Thomas Tuchel'den Galatasaray'a övgü: Dünya çapında bir takım! Fenerbahçe'yi de takip ediyorum

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2023 20:51

Bayern Münih Teknik Direktörü Thomas Tuchel ve oyunculardan Matthijs de Ligt, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 3’üncü maçında Galatasaray'a konuk olacakları maç öncesi açıklamalar yaptı. Türk futboluna övgüde bulunan Tuchel, "Türk futbolu gelişme içinde. Galatasaray çok köklü bir takım. Taraftarı çok ateşli. Onlara karşı en iyi mücadelemizi vermemiz gerekiyor" dedi.

Haberin Devamı

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 3’üncü maçında Galatasaray, sahasında Bayern Münih’i konuk edecek. Alman ekibinde teknik direktör Thomas Tuchel basın toplantısı düzenledi.

Takımın son antrenmanda iyi bir performans gösterdiğini ifade eden Tuchel, “Milli aranın sonrasında hemen maçımız vardı ve milli takımda olan oyuncular antrenmanda çok fazla yer alamadı. Çok fazla antrenman yapma şansımız olmadı. Elbette oyuncularımız kendilerini iyi hissediyor. Almanya’da yaptığımız son antrenmanda iyi bir performans gösterdiler. Yarınki maç için kadroyla ilgili son kararımızı vereceğiz” şeklinde konuştu.

“ZORLU BİR MAÇ BİZİ BEKLİYOR”

Galatasaray’ın iyi bir kadroya sahip olduğunu belirten Thomas Tuchel, “Adım adım gitmek gerekiyor. Galatasaray’ın kadrosu çok güçlü. Zorlu bir maç bizi bekliyor. Gruptan çıkmak için yeterli kalitemiz ve gücümüz var. Bu yüzden amacımız gruplardan çıkmak. En az sakat oyuncuyla maçları tamamlamak istiyoruz. Diğer takımlarla kıyaslamak ne kadar doğru olur bilmiyorum ama yarınki maçımız zorlu olacak. Son 2 maçta yenilmeyen bir takıma karşı oynayacağız. Bizim amacımız adım adım gitmek” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Takımda eksik oyuncuları olduğunu da söyleyen Alman teknik adam, “Hücum hattındaki oyuncularımız çok güçlü. Onları hem ileride hem de kenarda kullanabiliriz. Takım kadrosu olarak bununla mücadele etmek taktiksel bağlılığa önem göstermemiz gerekiyor. Bazı oyuncularımız eksik. Sakat oyuncularımız var. Yerlerine oynayacak oyuncular ellerinden geleni göstereceklerdir” diye konuştu.

“MAZRAOUI MİLLİ TAKIMDAN GELDİĞİ İÇİN TAKIMDAN AYRI ÇALIŞTI”

Filistin’e destek paylaşımı yapan Faslı futbolcu Noussair Mazraoui ile ilgili de konuşan Tuchel, “Onunla görüştük. Cezai şartlar nedeniyle yalnız antrenman yapmadı. Milli takımdan geldiği için antrenman yaptı. Derin konulara girmekten ziyade biz Bayern Münih olarak bununla ilgili bir açıklama yaptık. O Mazraoui bizim oyuncumuz. Kesinlikle cezai bir durumda kalmayacak” ifadelerini kullandı.

“GALATASARAY’IN BÖYLESİNE MUAZZAM BİR OYUNCUYA SAHİP OLMASI ÖNEMLİ”

Haberin Devamı

Galatasaray’ın Arjantinli golcüsü Mauro Icardi’nin oynanıp, oynamayacağının kendi oyun planlarını etkileyip, etkilemeyeceği yönünde gelen soruya Alman teknik adam şöyle cevap verdi:
“Son aldığım bilgiler sakat olduğuyla ilgiliydi. Yarın 30 dakika, 45 dakika oynarsa tehlikeli bir oyuncu. Skoru değiştirebilecek kalitede bir oyuncu. Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray’ın böylesine muazzam bir oyuncuya sahip olması önemli. Agresif, hareketli, hücum anlamında iyi seviyede, maça etki edecek bir oyuncu. Futbola duygusal olarak bağlı bir oyuncu. Kendisiyle beraber çalıştığım için bunları söylüyorum. Bana gelen bilgiler oynamayacağı yönünde.”

