Spanoulis'e mesaj gönderdi! Geçmişi...

Güncelleme Tarihi:

Spanoulise mesaj gönderdi Geçmişi...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2017 12:35

Yarınki THY Euroleague finali öncesi Fenerbahçe Koçu Obradovic, Ekpe Udoh ve Olympiakos Koçu Sfairopoulos ile Printezis, Sinan Erdem Spor Salonu'nda basın toplantısı düzenledi.

Haberin Devamı

Obradovic en önemli mesajı toplantının sonlarına doğru söz alıp söyledi: "Final Four, İstanbul'da ve taraftarımızı mutlu etmek istiyoruz. Ama Olympiakos taraftarlarına da iyi davranılsın, saygı gösterilsin istiyorum. Özellikle sokaklarda, her yerde ev sahipliği ve misafirperverlik gösterilsin. Bunu çok özel bir taraftar grubu olan Fenerbahçe taraftarlarından rica ediyorum."

Toplantının geri kalanındaki diyaloglar şu şekilde oldu...

Printezis: Bizim için çok büyük bir onur burada olmak ve yine final oynayacak olmak. Finale odaklanmış durumdayız tamamen. Başarılı olmayı ümit ediyoruz.

Sfairopoulos: Final Four oynamaya geldiğinizde iki final oynamaya geliyorsunuz! Yarı finali kazanınca ilk yarıyı kazandık dedik! İkinci finali yarın oynayacağız. Takım olarak mütevazı şekilde çok çalıştık. Çok mutluyuz ki bir Final Four'a daha katılıyoruz. Şimdi heyecanla finali bekliyoruz.

Haberin Devamı

Obradovic: Çok mutluyuz burada bulunmaktan. Sezon çok zor geçti ve son zamanlarda takımın sağlığı iyi olduğu için çok iyi konsantre olduk. Ellerindeki bütün gücü gösterdiler. Taraftarımız büyük motivasyon. Nerede oynarsanız oynayın zevk almanız gerekiyor.

Udoh: Çok büyük heyecan duyuyoruz. Çok zor bir savaş olacak. 40 dakikamız kaldı ve büyük bir heyecanla bekliyoruz.

Spanoulise mesaj gönderdi Geçmişi...

SORU, CEVAPLAR...

Son çeyrekte ne yapacağınızı biliyoruz. Kimse böyle anlarda guard oyunu oynayamaz. Son dakikalarında nasıl bir çözüm bulacaksınız?
Printezis: Büyük oyuncu ve küçük oyuncu arasındaki fark bu. Tüm oyuncular gençken tecrübelilere uyum sağlamaya çabalıyor. Son anlarda çözüm bulmak gerekiyor. Onun için Spanoulis bir lider. 

Finalde neyi farklı yapacaksınız?Udoh: Benim fark yaratmamdan ziyade takımın fark yaratması önemli. Olympiakos buraya gelene dek ne öğrendi ve hangi sonuca vardı? Fenerbahçe'ye karşı iki kez oynadınız çünkü...
Sfairopoulos: Normal sezonda oynadığımız iki maç finalden tamamen farklı. Bazı küçük noktaları ve taktikleri bahsettiğiniz iki oyundan kontrol edebiliriz. Ama finale çok odaklanmalıyız. Çok büyük bir takıma karşı oynuyoruz. Fenerbahçe şu an sezonun en iyi durumunda. Avrupa'nın en iyi başantenörlerine sahipler. Taraftarları var biz dışarıdan geleniz, elimizden geleni yapacağız. Favori Fenerbahçe.

Haberin Devamı

GEÇMİŞTEKİ OYUNLARI ORADA BIRAKMALIYIZ
Olympiakos'a karşı oynamak sizin için klasik bir şey. Pana ile onlara karşı 2 final oynadınız. Şimdi de Spanoulis ile karşı karşıya olacaksınız yeniden...
Obradovic: Başka bir takıma karşı oynuyorsunuz. Geçmişteki oyunları orada bırakmalıyız. İlk kez Olympiakos ile yarınki kadar zorlu bir maça çıkacağız. Olympiakos buraya gelmeyi ve nasıl oynamaları gerektiğini de biliyorlar. Evet biz çok iyi bir durumdayız ama final daima çok spesifik bir maçtır. Çok zor olacak her iki takım için de...

