Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda 9 liseli Türk

Güncelleme Tarihi:

Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda 9 liseli Türk
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2021 07:00

Tokyo’daki oyunlarda mücadele edecek 108 sporcumuzun 9’u lise öğrencisi.

Haberin Devamı

Spor servisi / Süleyman ARAT - 23 Temmuz-8 Ağustos arasında düzenlenecek Olimpiyat Oyunları’nda, yaşları 16 ile 19 arasında değişen 9 liseli bulunuyor. Kafilemizin en genci olan 16 yaşındaki Merve Tuncel, “İlk hedefim final yüzmek” dedi.

Yaşları küçük ama hedefleri çok büyük. Kimi atlet, kimi yüzücü. Branşları farklı da olsa hedefleri ortak. Hepsi Tokyo Olimpiyatları’nda madalya alıp kürsüye çıkmak istiyor. Yaşları 16 ile 19 arasında değişen liseli sporcular bu büyük organizasyona sıkı bir şekilde hazırlanıyor. Çoğu daha liseyi bitirmeden yurt dışındaki üniversitelerden sporcu bursuyla kabul alan gençler, olimpiyatlardaki hedeflerini anlattı...

MERVE TUNCEL (16): Son Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası’nda rekor üstüne rekor kıran Merve Tuncel kafilenin en genç sporcusu. 16 yaşındaki Merve, “Bugüne dek olimpiyatlarda ilk 8’e hiçbir Türk sporcu giremedi. Hedefim finale kalarak bu ilki başarmak” dedi.

Haberin Devamı

BERiL BÖCEKLER (17): Okul ve sporu bir arada götürmenin çok zor olduğunu belirten Beril Böcekler, “12’nci sınıfa geçtim. Üniversite için de Kaliforniya’ya gideceğim. Tokyo’da ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğim” diye konuştu.

DENiZ ERTAN (17): “Olimpiyatlara katılmak hayatımın dönüm noktası, hâlâ inanamıyorum” diyen 12’nci sınıf öğrencisi Deniz Ertan, Tokyo’da öncelikli hedefinin final yüzmek olduğunu söyledi. Deniz, Georgia Tech Üniversitesi’nden yüzücü bursuyla kabul aldı.

Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda 9 liseli Türk

DEFNE TAÇYILDIZ (18): TED Ankara Koleji’nden bu yıl mezun olan Defne Taçyıldız, Georgia Tech Üniversitesi’nden sporcu bursuyla kabul aldığını belirterek, “Orada Biyomedikal Mühendisliği okuyacağım. 200 metre kelebek yüzüyorum. En az yarı finali hedefliyorum” dedi.

YiĞiT ASLAN (18): TED Kayseri Koleji’ni yeni bitiren Yiğit aslan da Wisconsin Madison Üniversitesi’nden kabul almış. Genç sporcu, “Küçükken kendime hedef koymuştum; ‘2020 olimpiyatlarına katılmak ve 2024’te de madalya almak istiyorum’ demiştim” dedi.

Haberin Devamı

Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda 9 liseli Türk

OĞUZ UYAR (19): Kısa mesafe koşucusu olan Oğuz Uyar, “Olimpiyatta 4x100 metre yarışında koşacağım. Takımıma çok güveniyorum. Türkiye rekorunu kırmak istiyoruz 37 saniye ile” dedi.

Hemen Misli.com'a gel, 7 farklı oyun seçeneğiyle sanal bahis oyna...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!