Son Dakika: Joao Pedro Fenerbahçe için İstanbul'a geldi! 3 yıllık sözleşme ve maliyeti belli oldu...

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2022 08:15

Fenerbahçe, Joao Pedro transferinde son aşamaya geldi. Hafta sonu oyuncunun menajeri ve avukatıyla yaptığı görüşmeden olumlu cevap alan sarı lacivertli ekip, Brezilyalı oyuncuyu İstanbul'a çağırmıştı. Fenerbahçe'nin prensip anlaşmasına vardığı yıldız oyuncu, bu sabah İstanbul'a geldi.

Haberin Devamı

Yeni sezon öncesinde transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, ilk olarak Galatasaray'ın gündemine gelen tecrübeli oyuncu Joao Pedro'da mutlu sona ulaştı.

Brezilyalı yıldızın transferi için kulübü Cagliari ile anlaşmaya varan sarı lacivertli ekip, hafta sonu 30 yaşındaki futbolcunun menajeri ve avukatıyla İstanbul'da bir araya gelmişti. Pazar günü sözleşme detaylarının masaya yatırıldığı zirvede taraflar arasında anlaşmaya varıldı.

BU SABAH İSTANBUL'A GELDİ

Fenerbahçe, oyuncunun menajeriyle el sıkışmasının ardından Joao Pedro'yu İstanbul'a çağırmıştı.

Deneyimli isim, ilgili sağlık kontrollerinden geçmek ve ardından sarı lacivertli kulüple sözleşme imzalamak için bu sabah İstanbul'a geldi.

Haberin Devamı

3 YILLIK SÖZLEŞME VE MALİ DETAYLAR

Joao Pedro ile 3 yıllık anlaşma sağlandığı ve toplamda Cagliari'ye 6,5 milyon Euro ödeneceği; oyuncuya ise üç yılda 7,7 milyon Euro garanti ücret verileceği öne sürülmüştü.

Brezilyalı oyuncu, geçen sezon 39 maça çıkıp, 13 gol, 4 asistle oynamıştı. Cagliari'nin küme düşmesi sonrasında yıldız isim takımdan ayrılmak istiyordu.

"JOAO PEDRO'YA BAŞARILAR DİLİYORUM"

Cagliari Teknik Direktörü Fabio Liverani, "Joao Pedro için görüşmeler devam ediyor, bunu inkar edemeyiz. Ona bundan sonrası için başarılar diliyorum." ifadelerini kullanmıştı.

GALATASARAY NE TEKLİF ETMİŞTİ?

Galatasaray, Joao Pedro'nun transferi için 2.2 milyon Euro yıllık ücret ve 4.2 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında prensip anlaşması sağlarken Fenerbahçe'nin daha yüksek olan teklifi transferin seyrini değiştirdi.

GALATASARAY'A TRANSFERİNDE MENAJERİN İSTEĞİ KRİZE SEBEP OLMUŞTU

Galatasaray, bir süredir gündeminde olan Joao Pedro için oyuncu ve kulübü Cagliari ile anlaşmış ancak menajerinin istediği komisyon ücreti sebebiyle görüşmeler tıkanmıştı.

Cagliari ile 4.2 milyon Euro bonservis karşılığında anlaşan Galatasaray'da Sportif AŞ başkan vekili Erden Timur, oyuncunun menajerinin 700 bin Euro komisyon yerine 2.6 milyon Euro istemesi sebebiyle masada kalkmıştı.

Haberin Devamı

Timur'un Pedro'nun menajerine; "Bu doğru ve etik değil. Kabul ediyorsanız daha önce anlaştığımız rakamı ödeyeceğiz" diyerek masadan kalktığı iddia edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!