Son şampiyon Galatasaray, yeni sezona Kayseri'de başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Son şampiyon Galatasaray, yeni sezona Kayseride başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2023 14:14

Son şampiyon Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in ilk haftasında yarın deplasmanda Kayserispor ile karşı karşıya gelecek.

Haberin Devamı

Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in ilk haftasında Kayserispor’a konuk olacak. İki sarı-kırmızılı ekip yarın saat 21.45’te RHG Enertürk Enerji Stadyumu’nda karşılaşacak.

2022-2023 sezonunu şampiyon tamamlayan Galatasaray, bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’ne elemelerden başladı. Bunun için sezonu erken açan sarı-kırmızılılar, bugüne kadar 3 resmi maça çıktı. Aslan, Zalgiris ve Olimpija Ljubljana ile oynadığı 3 müsabakada 2 galibiyet, 1 beraberlik aldı.

55. randevu

İki takım, Süper Lig tarihinde bugüne kadar 54 kez birbirlerine rakip oldu. Söz konusu müsabakalarda Cimbom, 33 kez sahadan galip ayrılırken, Kayseri ekibi ise 5 defa rakibini mağlup edebildi. 16 maçta da kazanan taraf çıkmadı. Rekabette Aslan’ın 120 golüne, Kayserispor 44 golle yanıt verdi.
Geçtiğimiz sezon ligin ilk yarısında Kayseri'de oynanan mücadeleyi Kayserispor 2-1'lik skorla kazanırken, Galatasaray da İstanbul’daki maçtan 6-0’lık skorla galip ayrıldı.

Son 6 lig maçından galip ayrıldı

Galatasaray, Süper Lig'de son olarak geçtiğimiz sezon deplasmanda oynadığı Beşiktaş'a yenildi. Sarı-kırmızılılar, bu maçın ardından oynadığı 6 lig müsabakasından da galip ayrıldı.

Okan Buruk ile Çağdaş Atan 4. kez rakip

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ile Kayserispor Teknik Direktörü Çağdaş Atan bugüne kadar 3 kez rakip oldu. Geride kalan maçlarda Buruk, Galatasaray ve Başakşehir'i çalıştırırken, Atan da Alanyaspor ve Kayserispor'un başındaydı. Söz konusu müsabakalarda Çağdaş Atan'ın takımları 2 kez kazanırken, Okan Buruk'un ekipleri de 1 kez sahadan galip ayrıldı.

Transfer dönemini hareketli geçiriyor

Yaz transfer dönemini hareketli geçiren Galatasaray, şu ana kadar kadrosuna 9 futbolcu transfer etti. Geçtiğimiz sezon takımda kiralık oynayan Mauro Icardi ve Kaan Ayhan'ın bonservisini alan sarı-kırmızılılar ayrıca Angelino, Halil Dervişoğlu, Wilfried Zaha, Cedric Bakambu, Kerem Demirbay, Günay Güvenç ve son olarak Tete'yi renklerine bağladı.

Halil Umut Meler düdük çalacak

Kayserispor - Galatasaray karşılaşmasını hakem Halil Umut Meler yönetecek. Meler'in yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ile Kerem Ersoy yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Burak Şeker olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!