Volkan Demirel'den çarpıcı Fenerbahçe ve Galatasaray yorumu!

Güncelleme Tarihi:

Volkan Demirelden çarpıcı Fenerbahçe ve Galatasaray yorumu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2021 19:14

Futbol yorumcusu Volkan Demirel, Fenerbahçe - Kasımpaşa ve Çaykur Rizespor - Galatasaray mücadelelerini değerlendirdi.

Haberin Devamı

Yayıncı kuruluşta Fenerbahçe - Kasımpaşa maçını yorumlayan Demirel, Vitor Pereira'nın özellikle kapanan takımlara karşı oyun yapısını değiştirmesi gerektiğini söyledi.

Fenerbahçe'nin geçiş oyunu oynayabilecek futbolcuları tercih ettiğini ve zaman zaman bu kapanan takımlara karşı zorluk yaşadığını belirten Demirel, "Oyun üzerinde konuşulması gereken şeyler var. Orta sahasız Fenerbahçe oyunu vardı. Bu oyun bazı takımlara karşı tutar ama kapanan takımlara, Başakşehir'e, Olympiakos'a tutmaz. Bu takımlara karşı topu kullanmayı bilen oyuncular lazım. Fenerbahçe oyun olarak kendini geliştirmeli. Takıma göre oynamalı. Skor 2-1, hala geçiş oyununu etkili oynayan Osayi oyuna giriyor. Bunlar kafama takılıyor. Her takımın kendi teknik direktörü vardır, biz sadece yorumlarız. Fenerbahçe orta sahayı kullanmadan oynuyor, lider bitirmek ve bu skor iyi." diye konuştu.

Haberin Devamı

KASIMPAŞA MAÇINDA DİKKAT ÇEKEN İSTATİSTİK

Fenerbahçe'nin oyunu çok hızlı oynadığını ve topa çok az sahip olduğunun altını çizen Demirel, sarı lacivertlilerin bu yüzdeyi arttırması gerektiğini belirterek "Fenerbahçe'nin yüzde 80 topla oynaması lazım. En azından yüzde 60. Bu benim düşüncem. Hocanın istekleri, düşüncesi farklıdır, buna bir şey diyemem. Fenerbahçe sahasında en az 30 pas arka arkaya yapmalı. Kasımpaşa maçında 10'un üzerine çıkamamış. Bunun nedeni hızlı oyun." dedi.

"AMERİKAN FUTBOLUNDAKİ GİBİ İTE KAKA GİTME VAR"

Galatasaray'ın Rizespor'u 3-2 yendiği maçta Morutan'ın son dakikada attığı gole de değinen Demiel, "İlk pozisyonda, korner atılırken bir faul var. Diagne'nin koşusunda da Amerikan futbolundaki gibi ite kaka gitme var. Haydi hakem öyle yorumladı, VAR'daki hakemler ne yorumladı, bunu sorgulamak lazım. Fenerbahçe'ye de olsa, aynı şeyi söylerdim." dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!