Son Dakika: Galatasaray Avrupa'da tarih yazdı! Real Madrid'le birlikte zirveye çıktılar...

Güncelleme Tarihi:

Son Dakika: Galatasaray Avrupada tarih yazdı Real Madridle birlikte zirveye çıktılar...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2021 01:27

UEFA Avrupa Ligi'nde grubunu namağlup zirvede tamamlayan Galatasaray, birçok açıdan ilkleri başardı. Sarı-kırmızılı kulüp, Real Madrid ile birlikte Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'ndeki 64 takım içinde zirvede yer aldı.

Haberin Devamı

UEFA Avrupa Ligi'nde Lazio ile deplasmanda 0-0 berabere kalarak grubu namağlup lider tamamlayan Galatasaray, Avrupa kupaları tarihinde birçok açıdan ilki başardı.

Süper Lig'de lider Trabzonspor'un 16 puan gerisinde olmasına karşın Avrupa'da yoluna kayıpsız devam eden sarı-kırmızılılar, Lazio deplasmanından aldığı puanla liderliği garantiledi.

TARİHİNDE İLK KEZ NAMAĞLUP LİDER!

E Grubu'da oynadığı 6 maçta 3 galibiyet ve 3 beraberlik alan sarı-kırmızılılar, Avrupa'da ilk kez mücadele ettiği bir grubu namağlup lider bitirmiş oldu.

REAL MADRID'LE BİRLİKTE ZİRVEDE!

Deplasmanda oynadığı 3 maçta da kalesini gole kapatan Galatasaray, hem Şampiyonlar Ligi hem de UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden 64 takım arasında, Real Madrid ile birlikte deplasmanda gol yemeyen takım oldu. Sarı-kırmızılılar ayrıca, Kızılyıldız ve LASK Linz ile birlikte de Avrupa kupaları gruplarında boy gösteren 96 takım arasında hiçbir maçın ilk yarısında gol yemeyen 3 takımdan biri olmayı başardı.

Haberin Devamı

Son Dakika: Galatasaray Avrupada tarih yazdı Real Madridle birlikte zirveye çıktılar...

20 YIL SONRA BİR İLK

Bu sezon Avrupa kupalarındaki savunma performansıyla dikkat çeken Galatasaray, kulübün Avrupa kupaları tarihinde 20 yıl sonra bir ilk başardı. Sarı-kırmızılı takım, 2001/2002 sezonu Şampiyonlar Ligi'nde olduğu gibi bu sezon Avrupa Ligi'nde de 4 maçta kalesini gole kapatmayı başardı.

Grubu 12 puanla tamamlayan Galatasaray, 2009/10 sezonunda topladığı 13 puanın ardından Avrupa kupalarında en çok puan topladığı sezonu yaşamış oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!