Teklifi duydu coştu

Güncelleme Tarihi:

Teklifi duydu coştu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2006 00:00

Menajeri Ali Güven’in, "Bu maçta seni izlemeye gelecekler" dediği G.Saray’ın milli futbolcusu, şans bulduğu ikinci 45 dakikada F.Bahçe’nin sol kanadını adeta felç etti. Liverpool’un hocası Benitez de Sabri’ye övgüler yağdırdı.

GALATASARAYın bir madenden farksız altyapısından yetişen cevherlerden biri olan Sabri Sarıoğlu, bu sezon oynadığı futbolla bir anda ön plana çıktı. Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim’in aday kadroya çağırıp ilk 11’de şans verdiği genç futbolcu, Avrupa’nın üç önemli kulübünün; Fiorentina, Roma ve Valencia’nın dikkatlerini üzerine çekmeyi başardı.

İtalya’nın Fiorentina ve Roma, İspanya’nın Valencia kulüplerinin menajerlerinin derbide kendisini izlemeye geleceğini öğrenen Sabri, ikinci 45 dakikasında şans bulduğu F.Bahçe derbisindeki futboluyla izleyenlere parmak ısırttı.

G.Saray’da 2003 yılında PAF takımdan A takıma ayak basan, Fatih Terim ve Gheorghe Hagi dönemlerinde zaman zaman şans bulan Sabri Sarıoğlu, Erik Gerets’le vazgeçilmezler arasında yerini aldı. Belçikalı hocanın defansın sağında oynattığı Sabri, çabukluğu, hırsı ve inatçılığı ile göze battı. Kısa sürede futbolunu geliştirip Avrupa kulüplerinin de takibine giren Sabri için ilk devreye girenler İtalya’nın güçlü temsilcileri Fiorentina ve Roma ile İspanyol devi Valencia oldu.

Fiorentina’nın menajeri Coruino’nun yanı sıra, Roma ve Valencia’nın gözlemcileri de 3 Aralık Pazar akşamı Kadıköy’de oynanan F.Bahçe-G.Saray derbisini izlemek üzere tribündeki yerlerini almışlardı.

Sabri’nin FIFA lisanslı menajeri Ali Güven, "Bu maçta seni izlemeye gelecekler" diyerek genç futbolcuyu uyardı. Derbide yedek soyunan Sabri, şans bulduğu ikinci 45 dakikada müthiş futboluyla F.Bahçe’nin sol kanadını adeta felç etti. G.Saray’ın golünde de Sabri’nin payı vardı.

Genç futbolcu, Liverpool maçında bu kez ilk 11’deydi ve sahanın en iyilerinden biri olarak ön plana çıktı. Sabri’nin menajeri Ali Güven, "Fiorentina’nın menajeri Coruino, daha önce görev yaptığı Lecce’den bu yana Sabri’yi gözüne kestirmiş. Sürekli takibe almış. Şimdi Fiorentina için devreye girdi" derken, Roma ve Valencia’nın da genç futbolcuyla yakından ilgilendiğini belirtti.

Öte yandan Ali Güven, önceki akşam oynanan Liverpool maçında Liverpool’un İspanyol teknik direktörü Rafael Benitez’le ayaküstü sohbet etti. Basın toplantısında Ümit Karan’a hayran kaldığını belirten Benitez, Güven’e, bu maçta Sabri’yi de çok beğendiğini söyledi.

Güven’in, "Daha eksiği var. Her maçta oynamıyor" sözleri üzerine Benitez’in, "Yakın arkadaşım olan Valencia’nın hocası Quiqe Sanches Flores’in Sabri’yi istediğini biliyorum. Onun böyle bir oyuncuya ihtiyacı var. Sabri bizde de çok iş yapar" dediği öğrenildi.

ASLAN’IN DİNAMOSU

Bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ve hırsıyla Avrupa’nın önemli kulüplerinin dikkatini çeken Sabri, bu sezon ligde 13 maçta toplam 918 dakika şans buldu. 3 gol pozisyonuna girip gol atamayan genç futbolcu 1 asist yaptı. Milli futbolcu, Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda 5-2 kazanılan Boleslav maçında fileleri 1 kez havalandırmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!