Teniste tarihin en iyisi Novak Djokovic oldu! Grand slam turnuvalarında rekor kırdı

Güncelleme Tarihi:

Teniste tarihin en iyisi Novak Djokovic oldu Grand slam turnuvalarında rekor kırdı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2023 07:00

Amerika Açık’ı da kazanarak Grand Slam turnuvalarında şampiyonluk rekoru kırdı. Final maçında Rus Daniil Medvedev’i 3-0 yenerek Amerika Açık’ta 4. şampiyonluğuna ulaşan Novak Djokovic, açık dönem rekorunu kırmakla kalmayıp, Avustralyalı Margaret Court’a ait en çok grand slam kazanan tenisçi rekoruna ortak oldu. Sırp tenisçi turnuvalardan kazandığı para ödülü miktarını da 175 milyon dolara çıkardı.

Haberin Devamı

Teniste sezonun son grand slam mücadelesi olan Amerika Açık’ta tek erkekler şampiyonluğunu dünya 2 numarası Novak Djokovic kazandı. New York’ta düzenlenen turnuvanın finalinde dünya 3 numarası Rus Daniil Medvedev ile karşılaşan Sırp tenisçi, 3 saat 16 dakika süren maçı 6-3, 7-6 ve 6-3’lük setlerle 3-0 kazandı.

AMERiKA’YI KAZANAN EN YAŞLI TENiSÇi 

Djokovic böylelikle 24. kupaya ulaşarak açık dönemde en fazla grand slam kazanan tenisçi rekorunun yeni sahibi oldu. Sırp tenisçi ayrıca, Avustralyalı Margaret Court’a ait en çok grand slam kazanan tenisçi rekoruna da ortak oldu. 36 yaşındaki Djokovic, Amerika Açık’ı kazanan en yaşlı tenisçi olarak da tarihe geçti.

MAÇTAN SONRA KOBE’Yi ANDI 

10. Kez final oynadığı ABD Açık’ta 2011, 2015 ve 2018’in ardından 4. kez şampiyon olan Novak Djokovic, tarihi zaferinin ardından 2020 yılında helikopter kazasında yaşamını yitiren NBA efsanesi Kobe Bryant’ın resminin bulunduğu özel bir tişört giyerek tribünleri selamladı. Djokovic, ödül töreninde de şunları söyledi:

Haberin Devamı

BU BAŞARIYI HAYAL EDEMEMiŞTiM

“Kobe Bryant yakın arkadaşımdı. Tenis sporunun tarihine geçmek, iz bırakan çok özel bir durum. Burada, 24 grand slam üzerine konuşma yapacağımı hiç hayal etmemiştim. Bunun gerçek olacağını hiç düşünmemiştim. Ama son birkaç yıl içinde, böyle bir şansım olduğunu fark ettim ve adımı tarihe yazdırdım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!