olacak.

Fiyatı 3.500 dolar. Bilgi için: www.apple.com

Motoru gizli scooter

Yeni Xootr eX3 adı verilen scooter’ı kullanmak pembe iç çamaşırı giymeye benzer. Eğer kimseye söylemezseniz, içinizde ne olduğunu kimse bilemez. Bu yeni scooter'ın da elektrikli motoru, kusursuz tasarımı ve dayanıklı kadranı altında ustaca gizleniyor. Küçük çocuklar gibi bacak kuvveti ile kullanabildiğiniz eX3'ü, gaz vererek maksimum 27 kilometre hızla da sürebilirsiniz. Yaklaşık 9 kilo ağırlığındaki scooter, halihazırda en ileri ve en hafif asfalt aracı.

Fiyatı 899 ile 1.098 dolar arasında değişiyor.

Bilgi için: www.xootr.com

Şişirilebilir uçak kanadı

Bu uçağın kanatları yalnızca plastik değil, aynı zamanda uçuş sırasında balon gibi şişebiliyor. Hayır, bu bir oyuncak uçak değil; tam tersi NASA'nın diğer gezegenlerin yörüngesine oturtulan bir uzay aracından fırlatmayı planladığı bir uzay aracı. Son deneme uçuşunda 80 santim uzunluğundaki kanatların, nitrojen dolu bir depodan, saniyenin üçte biri kadar kısa bir sürede doldurulabildiği ortaya çıktı. Bu aracın en önemli özelliği kanatların havada, uçuş sırasında şişirilebilmesi.

Bilgi için: www.dfrc.nasa.gov

8 yerine 4 silindir

4 silindir işinizi görebiliyorsa, 8 silindire ne gerek var? General Motors, yakıt ekonomisi sağlayan cihazını işte bu teoriden yararlanarak geliştirdi. Bu yıl Chevy Silverado'nun prototipinde ilk kez kullanılan motor, hareket halindeyken silindirlerinin yarısını kapatıyor. Böylece yüzde 10 oranında yakıt tasarrufu sağlıyor. Sürücü, daha fazla güce ihtiyaç duyduğu anda kapattığı silindirleri yeniden devreye sokabiliyor. Bu başarının sırrı: elektronik valf kaldırıcısı.

Bilgi için: www.gm.com

Dijital fotoğraflar için kalıcı albüm

Bir dijital fotoğrafın basılmaya değerse saklanılmaya da değer olduğunu düşünen Sony, DPP-SV88 yazıcısı ile fotoğraf amatörlerine kalıcı bir resim albümüne sahip olma olanağı sunuyor. Yazıcının içindeki CD kayıt cihazı kameradaki resimleri çıkartıp CD'ye kaydediyor. Cihaz aynı zamanda çok yetenekli bir yazıcı. Yüksek çözünürlüklü 10 x 15 santim boyutlarındaki resimleri 90 saniyede basabiliyor.

Fiyatı henüz tespit edilmemiş.

Bilgi için: www.sony.com
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!