5 yıldan sonra bir şampiyonluk maçına geliyorsunuz. Olympiakos'un en iyi oyuncusu Spanoulis'le onunla şu ana kadar bir ilişkiniz yok. Basketten bahsederken bu oyuncu sizin hayranlık duyduğunuz biri mi?
Obradovic: Finalden önce takımı hazırlamaya çalıştım. Tek bir oyuncu değil, tüm oyunculara odaklanmalıyız. Önce kendi takımımıza odaklanmalıyız. CSKA maçına bakınca Olympiakos'ta genç oyuncular var, problemleri var ama bunları aştılar. İnanıyorum ki, Olympiakos'un tek bir ismine değil tüm takımına odaklanabileceğiz.

Haberin Devamı

Spanoulise mesaj gönderdi Geçmişi...

Bu gibi maçlarda en önemli şey nedir?
Obradovic: Her şeyi en ufak detayı bile düşünmelisiniz. Gün sonunda her şeye oyuncular karar veriyor. 40 dakika konsantre olmalısınız. Oyuncularım bunu başarabildiği için çok mutluyum.

Burada çok büyük bir kitle karşısında maç yapacaksınız, ne hissediyorsun?
Printezis: Bu çok zor tabii ama Final Four'da doğal bir ortam. Dün CSKA'yı yendik ve 5 dakika bile sevinmedik. Finale odaklıyız.

Final Four'da yabancı oyunculardan iyi performans bekliyor musunuz?
Sfairopoulos: Kimin skor yaptığı önemli değil takım ruhu önemli rakibi durdurmak için. Biz Euroleague'in en iyi iki guardına karşı oynadık. Tabii ki savunma onları durdurmaya çalıştı. Ortaya çok iyi bir ofansif takım da çıkardık. Oyuna her girenin azami çabasını sahaya yansıtması önemli. En mühim şey takım olarak oynayıp birlik içinde oynamak.

Haberin Devamı

Spanoulise mesaj gönderdi Geçmişi...

Sizin için en heyecan verici şey ne?
Obradovic: Hatırlarsanız daha önce Final Four'a Avrupa'daki en iyi takımlarla giriyoruz demiştim. Fenerbahçe'nin Avrupa'daki en iyi takımlardan biri olduğunu herkes bilmeli. Bizim için şu anda işimiz ve kaliteyi ortaya koymak önemli. Olympiakos'un deneyimlerini biliyoruz ama biz şu an kendimizi düşünüyoruz.

FİNALE GELDİĞİMİZ İÇİN ÖZÜR DİLEMELİYİZ SANIRIM
Bazı maçların riske edilebileceği bir NBA formatına mı dönüyor Euroleague de?
Obradovic: Finale geldiğimiz için özür dilemeliyiz sanırım. Euroleague, Euroleague'dir ve en iyi ligdir.

Soyunma odasında maç sonrası bir kutlama yoktu. Takımda bu zihniyeti nasıl yarattınız?
Obradovic: İnanıyorum ki herkes asıl maçın yarın olduğunu anlayacak kadar durumun farkındadır. Kutlayacak bir şey yoktu. Bir önceki maçı kutlamaya gerek yok.

Haberin Devamı

Spanoulise mesaj gönderdi Geçmişi...

Fenerbahçe'ye karşı daha mı hızlı oynayacaksınız?
Sfairopoulos: Koç Obradovic yanımda ne yapacağımı söylemek uygun olur mu? (gülüyor)

Olympiakos'un ilkelerinde sizden bir şey var mı?
Obradovic: Onların organizasyonu muhteşem ve saygıyı hak ediyorlar. Geçmiş dönemde 4 farklı koçla çalıştılar. Buraya gelmeyi fazlasıyla hak ettiler ve ben Sfairopoulos'u tebrik ediyorum.

Onca finalde sonra hâlâ başarıya aç mısınız?
Obradovic: Evet hâlâ başarıya açım ve final için fazlasıyla heyecanlıyım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!