WinterLegue Convention 2024'de geleceğin futbolu konuşuldu

Güncelleme Tarihi:

WinterLegue Convention 2024de geleceğin futbolu konuşuldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2024 21:34

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı'nın desteklediği WinterLegue Convention 2024 (WLC) Antalya'da başladı.

Haberin Devamı

Dünyanın çeşitli ülkelerinden spor profesyonellerinin buluştuğu Winter League Convention etkinliğinin üçüncüsü 10-13 Ocak tarihleri arasında Antalya'da düzenleniyor. Dört gün sürecek olan etkinlikte, alanlarında önder katılımcıların bir araya gelerek yapacağı konuşma ve panellerle, Türk futbolunun ulusallaşmasına, marka değerine ve spor turizmi pazarına dikkat çekerek katkı verilmesi hedefleniyor.

Etkinliğin ilk gününde gerçekleştirilen sabah konuşmaları ve açılış seremonisinin ardından, Hull City Başkanvekili Tan Kesler, FS Technology ağ kurucu ortağı Mehmet Özdemir, Yıldırım Grup yatırım görevlisi şef Jasper Yıldırım, Nicola Innocent'ın moderatörlüğünde öğle panelinde, 'Futbolda sürdürülebilir kalkınma' konusuna dikkat çekerek bir konuşma gerçekleştirdiler.

Haberin Devamı

TAN KESLER: TARAFTARIMIZLA DAHA DA BÜTÜNLEŞEREK İLERLEMEK İSTİYORUZ

Taraftarları kulübün bir parçası haline getirerek çok ciddi bir başarı sağladıklarını ifade eden Hull City Başkanvekili Tan Kesler, “Bizim Acun Bey'le ortak olarak amacımız her daim Hull City de farklı olanları gerçekleştirmek oldu. Geldiğimizde sadece 5 bin kişide genel bilet vardı. Şu an ortalama 21 bin kombine bilet varken toplamda 25 bini buluyor. Taraftarları tekrar geri getirerek, kulübümüzün bir parçası haline getirerek çok ciddi bir başarı sağladık. Bunları futbol ile eğlenceyi birleştirerek sağladık. Sürdürülebilirlik kılarak başarıya ulaşmak ve taraftarımızla daha da bütünleşerek ilerlemek istiyoruz” diye konuştu.

MEHMET ÖZDEMİR: TEKNOLOJİYİ TARAFTARLARA DAYATAMIYORSANIZ BU SÜRDÜRÜLEBİLİR OLAMAZ

Taraftarların kendi kulüplerine bir parçası olabilmesi için kulüpten alınan kararlarda taraftarlar da hesaba katılmalı diyen FS Technology ağ kurucu ortağı Mehmet Özdemir, “Teknolojiyi taraftarlara dayatamıyorsanız bu sürdürülebilir olamaz. Bunlar bilet ve ürün satışlarıyla olabilir. Ancak her şekilde bu konu içerisinde taraftarların bir parçası olması gerekiyor. Taraftarların kendi kulüplerine bir parçası olabilmesi için kulüpten alınan kararlarda taraftarlar da hesaba katılmalı. Maalesef maç öncesi ya da maç sonrası taraftarlara eğlence için, stadyumlarda ailece vakit geçirebilmelerine dikkat çekildiğini göremiyorum. Stadyum ve arenalar bu modellere göre hazırlanarak aileler kulüpler ve organizasyonlara çekilmeli. Fakat bunlar yapılırken, taraftarlar mutlu dönmeli ve kulüpler karlılığını korumalı” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

JASPER YILDIRIM: SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK FUTBOLDA OLDUKÇA ÖNEMLİ BİR KONU

Yönetim konusunda farklı yatırımlar yaptıklarını ve hedefe ulaştıklarını ifade eden Yıldırım Grup yatırım görevlisi şef Jasper Yıldırım, “Sürdürülebilirlik futbolda oldukça önemli bir konu. Özellikle bu konuda Samsunspor'daki hedefimiz beş yıl içerisinde kulübü Süper Lig'e taşımaktı. Bunun için hem spor, hem yönetim konusunda farklı yatırımlar yaptık ve hedefimize ulaştık. Sermaye ve yatırımları yeniliklerle doğru orantılı, adaptasyon içinde yöneterek sürdürülebilirlik ve başarı sağlanmalı” dedi.

