Fenerbahçe’nin Avrupa Konferans Ligi rakibi FC Zimbru Kişinev hakkında bilgiler! Zimbru nerenin takımı, kaçıncı ligde oynuyor?

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe’nin  Avrupa Konferans Ligi rakibi FC Zimbru Kişinev hakkında bilgiler Zimbru nerenin takımı, kaçıncı ligde oynuyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2023 18:05

Temsilcimiz Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. Ön Eleme turu kapsamında FC Zimbru Kişinev takımı ile bu akşam karşı karşıya geliyor. Zimbru nerenin takımı? sorusu da karşılaşmayı takip eden sporseverler tarafından merak ediliyor. Yeni sezon için transfer çalışmalarını titizlikle yürüten sarı lacivertliler hem ligde hem de Avrupa’da başarı elde etmek istiyor. Peki, Zimbru kaçıncı ligde oynuyor?

Haberin Devamı

FC Zimbru Kişinev, Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. Ön Eleme turu rakibi oldu. 26 Temmuz Çarşamba akşamı Fenerbahçe’nin ev sahipliğiyle oynanacak karşılaşmada taraflar kozlarını paylaşacak. Sarı lacivertli taraftarlar da karşılaşma öncesi rakipleri ile ilgili bilgi sahibi olmak için araştırmalar yapıyor. İşte Fenerbahçe’nin rakibi FC Zimbru Kişinev hakkında bilgiler!

ZİMBRU NERENİN TAKIMI, KAÇINCI LİGDE OYNUYOR?

Zimbru, Kişinev merkezli kurulan Moldova profesyonel futbol kulübü. Moldova futbolunun en üst ligi olan Super Liga'da mücadele etmektedir. 1947 yılında Moldova Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti'nde kurulan Zimbru, 1956'da Çempionat SSSR Po Futbolu'na katıldı ve ligde en son küme düştüğü 1983 yılına kadar on bir sezon mücadele etti.

Haberin Devamı

1991'de Moldova'nın bağımsızlığından sonra, takım ülkede büyük bir güç oldu, Ligin ilk beş şampiyonluğunu ve ilk dokuz şampiyonluğunun sekizini kazandı. Fakat o süreden beri hiç lig şampiyonluğu elde edemedi. Zimbru'nun müzesinde ayrıca altı Cupa Moldovei ve bir Supercupa Moldovei bulunmaktadır.

Sarı-Yeşiller maçlarını 10,400 kişilik Zimbru Stadyumu'nda oynamaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!