Yabancıda kulüplerin karar günü

Güncelleme Tarihi:

Yabancıda kulüplerin karar günü
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2019 08:30

18 kulüp başkanı, yabancı sayısına dair görüşlerini açık açık söyleyecek.

Haberin Devamı

Kulüpler Birliği Vakfı üyesi 18 Süper Lig kulübü, yabancı oyuncuya sınırlama getirilip getirilmemesi konusunu bugün masaya yatıracak. Beşiktaş, Başakşehir ve G.Saray 14 yabancı sayısının düşürülmesine karşı. Trabzon ve Akhisar ise sınırlamayı destekliyor.

Günlerdir tartışılan yabancı oyuncu sayısı bugün masaya yatırılıyor. 1951 yılından bu yana toplam 17 kez değiştirilen yabancı oyuncu kuralı için Külüpler Birliği Vakfı, İstanbul’da bugün saat 14.00’te toplanarak konuyu tartışacak. Spor Toto Süper Lig’de yer alan kulüplerin başkanları tek tek söz alacak ve halihazırda 14 yabancıya izin verilen kurala dair görüşlerini belirtecekler. Kulüp temsilcileri yabancı oyuncu sayısına bir sınırlama getirilip getirilmemesi konusunda fikirlerini beyan ederken, bununla birlikte gerekçelerini de anlatacaklar. Toplantının sonunda alınacak tavsiye kararı Türkiye Futbol Federasyonu’na bildirilecek. Birlik, bugün medyaya da açıklamalarda bulunacak.

Haberin Devamı

Konuyu önce profesyoneller tartıştı

ÖNCEKİ gün Kulüp Birliği Vakfı’nda kulüplerin profesyonel yöneticileri de toplanarak bir görüşme gerçekleştirdi. Toplantıda kulüp borçlarının yeniden yapılandırılmasını öngören çalışmalar ve buna bağlı talimat değişikliklerinin yanı sıra yabancı kuralı da masaya yatırıldı. Medipol Başakşehir, Galatasaray ve Beşiktaş Kulubü’nün profesyonel temsilcileri 14 yabancı oyuncu kuralının devamından yana olduklarını ve bir değişikliği istemediklerini dile getirdi. Trabzonspor Kulübü ise yerliye dönüş için sınırlama getirilmesinden yana olduğunu bildirdi. Akhisarspor Başkanı Hüseyin Eryüksel, daha önce sınırlamadan yana olduğunu dile getirmişti.

"Kulüplere bütçe sınırlaması sayıyı zaten düşürür"

KULÜPLER Birliği Vakfı Başkanlığı’nı da yürüten Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, dün beINSport’a yaptığı açıklamada, “Yabancı sayısının azaltılması taraftarı değilim. Yerli oyuncu oynatmanın prim olarak desteklenmesini düşünüyorum. Bu dakikadan sonra yasaklanmasını doğru bulmuyorum. Ziraat Türkiye Kupası’nda tamamen yerlilerle oynamak da bir fikir olabilir. Yarın (bugün) bunu toplantıda tartışacağız” dedi. Kayserispor Başkanı Erol Bedir, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, “Sınırlamaya karşıyım. Kulüplerin harcamalarına sınırlama getirildiğinde otomatikman yabancıya da sınırlama gelecektir. Çünkü o zaman herkes daha dikkatli harcama yapıp altyapıya yönelecektir. Ama sayısal bir sınırlama, yasaklama iyi sonuç vermez. Aksine yabancı oyuncu karşısında kulübü zayıflatır, yerlinin fiyatını da artırır” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!