WinterLeague Convention 2024 yapılan ikinci panelle devam etti. Yapılan ikinci panel, Bologna FC Data Analiz Müdürü Yuri Dell'Atti, Uluslararası Ceo ve Elçi Laurent Dechaux, Colorado Rapids Scout Direktörü Gabriel Pinto, Comparisonator CEO'su Tarkan Batgün'ün moderatörlüğünde gerçekleşti.

Haberin Devamı

YURI DELL'ATTI: HER BİR VERİ, BİR STRATEJİYİ GELİŞTİRİR

Yapılan ikinci panelde oyuncu transferinde verinin önemine vurgu yapıldı. Dell'Atti, "Oyuncuları sadece satın almayı düşünmek yerine oyuncuları kazanmayı nasıl satın alabiliriz bunu düşünmeliyiz. Her bir veri, bir stratejiyi geliştirir. Takımıma uygun olan aynı dili konuşacağımız stratejiler oluşturmalıyız. Verilerle, mesela ne kadar sürede sakatlık olabilir, ne sürede oyuncu geri dönebilir, tahmin edebiliriz. çeşitli algoritmalar oluşturarak, yakın gelecek hakkında yapay zeka yardımlarıyla çok daha ilerleyebiliriz" şeklinde konuştu.

LAURENT DECHAUX: VERİ HERŞEY DEĞİL FAKAT OLDUKÇA KATKI SUNAN BİR ARAÇ

Haberin Devamı

Laurent Dechaux ise verinin çok faydalı bir araç olduğuna ancak herşey olmadığına değinerek, "Teknoloji şu an hayatımızda sadece futbolda değil, gündelik yaşamın önemli bir parçası. Kendimizi her yıl yenilemeli ve adapte etmeliyiz.Video analiz verileri hayatımızda çok büyük değişiklikler yarattı ve scoutlarımız buna hızlıca adapte oldular. Kolay değildi ve çok fazla bilgi vardı. Teknolojiyle öyle ya da böyle çalışmalıyız. Veri herşey değil fakat oldukça katkı sunan bir araç" dedi.

GABRIEL PINTO: VERİ ELİMİZİ KUVVETLENDİRİR, FAYDALIDIR

Gabriel Pinto ise, şunları kaydetti:

"Ben oyuncu analiz ederken istatistiklerine, teknik ve taktiğine bakarım. En güçlü ve en zayıf yönlerine bakarım, sonrasında analiz eder, neden böyle diye sorgularım. Bir futbolcuyu en iyi hale getirmek için bunu detaylı yapmanız gerekir. Detay verme konusunda pc yazılımları oldukça önemli. Farklı oyuncuları karşılaştırabiliyorsunuz ve veri uzmanları bu karşılaştırmaya çok ihtiyaç duyar. Veri size zaman kazandırır ancak oyuncu bir sezonda bir ligde 40 gol atarken, bir başka ligde 20 gol atacağı garantisini vermez. Veri elimizi kuvvetlendirir, faydalıdır, scoutingde yeri çok önemli. Ancak unutulmamalı ki; elinizdeki veriyi sadece veri olarak değerlendirmeyin. Gözlerinizi ve kulaklarınızı kullanarak daha etkili kararlar vermelisiniz.

Haberin Devamı

Konuşma ve panellerin ardından WLC 2024 ilk gününün akşamında, spor dünyasının renkli simalarının da katıldığı gala gerçekleşti. Ağırlıklı olarak futbolun konuşulduğu, paydaşların görüş alışverişinde bulunduğu ve sonuçta tüm katmanların mutlu olduğu anlarla son buldu.

BAKMADAN GEÇME!