Süper Lig maçları ne zaman başlıyor, hangi takımlar ligden çekildi? TFF'den açıklama geldi!

Güncelleme Tarihi:

Süper Lig maçları ne zaman başlıyor, hangi takımlar ligden çekildi TFFden açıklama geldi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2023 17:57

Karamanmaraş ve 10 ilin derinden etkilendiği 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerin ardından Süper Lig maçlarına ara verilmişti. Bir yandan depremin yaraları sarılmaya çalışırken, diğer yandan da futbolseverler tarafından Süper Lig maçları ne zaman başlıyor merak konusu oldu. Bunun yanı sıra TFF, Ülkemizde 06.02.2023 tarihinde yaşanan deprem felaketi nedeniyle depremden etkilenen ve olağanüstü hal ilan edilen Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Hatay, Osmaniye, Adana olmak üzere 10 ilde merkezi bulunan ve 2022-2023 sezonunda profesyonel liglerde çekilme talebinde bulunabileceklerine dair bir duyuru yayımladı. 10 ili etkileyen depremlerin ardından Hatay ve Gaziantep FK kulüpleri ligden çekilme kararı aldı. Peki, Süper Lig maçları ne zaman başlayacak, tarih belli oldu mu? TFF açıklaması haberimizde...

Haberin Devamı

Kahramanmaraş depreminin ardından Süper Lig maçları da durdurulmuştu. Futbolseverler futbolcuları ve takımları etkileyen depremin ardından son gelişmeleri merak ediyorlar. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından Süper Lig maçları hakkında açıklama geldi. Peki, Süper Lig maçları ne zaman başlıyor? İşte detaylar...

SÜPER LİG MAÇLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Ülkemizde yaşanan deprem felaketinin ardından toplantı gerçekleştiren Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Kulüpler Birliği Vakfı yöneticileri, liglerin 3-4 Mart itibarıyla başlaması kararını aldı. Süper Lig maçları bu karar doğrultusunda 3-4 Mart 2023 tarihlerinde karşılaşmalara başlayacak.

Süper Lig maçları ne zaman başlıyor, hangi takımlar ligden çekildi TFFden açıklama geldi

Haberin Devamı

PROFESYONEL LİGLERDEN ÇEKİLEN TAKIMLAR

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, 2. Lig ve 3. Lig Kulüpler Birliği ile bir araya geldi. Toplantı sonrası açıklama yapan Büyükekşi, depremden etkilenen şehirlerin kulüpleri olan Adıyaman FK(2. Lig), Diyarbekirspor (2. Lig), Kahramanmaraşspor(3. Lig), Osmaniyespor(3. Lig), ve Malatya Arguvan SK(3. Lig)'nın ligden çekilme taleplerinin kabul edildiğini duyurdu.

Depremin etkilediği 10 il dışındaki kulüplerin çekilme taleplerinin kabul edilmediğini söyleyen Büyükekşi; "Sivas Belediyespor, Tarsus İdmanyurduspor ve Niğdespor çekilmek istediğini ilettiler. Lig sonuncusu veya son iki üç sırasında yer alan kulüpler, bunları reddettik." dedi.

TFF Başkanı ayrıca transfer döneminin uzatılması için FIFA ile görüştüklerini de ifade etti.

BAKMADAN GEÇME!