TBF Doğan Hakyemez'i yalanladı

Güncelleme Tarihi:

TBF Doğan Hakyemezi yalanladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2012 12:27

Türkiye Basketbol Federasyonu bir açıklama yaparak, Genel Kurulda oy verecek antrenörlerle ilgili eleştirileri yanıtladı.

Haberin Devamı

TBF'den yapılan açıklama şöyle;

"Türkiye Basketbol Federasyonu Olağan Genel Kurulu'nda delege olacak Milli Takım Antrenörleri hakkında çıkan bazı haberler üzerine, aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.

Spor Genel Müdürlüğü’nce 19 Temmuz 2012 Perşembe tarihli ve 28358 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Bağımsız Spor Federasyonlarının Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik’te yer alan 8. maddenin 2. fıkrasının (i) bendine göre;

“İlgili spor dalında oy kullanmak üzere genel kurulun yapılacağı tarihten en az bir yıl önce faal antrenörlüğü bırakmış olmak kaydıyla, büyükler kategorisinde milli takım teknik direktörlüğü veya antrenörlüğü yapanlar arasından kura ile belirlenecek en fazla beş üye” Genel Kurul’da delege olmaya hak kazanmaktadır.

Haberin Devamı

Buna göre; TBF, Genel Kurul’un yapılacağı tarihten en az bir yıl önce faal antrenörlüğü bırakmış olmak kaydıyla, büyükler kategorisinde Milli Takım teknik direktörlüğü veya antrenörlüğü yapanlar arasından beş üyenin seçimle belirleneceğini ve kuraya katılacak 13 ismi, 10 Ağustos 2012 tarihinde duyurmuş; Türkiye Basketbol Antrenörleri Derneği Başkanı Sayın Önder Seden’in de hazır bulunduğu kura çekimi, 14 Ağustos 2012 Salı günü saat 11:00’ de TBF İstanbul Ofisi’nde noter huzurunda gerçekleştirilmiştir.

Çekilen kura sonucunda Milli Takımlarda başantrenör olarak görev yapmış ve aralarında Sayın Aydın Örs, Çetin Yılmaz, Erdinç Talu, Mehmet Baturalp, Nur Germen, Önder Seden, Özcan Kutluata ve Turan Çelik’in de bulunduğu 13 isimden Betsy Bailey, Cem Akdağ, Erdem Tulgar, Murat Tümer ve Yalçın Granit, Genel Kurul'da temsil edilmeye hak kazanmıştır."

Hakyemez Federasyon binasının içine alınmadı

DOĞAN HAKYEMEZ'İ DE YALANLADI

TBF, Doğan Hakyemez’in başvurusunu bina girişinden yapmasının ardından bir açıklama yaptı.

Twitter üzerinden yapılan açıklamada, “Sayın Doğan Hakyemez’in TBF binasına alınmaması ile ilgili iddiaları, hiçbir şekilde gerçeği yanıstmamaktadır.TBF’yi itham altında bırakan bu yakışıksız iddiaların, belirlenmiş bir stratejinin parçası olduğuna inanmak istemiyoruz” dendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!