“GALATASARAY ÇOK KÖKLÜ BİR TAKIM”

Haberin Devamı

Türk futbolunun gelişim içinde olduğunu belirten Tuchel, “Galatasaray’a karşı oynadığımız maçlarda çok etkilendim. Kendilerini çok geliştirdiler. Saha içi organizasyonları iyi seviyede. Normalde benim kendi takımımla ilgili yorum yapmam daha doğru olur. Fenerbahçe’yi de takip ediyorum. Türk futbolu gelişme içinde. Galatasaray çok köklü, dünya çapında bir takım. Taraftarı çok ateşli. Onlara karşı en iyi mücadelemizi vermemiz gerekiyor” dedi.

“MANCHESTER UNITED KARŞISINDA HAK EDİLMİŞ BİR GALİBİYET ALDI”

Galatasaray’ın Manchester United deplasmanında hak ettiği bir galibiyet aldığını söyleyen Tuchel, sözlerini şöyle noktaladı:

“Galatasaray, Old Trafford’da dünya çapında bir takım olan Manchester United karşısında hak edilmiş bir galibiyet aldı. İki köklü takımın mücadelesi zorlu geçti. Agresif ve hızlı hücumlara tanıklık ettik. Bizim 6 puanımız var. Galatasaray maçını da kazanmak istiyoruz.”

Haberin Devamı

MATTHİJS DE LİGT: GALATASARAY’A KARŞI MÜCADELE ETMEK HER ZAMAN ZORDUR

Bayern Münih’in Hollandalı savunmacısı Matthijs de Ligt, “Galatasaray’a karşı mücadele etmek her zaman zorludur. Zorlu bir takım. Elbette zor bir maç olacak. Galatasaray’a karşı elbette tecrübeli bir takım olması nedeniyle iyi mücadele etmemiz gerekiyor" dedi.

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 3’üncü maçında Galatasaray, sahasında Bayern Münih’i konuk edecek. Alman ekibinde Hollandalı stoper Matthijs de Ligt, basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
Fiziksek olarak Galatasaray maçına hazır olduklarını belirten Matthijs de Ligt, “Hafta sonunda 90 dakika boyunca iyi mücadele verdik. Yarın için fiziksel olarak iyi durumdayım. Elbette bazı durumlar vardır ki mücadele etmek gerekiyor. Fiziksel olarak hazırım. Kendimi iyi hissediyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

“GALATASARAY’A KARŞI MÜCADELE ETMEK HER ZAMAN ZORDUR”

Galatasaray’ın zorlu bir rakip olduğunu ifade eden 24 yaşındaki savunmacı, “Galatasaray’a karşı mücadele etmek her zaman zorludur. Zorlu bir takım. Elbette zor bir maç olacak. Galatasaray’a karşı elbette tecrübeli bir takım olması nedeniyle iyi mücadele etmemiz gerekiyor. Zorlu bir maç bizi bekliyor” ifadelerini kullandı.

“SAHA İÇİ ORGANİZASYONUMUZ İYİ SEVİYEDE”

Son haftalarda aldıkları galibiyetlerin kendilerine iyi bir ruh aşıladığını söyleyen de Ligt, “Saha içi organizasyonumuz iyi seviyede. İyi mücadele veriyoruz son haftalarda. Bütün takım elinden gelen mücadeleyi gösteriyor. Son haftalarda kazanmak bize ruh aşıladı. Takım ruhunu yakalamak ve saha içi organizasyonu daha iyi hale getirmek için Kim Min-Jae’nin takımla daha çok vakit geçirmesi gerekiyor” dedi.

Takımın önemli isimlerinden Neuer’in forma giyememesiyle ilgili gelen soru üzerine Hollandalı savunmacı, “Tabii ki Neuer’den eksik mücadele etmek iyi değil. Darmstad maçında sahada olacaktır. Böylesine iyi bir seviyede dünya futbolunda ikon hale gelmiş bir kalecini kadroda olmaması bizi üzüyor. Eski performansını yakalayarak geri dönecek ve takıma katkı sağlamaya devam edecek. Rakibimiz gerçekten çok kaliteli. Kendi oyunlarını oynamaya çalışan bir takım. İyi hazırlandık. Rakibimizin kalitesine cevap vereceğimizi düşünüyorum” sözlerini sarf etti.

BAKMADAN GEÇME!